FB pixel TP pixel
Downeyho návrat k Marvelu vysvětlen. Proč hraje nového arcipadoucha zrovna on? © Marvel Studios

Downeyho návrat k Marvelu vysvětlen. Proč hraje nového arcipadoucha zrovna on?

Od oznámení, že se k Marvelu vrací Robert Downey Jr., fanouškům komiksových filmů vrtá hlavou, proč zrovna herec, který po Avengers: Endgame od studia odešel a zdálo se, že se již vracet nechce. Známí insideři potvrdili, že má Downeyho angažmá jasné vysvětlení. Zároveň osvětlili motivace nového arcipadoucha, který nahradí Kanga Dobyvatele.

Filmové novinky 23. 8. 2024 9:00 | Filmové novinky

Světem komiksových fandů stále hýbe oznámení na Comic-Conu v San Diegu, podle něhož se Robert Downey Jr. vrací do MCU. Tentokrát nikoli jako geniální hrdina Iron Man, ale jako geniální padouch Doctor Doom. Jestli to bude Starkův zlý variant, ztracené dvojče nebo prostě jen někdo, kdo je oblíbenému superhrdinovi podezřele podobný, není ještě oficiálně známo. Přesto prosakují ze zákulisí informace, které podivnou rošádu Marvelu vysvětlují.

Zlý variant přichází

Podle známého insidera Daniela Richtmana pochází Doom ze stejného vesmíru jako nová Fantastická čtyřka, což naznačuje, že se opravdu jedná o Starkova varianta. Bližší info nabízí další filmový čmuchal, známý jako MTTSH. Ten sdílel následující:

„Doom není opravdu zlý; věří, že zachraňuje multivesmír před kolizemi. Podle své logiky, jediný způsob, jak může multivesmír přežít, je sjednotit všechny vesmíry na jedno místo (Battleworld), kterému bude vládnout. Vidí to jako jedinou možnost, jak mohou všichni přežít.“

Pokud měl někdo dosud pochybnosti o tom, že Marvel příliš neví, co se zrádným konceptem alternativních realit dělat a nalákal sám sebe do pasti, teď už není moc o čem pochybovat. Doom bude po Thanosovi další padouch, který by měl být chytrý, ale zachraňuje svět bolestně nesmyslným plánem a jehož máme chápat, i když toho moc k pochopení není. Zároveň jsou sázky absurdně vysoko, protože když pracujete s motivem nekonečna realit, nezdá se jeden ohrožený svět jako tak velký problém. Mějme nicméně na paměti, že zatím jde o zákulisní drby a skutečnost může (a doufejme, že i bude) vypadat dost jinak.

Dva filmy s Avengers

Doctor Doom se objeví ve filmu Avengers: Doomsday, jenž má premiéru 1. května 2026. V premiérovém slotu 7. května 2027 se pak dočkáme pokračování s názvem Avengers: Secret Wars. Co se nové Fantastické čtyřky týče, ta už se těší na účast ve snímku The Fantastic Four: First Steps.

Zdroj: CBM

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nový Pán prstenů míří do kin! Trailer odhaluje válku Rohirů a počátek Helmova žlebu
Nový Pán prstenů míří do kin! Trailer odhaluje válku Rohirů a počátek Helmova žlebu
23.08.2024 7:00:00 | Filmové novinky

Už na konci srpna se dočkají fanoušci Pána prstenů nové řady seriálu Prsteny moci. Nejde však o jediný příběh ze Středozemě, kterého se letos dočkáme. Do kin totiž míří i prequel o rohanských válečnících a Helmově žlebu.

Zvorali jsme to. Lživý trailer očekávaného sci-fi Coppoly rychle mizí
Zvorali jsme to. Lživý trailer očekávaného sci-fi Coppoly rychle mizí
22.08.2024 15:00:00 | Filmové novinky

„Sdílejte, než to smažou.“ Takhle nějak se aktuálně internetem šíří nový trailer na jednu z nejočekávanějších sci-fi novinek letošního roku. Studio Lionsgate totiž oznámilo, že právě zveřejněnou upoutávku stahuje z očí veřejnosti, jelikož obsahuje falešné citace od slavných filmových kritiků.

Hvězda Wednesday vystoupila proti politické korektnosti. Ukázala na neupřímnost Hollywoodu
Hvězda Wednesday vystoupila proti politické korektnosti. Ukázala na neupřímnost Hollywoodu
22.08.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Vedle užívání umělé inteligence je politická korektnost jedním z nejdiskutovanějších témat Hollywoodu, která má své zaryté zastánce i odpůrce a názory ze všech stran spektra. Hvězda Wednesday Jenna Ortega mnohé překvapila svým otevřeným názorem.

Skvělá nová sci-fi s paralelními vesmíry se vrátí. Temná hmota pocuchá lidem mozek
Skvělá nová sci-fi s paralelními vesmíry se vrátí. Temná hmota pocuchá lidem mozek
22.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Jednou z nejzajímavějších seriálových novinek je sci-fi Temná hmota od streamovací služby Apple TV+. Ta vypráví o cestování alternativními vesmíry a u diváků slavila nemalý úspěch. Příběh se tak dočká pokračování navzdory tomu, že knižní předloha žádné nemá. Původní autor má tak volné pole působnosti.