FB pixel TP pixel
Riverdale končí. Seriálový megahit čekají poslední díly © CW

Riverdale končí. Seriálový megahit čekají poslední díly

Jeden z nejpopulárnějších seriálů současnosti se blíží ke svému konci. Ředitel společnosti CW oznámil, že oblíbený Riverdale čekají závěrečné díly, které mají dát příběhu Archieho a jeho přátel adekvátní finále.

22. 5. 2022 12:15 | Filmové novinky

Od vstupu na obrazovky v roce 2017 se seriál Riverdale nesmazatelně zapsal do historie televizních mysteriózních dramat pro teenagery. Zatímco původní Archie Comics znali do té doby primárně v USA, po premiéře temného seriálu s kriminální zápletkami a nečekanými zvraty si Archieho, Veronicu, Betty a Jugheada oblíbili diváci po celém světě. Vše ale musí skončit a ředitel stanice CW Mark Pedowitz potvrdil, že seriál po 7 řadách příští rok skončí.

Rána i pro Netflix

Rána je to i pro české diváky Netflixu, kde je aktuálně možné sledovat čerstvou šestou řadu každé pondělí. Netflix má totiž se CW uzavřenou distribuční smlouvu mimo USA. Příští rok tedy diváci uvidí Archieho a spol. naposledy, přičemž se očekává obvyklý počet cca 20 epizod. Zrušení seriálu, který dal vzniknout mimo jiné spin-offu Sabrinina děsivá dobrodružství, není úplným překvapením, neboť sedmou řadou končí i stěžejním mladým hercům (K.J. Apa, Camila Mendes, Lili Reinhart a Cole Sprouse) smlouvy. Připomeňme, že do své smrti v roce 2019 ztvárnil roli Archieho otce i legendární Luke Perry.

Nové koště dobře mete

Pedowitz fanouškům slíbil, že Riverdale dostane ve své závěrečné řadě veškerou péči a televize hodlá fanouškům nabídnout rozloučení, které si za svou věrnost plně zaslouží. Jedná se každopádně o zrušení dalšího CW seriálu, který už neměl šanci zaujmout nové publikum. Tlaky na rušení seriálů ze stáje CW vyvíjí vlastník nově zvyklé společnosti Warner Bros. Discovery. Ostatně jeho šéf David Zaslav již dříve potvrdil, že hodlá silně snižovat náklady skrze eliminaci projektů, které nejsou rentabilní. Slavně ukončil i streamovací službu CNN+, která nebyla spuštěna ani měsíc.

Zdroj: Polygon

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Drsný Daredevil od Netflixu znovu ožívá! Noví tvůrci vzbuzují pochybnosti
Drsný Daredevil od Netflixu znovu ožívá! Noví tvůrci vzbuzují pochybnosti
20.05.2022 9:30:00 | Filmové novinky

Slavný hrdina z Hell's Kitchen, který přes den pracuje jako špičkový právník a v noci v ulicích New Yorku působí jako ďábelský hrdina, se vrátí v novém seriálovém projektu. Muže beze strachu by v něm měl znovu ztvárnit Charlie Cox, vrátí se patrně i zloduch Kingpin v podání Vincenta D'Onofria.

Nejlepší komiksovka Netflixu je zpět! V traileru už zase čelí konci světa
Nejlepší komiksovka Netflixu je zpět! V traileru už zase čelí konci světa
19.05.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Umbrella Academy patří mezi ty seriály Netflixu, které si během dvou řad dokázaly udržet kvalitativní úroveň a mnohé diváky dokonce v pokračování bavily i víc než při svém debutu. Dokáže třetí a zdánlivě ještě šílenější řada nezklamat?

Nejbrutálnější komiks současnosti se vrací. Trailer servíruje šílenství
Nejbrutálnější komiks současnosti se vrací. Trailer servíruje šílenství
18.05.2022 16:50:00 | Filmové novinky

Šílená parta lovců superhrdinů pod vedením nekompromisního Butchera se vrací. Trailer na třetí sérii veleúspěšného seriálu The Boys slibuje řádnou směsici akce a brutality. Banda nebude mít s členy Sedmičky žádné slitování. Jak ale kartami zamíchá prohnilý Soldier Boy?

Hulk dostává seriál. První trailer nové marvelovky má akci i kotel humoru
Hulk dostává seriál. První trailer nové marvelovky má akci i kotel humoru
18.05.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Marvel pokračuje v trendu starších hrdinů předávajících pomyslnou štafetu nové generaci hrdinů. Nyní přišla řada na zeleného obra Hulka, který bude mentorovat svou sestřenku Jennifer Walters aka She-Hulk!