FB pixel TP pixel
Saw se vrací ke kořenům série. Trailer slibuje ponaučení skrze krutá muka © Lionsgate

Saw se vrací ke kořenům série. Trailer slibuje ponaučení skrze krutá muka

Po nevydařeném pokusu o restart se Saw vrací do své původní podoby a znovu uvádí na scénu Johna Kramera, který si hraje s lidmi, kteří podle něho udělali mnoho životních přešlapů. Tentokrát má dosud nejosobnější pohnutky k hrůzným činům.

Filmové novinky

10. díl Saw vrací zpět klasického Jigsawa v podání charismatického Tobina Bella, jenž zas a znovu bojuje se svou rakovinou. Tentokrát již v traileru zjišťujeme, co stojí za další sérií mučení, které ve většině případů vedou ke kruté smrti. Jigsaw alias John Kramer totiž hodlal podstoupit experimentální léčbu své nemoci, posléze ale zjistil, že byl podveden a k žádné operaci nikdy nedošlo. A tím si viníci a jejich komplicové podřezali pomyslnou větev. Jigsaw totiž obratem všechny unese a postaví je do středu hry na život a na smrt.

Jigsaw přitom v traileru opakuje, že nejde o mstu, ale o probuzení dotyčných, které se snaží skrze strašlivá muka nastartovat k novému a lepšímu životu. Všichni tak nějak tušíme, jak tohle celé dopadne, obzvlášť když se jedná o prequel, který se vrací k prvním dílům celé hororové série. Dokáže další várka bláznivé tortury přilákat diváky do kin? Poslední pokus s názvem Spirála strachu: Saw pokračuje byl v kinosálech se svými 40 miliony utrženými celosvětově docela průšvihem, rozhodně je tedy co napravovat. Obzvlášť když série byla zvyklá na tržby přes 100 milionů dolarů. Návrat ke kořenům by ale mohl přilákat nostalgiky, ať už to zní sebezvráceněji. Výsledek uvidíme 28. září i v českých kinech.

Zdroj: Lionsgate / BOM

 861 zobrazení   308 se líbí
Nová česká krimi podle skutečného případu už je online. Znamenala pád Matematika zločinu
Nová česká krimi podle skutečného případu už je online. Znamenala pád Matematika zločinu
28.07.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Voyo úspěšně pokračuje ve své sérii kriminálních projektů a po úspěchu Případu Roubal a Jitřní záře představuje novinku, která vznikla na motivy oceňovaného podcastu.

Nová černá komedie ze Slovenska baví Netflix. Obratem se stala hitem
Nová černá komedie ze Slovenska baví Netflix. Obratem se stala hitem
28.07.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Ačkoli se českým a slovenským komediím v kinech obvykle docela daří, ne vždy je výsledkem obří megahit, na který se stojí fronty. Naštěstí některé nepříliš oslnivé výsledky dokáže napravit uvedení na Netflixu. Dokonalou ukázkou je nový snímek Invalida, který publikum streamovací služby obratem zaujal svým nekorektním humorem.

Oppenheimerův vnuk chválí Nolanův trhák. Vadí mu jen jedna historicky nepodložená scéna
Oppenheimerův vnuk chválí Nolanův trhák. Vadí mu jen jedna historicky nepodložená scéna
28.07.2023 13:20:00 | Filmové novinky

Vnuk Roberta J. Oppenheimera poskytl tento týden rozhovor, ve kterém hodnotil film Christophera Nolana i to jak se mu povedlo ztvárnit jeho dědečka. Prozradil také, která scéna se mu nelíbila a nejraději by ji z filmu odstranil.

Netflix přepsal historické tabulky sledovanosti seriálů. Zaklínač je v ohrožení
Netflix přepsal historické tabulky sledovanosti seriálů. Zaklínač je v ohrožení
27.07.2023 18:45:00 | Filmové novinky

Netflix oslavuje další seriálový hit, který si může zařadit do své stále rostoucí portmonky globálních megahitů. Novinka ze série Bridgertonovi dokonce dotírá na Zaklínače.