FB pixel TP pixel
Scénář posledního dílu GoT odhalil, proč Drogon roztavil Železný trůn © TMDB

Scénář posledního dílu GoT odhalil, proč Drogon roztavil Železný trůn

Diskuze o tom, proč Drogon v závěru seriálu Hra o trůny svými plameny zlikvidoval Železný trůn a jak moc chápal symboliku celého činu, byla vášnivá a dlouhá. Nyní se scénář posledního dílu dostal na internet a o pohnutkách truchlícího draka je tak jednou pro vždy jasno.

Filmové novinky

Mohl obyčejný drak tak dobře chápat symboliku Železného trůnu? Došlo mu, že to byla ta zpropadená židle z mečů, která stála za koncem jeho matky? Je propojení Targaryenů s draky tak silné, že Drogon znal hlavní životní touhu Daenerys (Emilia Clarke) a pochopil, jak zničující pro ni celá ta Hra o trůn byla? Tyhle a jiné argumenty byly po finálním dílu Hry o trůny na internetech propírány ze všech stran a úhlů pohledu. Mnoho fanoušků se totiž při scéně, ve které čekali zpopelnění Jona (Kit Harington), místo kterého to však odnesl Železný trůn, škrábalo na hlavě. Žádné oficiální vysvětlení se ale nikde neobjevilo, a tak zůstal Drogonův poslední čin v seriálu tématem polemik, dohadů a diskuzí.

Nyní se ovšem online objevil scénář k 7. epizodě 8. řady Hry o trůny, ve kterém je tato scéna popsána včetně Drogonových pohnutek.

Scénář posledního dílu GoT odhalil, proč Drogon roztavil Železný trůn © TMDB

„Drogon chce spálit celý svět, ale Jona nezabije. Vychrlí oheň na zadní zeď síně, přičemž zničí poslední zbytky rudých kamenů. Pohlédneme přes Jonovo rameno, zatímco se oheň blíží k Trůnu – nejde o cíl Drogonova vzteku, nýbrž o pouhého hloupého přihlížejícího, který se k požáru přimotal.“

Takže tak. Ani propojení s Daenerys, ani výjimečně inteligentní drak chápající pojem symbolika. Ale jen obyčejný rozzuřený ještěr, který si mimoděk ze zloby bokem odplivl a jako na potvoru zrovna trefil opodál stojící Železný trůn. Taková náhoda! No jo, tak to by bylo, fanoušci si aspoň mohou být v další věci naprosto jistí, že tvůrci se opravdu o žádné detailní a vlastně ani smysluplné vysvětlení příliš nesnažili.

 10 479 zobrazení   48 se líbí
Kultovní sci-fi Horizont události bude mít svůj seriál na Amazonu
Kultovní sci-fi Horizont události bude mít svůj seriál na Amazonu
07.08.2019 10:00:00 | Filmové novinky

Streamovací společnost Amazon a televizní divize studia Paramount právě vyvíjejí seriálovou adaptaci syrového atmosférického sci-fi hororu Horizont události natočeného roku 1997.

První ukázka 2. řady komiksovky Titans láká na Batmana a slavného padoucha
První ukázka 2. řady komiksovky Titans láká na Batmana a slavného padoucha
07.08.2019 | Filmové novinky

Warner Bros. vypustil do světa první trailer na očekávanou druhou sérii Titans, ve které Robina doplní Batman a k týmu se přidají i oblíbení hrdinové jako Wonder Girl či Aqualad.

Nový Walking Dead spinoff láká v traileru na Stranger Things se zombíky
Nový Walking Dead spinoff láká v traileru na Stranger Things se zombíky
05.08.2019 | Filmové novinky

Hra o trůny, Stranger Things… zdá se, že každá velká televizní stanice dnes chce mít v programu své obdoby těchto veleúspěšných seriálů. Hororovky s teenagery jsou na vzestupu, a tak se do nich rozhodla pustit i největší televizní zombie franšíza Živí mrtví.

HBO hledá nové GoT, chystá adaptaci fantasy s řeckou mytologií Circe
HBO hledá nové GoT, chystá adaptaci fantasy s řeckou mytologií Circe
04.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Na HBO míří další fantasy seriál podle knižní předlohy. Nedávno oznámená služba HBO Max totiž dala zelenou dramatu Circe, jehož scénář vznikl na základě stejnojmenného fantasy bestselleru spisovatelky Madeline Miller.