FB pixel TP pixel
Šéf Marvelu: Dokud kina neumřou, naše filmy online nepůjdou © TMDB

Šéf Marvelu: Dokud kina neumřou, naše filmy online nepůjdou

Kevin Feige, šéf disneyovské divize Marvelu, je podporovatelem kin a brání jejich exkluzivitu při uvádění filmů. Kina podle něj vedle finanční stránky vytvářejí i nanapodobitelný sdílený zážitek, který pomáhá vytvářet fanouškovství a tvoří jeden z důležitých aspektů úspěchu jejich filmů.

Streaming novinky

Před nedávnem jsme vám přinesli několik postřehů šéfa Disneyho Boba Chapeka na vývoj v kinodistribuci. V zásadě řekl, že pandemie ovlivnila přístup diváků ke sledování nových filmů a podle něj není cesty zpět, tříměsíční exkluzivní okno pro kina je podle něj nadále neudržitelné a bude se řídit chováním spotřebitelů, které často preferuje rychlé či rovnou souběžné nasazení filmů do onlinu. Šéf Marvelu Kevin Feige ale jeho slova mírnil a prohlásil, že v nejbližší budoucnosti vůbec nepočítá s tím, že by komiksové spektákly z marvelovského univerza debutovaly na Disney+.

Šéf Marvelu: Dokud kina neumřou, naše filmy online nepůjdou © TMDB

Kevin Feige, který musí mít radost z úspěchu WandaVision, nyní především propaguje novinku The Falcon and the Winter Soldier, další marvelovský seriál mířící na Disney+, jehož premiérový díl bude dostupný již 19. března. Při této příležitosti opět zopakoval, že vedle finančního hlediska, která kina přinášejí, je pro něj a jeho autory velmi důležitý i sociální aspekt kin. Sedět v kině a sledovat film bez přerušování s dalšími fanoušky je nenahraditelný pocit, který podle Feigeho pomáhá utvářet enormní úspěch a oblibu marvelovských filmů. Feige tímto vyjádřením reaguje především na tlak mnohých fanoušků, aby Disney uvedl odsouvanou premiéru Black Widow online. Feige tak přiznal, že scénáři, který by následoval disneyovskému uvedení snímků jako Mulan nebo Raya a drak, které šly souběžně v kinech i na Disney+ za příplatek 30 dolarů, nakloněn není. V tuto chvíli platí: premiéra Black Widow je stále naplánována na 7. květen bez online uvedení, což v prezentaci investorům potvrdil před pár dny i šéf Disneyho Bob Chapek.

 1 296 zobrazení   455 se líbí
Magická hranice pokořena! Disney+ má 100 milionů předplatitelů
Magická hranice pokořena! Disney+ má 100 milionů předplatitelů
11.03.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Disney+ stále jede jako nezastavitelná mašina a nadále nabírá další a další předplatitele dychtících po jejím obsahu. Na konci února konečně pokořila psychologickou hranici sta milionů předplatitelů.

Eddie Murphy má streamovací hit. Trumfnul Borata i Wonder Woman
Eddie Murphy má streamovací hit. Trumfnul Borata i Wonder Woman
10.03.2021 9:00:00 | Streaming novinky

Eddie Murphy a Amazon můžou slavit. Jejich Coming 2 America, pokračování legendární osmdesátkové komedie Cesta do Ameriky, se stal obrovských diváckým hitem lámajícím rekordy.

10 březnových novinek na HBO, které prostě musíte vidět
10 březnových novinek na HBO, které prostě musíte vidět
09.03.2021 | Streaming novinky

HBO očividně myslí svůj boj v probíhajících streamovacích válkách vážně a pomalu ale jistě se chystá na upgrade do podoby HBO Max, když zaplňuje svou knihovnu velkými hity. V březnu tak láká diváky na klasiky jako trilogie Kmotr nebo Pán prstenů. Z vlastní seriálové produkce pak nabízí ožehavý dokument Allen v. Farrow nebo teen drama Generation.

Nejen Wonder Woman: Kinům se vyhne i Mortal Kombat. Míří na nosiče a VOD
Nejen Wonder Woman: Kinům se vyhne i Mortal Kombat. Míří na nosiče a VOD
08.03.2021 12:00:00 | Streaming novinky

Doufali jste, že uvidíte nový Mortal Kombat v kině? Máte s největší pravděpodobností smůlu. Nový výhled fyzických nosičů totiž ukazuje, že nová verze slavné mlátičky dorazí již v květnu na fyzické nosiče. A dá se předpokládat, že vydání bude předcházet exkluzivní uvedení na HBO.