FB pixel TP pixel
Rod draka v Česku překonal veškerá očekávání. Sledovanost drtí filmové megahity © HBO Max

Rod draka v Česku překonal veškerá očekávání. Sledovanost drtí filmové megahity

Streamovací služba HBO Max v Česku nezačala zrovna skvěle, když řadu diváků odrazovala odklady slíbených seriálů i ztrátou obsahu, za kterou česká pobočka vůbec nemohla. Zdá se však, že prequel Hry o trůny všechny problémy alespoň na chvíli zahladí.

25. 8. 2022 11:00 | Filmové novinky

HBO si může i v Česku gratulovat. Po sérii lapsů od začátku spuštění nové streamovací služby HBO Max má na kontě konečně pořádný hit. A poněkud nepřekvapivě je jím prequel Hry o trůny Rod draka. Jeho premiéra se stala už v USA největší novou premiérou v historii HBO a nad očekávání silné divácké přijetí proběhlo i u tuzemských diváků. Rod draka se totiž podle HBO stal nejpopulárnějším startem v historii zdejšího HBO a HBO Max a počet sledovaných hodin seriálu v prvních 48 hodinách od premiéry dalece přesáhl i takové tituly jako The Batman či Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství. A to má úvodní epizoda pouze jedinou hodinu.

Rod draka byl uveden v celkem 21 evropských zemích v pondělí ve 3 hodiny ráno, přičemž streamovací platforma zaznamenala zvýšený zájem právě již v brzkých ranních hodinách. Zájem pak samozřejmě sílil během dne a vrcholil v pondělí večer, kdy si seriál začali pouštět běžně pracující diváci. HBO bude v následujících týdnech uvádět novou epizodu každý týden rovněž v pondělí ráno. Celkem nás čeká 10 epizod, které načrtnou příběh rozpadu rodu Targaryenů. Již nyní je ale jasné, že první řada určitě nebude poslední.

Zdroj: HBO / Variety

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nová verze kultovní komedie Jestli se rozzlobíme... je konečně online!
Nová verze kultovní komedie Jestli se rozzlobíme... je konečně online!
25.08.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Italská komedie s Budem Spencerem a Terencem Hillem patří mezi nejlepší žánrovky svého druhu na světě a nyní se dočkala nové verze. Konečně si ji můžete přehrát i online.

Seriál Pán prstenů viděli první diváci. Reakce jsou naprosto šokované
Seriál Pán prstenů viděli první diváci. Reakce jsou naprosto šokované
25.08.2022 7:00:00 | Filmové novinky

Seriál Pán prstenů s podtitulem Prsteny moci se v posledních měsících stal velkým terčem kritiků všeho možného. Speciálních efektů, výpravy, hereckého obsazení až po příběhové odklony. Teď ale úvodní dvě epizody viděli první diváci a jejich reakce nečekal asi nikdo.

Veleúspěšná temná fantasy Netflixu se vrací! Trailer chrlí krev a kouzla
Veleúspěšná temná fantasy Netflixu se vrací! Trailer chrlí krev a kouzla
24.08.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix konečně ukázal pořádný trailer na druhou řadu svého temného fantasy Winx Saga: Osud, který překlápí dětskou pohádku do verze pro dospělé. Nechybí tudíž kromě kouzel ani krev a hrátky se sexualitou.

Velkolepý trailer Rodu draka odhaluje občanskou válku. Čeká nás obří řež
Velkolepý trailer Rodu draka odhaluje občanskou válku. Čeká nás obří řež
23.08.2022 17:00:00 | Filmové novinky

HBO po úvodní epizodě spin-offu Hry o trůny s názvem Rod draka ukázalo i nový majestátní trailer, který ukazuje občanskou válku mezi Targaryeny. Epické záběry na draky střídají pletichy i dramatické momenty.