FB pixel TP pixel
Rocky byl původně úplně jiný film. Stallone odhalil zásadní změny © MGM

Rocky byl původně úplně jiný film. Stallone odhalil zásadní změny

Legendární filmy rozhodně nevznikají podle první verze scénáře. Scenárista mnohdy opakovaně věci mění, přemisťuje, vyhazuje a vrací zpátky. A nejinak tomu bylo v případě Rockyho, který měl být mnohem temnějším filmem a Sylvester Stallone musel oscarovou klasiku velmi měnit, aby získala svůj status totální klasiky a diváckého fenoménu.

Filmové novinky

Nový dokumentární film Sly na Netflixu nabídl strhující a v mnoha momentech dojemný pohled na život a přemýšlení svého protagonisty Sylvestera Stallona. Ten mimo jiné odhalil, jak moc jeho osobní příběh ovlivnil jednu z nejslavnějších franšíz v historii Hollywoodu Rockyho. Stallone totiž při psaní scénáře vycházel ze své vlastní frustrace, když se mu na prahu třicítky stále nedařilo prosadit a pro většinu castingových režisérů byl kvůli své vadě řeči a tváři neobsaditelný a získával pouze štěky grázlíků.

Role psaná na tělo

Stallone brzy zjistil, že pokud chce dostat hlavní roli, musí si ji napsat sám, a tak usedl ke stolu a pustil se do práce. Rocky však v původní podobě vůbec nebyl tím dobromyslným a úsměvně natvrdlým boxerem, kterého známe a milujeme. Stallone ho původně vykreslil mnohem temněji, když skutečně mlátil lidi jako výběrčí, neměl žádnou romanci s Adrian a prostě se tak trochu poflakoval po okolí a mlátil lidi na potkání. Byla to až jedna z jeho kamarádek, která mu po přečtení jedné z verzí scénáře řekla, že jí je Rocky vrcholně nesympatický, protože je krutý a lidem ubližuje.

Stallone si vzal názory k srdci a začal nahazovat možné varianty, jak scénář upravit. Z Rockyho se tak stala postava, která lidi mlátit má, ale nečiní tak. Posléze byla připsána Adrian, které Rocky nadbíhá a tím získává i sympatie diváků jako užvaněný trouba ve zverimexu. Stallone dokonce v dokumentu prohlásil, že i box dopsal do filmu postupem času, protože potřeboval, aby měl Rocky výraznější životní motivaci. Sám však doplnil, že film nikdy nevnímal jako sportovní boxerský film, ale jako romanci. Rockymu totiž nikdy nejde o vítězství a zisk boxerského titulu. Chce si jen dokázat, že má na to s Apollem Creedem v ringu přežít celý zápas, a chce to dokázat hlavně Adrian, která je pro něj středobodem světa.

Zdroj: Deadline / Netflix

Nové Hunger Games viděli první kritici. Zásadním problémem je konec
Nové Hunger Games viděli první kritici. Zásadním problémem je konec
06.11.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Již příští týden se do kin vřítí nejnovější díl ze série Hunger Games s podtitulem Balada o ptácích a hadech. Kritici, kteří novinku viděli, ji chválí za uhrančivé herecké výkony, uvítali by ale kratší stopáž.

Marvel přichází s velkou změnou. Představil odnož brutálních seriálů bez napojení na Avengers
Marvel přichází s velkou změnou. Představil odnož brutálních seriálů bez napojení na Avengers
05.11.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Komiksový gigant Marvel v pátek odhalil první trailer na chystaný seriál Echo, který mnoho diváků překvapil krvavým přístupem ve stylu marvelovek od Netflixu. Nyní Marvel potvrdil, že vyráží novým směrem.

Historický spektákl příštího roku ožívá. První trailer Šóguna má intriky i velkolepou řež
Historický spektákl příštího roku ožívá. První trailer Šóguna má intriky i velkolepou řež
05.11.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Jeden z nejočekávanějších seriálů příštího roku se představuje v prvním traileru. Historické drama Šógun je adaptací populárního best-selleru Jamese Clavella, který vychází ze skutečných událostí a nabídne jedinečný pohled na feudální Japonsko.

Krev, špína a Daredevil. Nový seriál Marvelu se vrací k násilí z Netflixu a nebude exkluzivní
Krev, špína a Daredevil. Nový seriál Marvelu se vrací k násilí z Netflixu a nebude exkluzivní
03.11.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Pokud jste si oblíbili seriály Marvelu jako Daredevil, Jessica Jones nebo Luke Cage, které byly dostupné na Netflixu a dnes jsou ke zhlédnutí na Disney Plus, určitě vás potěší, že se Marvel konečně odhodlal vrátit k násilnému pojetí těchto projektů a opustit svět dětské omalovánky.