FB pixel TP pixel
HBO hledá nové GoT, chystá adaptaci fantasy s řeckou mytologií Circe © TMDB

HBO hledá nové GoT, chystá adaptaci fantasy s řeckou mytologií Circe

Na HBO míří další fantasy seriál podle knižní předlohy. Nedávno oznámená služba HBO Max totiž dala zelenou dramatu Circe, jehož scénář vznikl na základě stejnojmenného fantasy bestselleru spisovatelky Madeline Miller.

Filmové novinky 4. 8. 2019 12:00 | Filmové novinky

Za scénářem, který seriálu vysloužil objednávku na osmidílný příběh, stojí dvojice Rick Jaffa a Amanda Silver (Zrození Planety opic, Jurský svět). Produkci obstará Chernin Entertainment a Endeavor Content. Circe má být moderním pojetím světa řecké mytologie, na nějž budeme nahlížet silně feministickýma očima bohyně Circe, která se z nešikovné víly změní v hrozivou čarodějku, jež svou mocí dokáže konkurovat bohům, titánům a podobným stvořením. „Circe vypráví očima nelítostné ženské postavy epický příběh o lásce, ztrátě, tragédii a nesmrtelném konfliktu,“ popsala seriál jednou větou vedoucí manažerka původního obsahu na HBO Max Sarah Aubrey.

Knižní předloha Millerové Circe vyšla v loňském roce, zaznamenala ihned obrovský úspěch, vysloužila si skvělé recenze, umístila se na 16 týdnů na 1. místě žebříčku bestsellerů New York Times a jen v USA prodala více než půl milionu kopií. Kromě řady ocenění byla do dneška kniha přeložena již do 22 jazyků. Dvojice Jaffa a Silver spolu už dříve napsala scénář a podílela se na produkci novodobé trilogie Zrození Planety opic. V roce 2015 se jí zase podařilo znovu úspěšně nastartovat další blockbusterovou franšízu, když vytvořila scénář pro Jurský svět. Scénáristické duo zároveň spolupracuje na chystané hrané podobě dramatu Mulan od Disney a také na prvních dvou sequelech Avataru.

 203 zobrazení   6 se líbí
13 Reasons Why se vrátí s 3. řadou již 23. srpna. Máme první ukázku
13 Reasons Why se vrátí s 3. řadou již 23. srpna. Máme první ukázku
01.08.2019 16:30:00 | Filmové novinky

Jeden z nejpopulárnějších seriálů na Netflixu se pomalu blíží do svého finále. Již 23. srpna uvidí fanoušci 3. řadu, která má nově první ukázku.

Nepropadejte panice, Hulu chystá novou adaptaci Stopařova průvodce
Nepropadejte panice, Hulu chystá novou adaptaci Stopařova průvodce
01.08.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Proslulý humoristický sci-fi román Douglase Adamse Stopařův průvodce po Galaxii s největší pravděpodobností dostane novou, tentokráte seriálovou podobu. Chystané adaptace se ujme streamovací společnost Hulu.

Očekávaná gangsterka Irishman má konečně první trailer! Čicháme Oscary?
Očekávaná gangsterka Irishman má konečně první trailer! Čicháme Oscary?
31.07.2019 14:30:00 | Filmové novinky

Dlouho vyhlížený gangsterský snímek Martina Scorseseho, jenž znovu spojí síly Roberta De Nira a Joe Pesciho, má první upoutávku. A vypadá to, že by mohl mít Netflix v ruce i letos oscarové želízko.

První trailer 2. série Mindhunter láká na Charlese Mansona
První trailer 2. série Mindhunter láká na Charlese Mansona
31.07.2019 10:00:00 | Filmové novinky

Po měsících spekulací jsme se konečně dočkali. Netflix totiž vypustil první ukázku z druhé série kriminálky Mindhunter, v níž se bude duo vyšetřovatelů snažit chytit nepolapitelného zabijáka dětí, který řádil v Atlantě roku 1979. A nechybí ani krátký pohled na Charlese Mansona a potvrzení data premiéry.