FB pixel TP pixel
Druhá řada Rodu draka nabídne krvavou mstu Targaryenů. Padne i dětská hlava © HBO Max

Druhá řada Rodu draka nabídne krvavou mstu Targaryenů. Padne i dětská hlava

Druhé řady úspěšného fantasy Rod draka se pravděpodobně nedočkáme dříve než v roce 2024. Již nyní se ale objevují informace, co scenáristé spin-offu Hry o trůny plánují pro chystané pokračování.

11. 1. 2023 12:20 | Filmové novinky

Na konci loňského října skončila první řada drsného fantasy seriálu Rod draka. Tento spin-off veleúspěšné Hry o trůny vyprávějící o pádu rodu Targaryenů byl opět divácky velmi úspěšný a i kritická obec jej přijala z většiny mnohem vlídněji než konkurenta z Amazonu Pána prstenů: Prsteny moci. V nedávném rozhovoru pro server Variety scenáristka seriálu Sara Hess prozradila, kterým směrem by se měla vyvíjet druhá řada seriálu, když nejprve nateasovala diváky prohlášením, že: „…v současné době píšeme finále druhé série a myslím, že nebudete zklamáni.“

Kromě logického rostoucího nepřátelství mezi Zelenými a Černými, které bude eskalovat po nešťastné smrti Luceryse způsobené Aemondem Targaryenem a jeho drakem Vhagarou ze závěru první řady, můžeme s velkou pravděpodobností také očekávat, že se do konce druhé série rozpoutá i totální občanská válka, která navždy rozdělí rod Targaryenů. Jak čtenáři předlohy Oheň a krev od George R. R. Martina vědí, výše zmíněné události urychlí jednání velmi zajímavé dvojice postav říkající si Krev a Sýr, jež krutým způsobem zahýbou vývojem příběhu. (Upozorňujeme, že v následujícím odstavci se nacházejí zásadní spoilery).

Krev je bývalým seržantem městské hlídky, který byl vyhozen ze služby za opileckou vraždu, zatímco Sýr je krysař, kterého zaměstnávají Targaryeni v Rudé baště. Oba dva jsou po nešťastné smrti Luceryse najati Daemonem, aby uskutečnili krutou pomstu. Krev a Sýr se nakonec dostanou ke královně Helaeně - sestře a manželce nynějšího krále Aegona II - a dají jí zakusit tzv. Sophiinu volbu - nechají ji vybrat, které z jejich dětí zabijí. Přestože si královna nakonec vybere nejmladšího Maelora, Krev a Sýr její volbu nebudou respektovat a srazí hlavu šestiletému Jaehaerysovi. Na důkaz zabití si hlavu vezmou a utečou z paláce. Helaenu po této události čekají již jen stavy depresí a šílenství. Jak vidno Martin svůj rukopis nezapře a na jeho nesmlouvavost vůči postavám se můžeme těšit i v chystaných epizodách.

Zdroj: Gizmodo

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nový trailer Ant-Mana 3 ukazuje nejvelkolepější marvelovku od Avengers: Endgame
Nový trailer Ant-Mana 3 ukazuje nejvelkolepější marvelovku od Avengers: Endgame
10.01.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Marvel měsíc před premiérou nového filmu Ant-Man a Wasp: Quantumania představuje plnohodnotnou upoutávku, která dále odhaluje střet s novým arcipadouchem komiksového vesmíru. Kang Dobyvatel má moc ničit časové linie a je nebezpečnější než Thanos.

Nejlepší seriál roku je tady! Kritiky nové apokalyptické sci-fi naprosto odrovnalo
Nejlepší seriál roku je tady! Kritiky nové apokalyptické sci-fi naprosto odrovnalo
10.01.2023 10:40:00 | Filmové novinky

Je to tam! Tak ještě jednou: Je to tam! Kritici už měli možnost vidět všechny epizody nového seriálu The Last of Us a recenze jsou naprosto nadšené. Kritici chválí novinku HBO jako nejlepší videoherní adaptaci vůbec, která ale zároveň není jen překlopením předlohy, nýbrž jeho rozšířením se silnými emocionálními údery do slabin.

Rusové skutečně natočili film ve vesmíru. V traileru podtrhují trumfnutí Toma Cruise
Rusové skutečně natočili film ve vesmíru. V traileru podtrhují trumfnutí Toma Cruise
09.01.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Zatímco Tom Cruise svůj biják natočený ve skutečném vesmíru teprve chystá, Rusové ten svůj už dávno natočili a vyrukovali s první upoutávkou. A výsledek kupodivu nevypadá vůbec špatně.

Češi neskutečně válcují Netflix! Daří se hned třem tuzemských filmům
Češi neskutečně válcují Netflix! Daří se hned třem tuzemských filmům
09.01.2023 16:40:00 | Filmové novinky

České filmy na Netflixu jsou kategorií, která láká řadu předplatitelů. Důkazem je prakticky každá premiéra tuzemského filmu na streamovací platformě, jež se zpravidla přetaví v nevídaný úspěch, který mnohdy dokonce napravuje nepříliš velkou návštěvnost z kin. V poslední době zaujalo hned několik snímků včetně Jana Žižky.