FB pixel TP pixel
Nejbombastičtější akční nářez současnosti dorazil na Netflix. Nikdo o něm neví © Pen Studios / DVV Entertainment

Nejbombastičtější akční nářez současnosti dorazil na Netflix. Nikdo o něm neví

Pokud alespoň trochu sledujete zahraniční filmovou scénu, nemohlo vám v posledních měsíc uniknout, že jedním z nejpopulárnějších témat byla indická akční bomba RRR, která mísí historický film s adrenalinovou akcí, vztahovou bromancí a bollywoodským tancem. A ačkoli to zní naprosto šíleně, je to opravdu pecka. A nyní ji najdete i na Netflixu.

9. 3. 2023 17:00 | Filmové novinky

Režisér S.S. Rajamouli je v Indii de facto za kreativního boha a jeho epické akční jízdy patří mezi největší hity současného Bollywoodu. Jeho perfekcionistická obrazotvornost samozřejmě uhranula i za hranicemi a pokud se podíváte například na trailer jeho loňské novinky RRR, velmi rychle pochopíte proč. Režisér je totiž schopný slepit dohromady hned několik totálně odlišných žánrů a udělat z nich sevřený celek, který navíc není jen vizuální žranicí, ale vypovídá i dost o indické historii. V případě RRR, který je nově dostupný na Netflixu, se Indové vyrovnávají s britskou kolonizací, když příběh vypráví o únosu indického děvčete od kmene, jehož ochránce se vydává na záchranou misi. Jenže v patách je mu hrdinský policista, který zastupuje britské kolonizátory. A konflikt graduje samozřejmě k naprosto těžkotonážnímu finále, které je větší než život.

RRR získal v poslední době hned několik cen. Vyhrál například The Saturn Awards v kategorii nejlepší mezinárodní film, Rajamouli získal cenu newyorských kritiků a od těch z Los Angeles získal alespoň nominaci za režii. Film se dokonce objevil na Zlatých glóbech, kde měl nominaci na nejlepší mezinárodní film a vyhrál cenu za nejlepší píseň. Za tu je mimochodem nominovaný i na letošního Oscara. Pokud byste se chtěli odrazit od recenzí, věřte, že jsou samozřejmě totálně nadšené, a to nejen ze strany kritiků, ale i běžných diváků, kteří shodně oceňují, jak přepálená a zábavná tahle tříhodinová jízda indickou historií je. Na Netflixu ale film není snadné najít, protože většina z vás možná má aktivovaný český profil. Pokud si ho ale přepnete do angličtiny, získáte přístup k širšímu katalogu titulů, jehož součástí je nově právě i RRR. Ano, budete se muset obejít bez českých titulků a dabingu, pokud ale vládnete angličtinou, dostane se vám vskutku unikátního zážitku. A kdo ví, možná si film užijete, i když mu nebudete vůbec rozumět.

Zdroj: Autorský text / Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový špionážní nářez v traileru hýří akcí. Tvůrci Avengers utratili neskutečné peníze
Nový špionážní nářez v traileru hýří akcí. Tvůrci Avengers utratili neskutečné peníze
09.03.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Amazon Prime Video představí v dubnu jeden z nejdražších seriálů posledních let. Nový špionážní thriller má být základem pro daleko rozsáhlejší universum, které by se mělo do pár let začít rozrůstat. O čem nový seriál Citadel bude a má u diváků vůbec šanci?

Drsňák Luther recenzenty neohromil. Krimi novinka Netflixu potěší hlavně skalní fanoušky
Drsňák Luther recenzenty neohromil. Krimi novinka Netflixu potěší hlavně skalní fanoušky
09.03.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Vnitřně rozervaný britský vrchní inspektor Luther v působivém podání charismatického Idrise Elby se poprvé představí ve filmovém zpracování, které bude od pátku dostupné na Netflixu. Řada kritiků již film viděla a my se můžeme podívat, jak moc se jim snímek líbil.

Nejzábavnější sci-fi řežba poslední doby opouští Netflix. Z nabídky zmizí i další akční šlehy
Nejzábavnější sci-fi řežba poslední doby opouští Netflix. Z nabídky zmizí i další akční šlehy
08.03.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Z Netflixu během března zmizí hned několik oblíbených akčních hitů a bohužel i jedna z nejzábavnějších sci-fi řežeb poslední doby s fantastickým Frankem Grillem v hlavní roli. Nenechte si ji ujít dřív, než nabídku streamera definitivně opustí.

Nový sci-fi seriál ukáže lidstvo na pokraji smrti. Trailer vypadá naprosto luxusně
Nový sci-fi seriál ukáže lidstvo na pokraji smrti. Trailer vypadá naprosto luxusně
08.03.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci postapokalyptických dobrodružství nemusí s končící první řadou The Last of Us smutnit. Apple totiž v květnu na své platformě uvede dystopický mysteriózní thriller Silo, k němuž právě vydal luxusní ukázku.