FB pixel TP pixel
Seriálový Pán prstenů potvrdil tři klasické postavy. Natáčení se rozbíhá © TMDB

Seriálový Pán prstenů potvrdil tři klasické postavy. Natáčení se rozbíhá

Fanoušky veleočekávaného fantasy Pána prstenů spadajícího do světa Středozemě od J. R. R. Tolkiena, který produkuje společnost Amazon, určitě potěší několik novinek, které se v poslední době kolem projektu objevilo.

Filmové novinky

Na Twitteru fandovské stránky TheOneRing.net, která je tvořena zapálenými nadšenci kolem popkulturního fenoménu Pána prstenů, se objevila zpráva poodkrývající pár zajímavých novinek, jež se točí kolem připravovaného seriálu z dílny Amazonu a který se pomalu dává na Novém Zélandu znovu do pohybu. Už se ví, že děj seriálu se bude odehrávat ve Druhém věku Středozemě, tedy éře, která nastává po pádu Morgotha - původního temného pána, osídlí se v něm ostrov Númenor, na němž vznikne nové království, a ukovou se Prsteny moci. Tyto zprávy tak daly jasně najevo, že se v novém seriálu objeví i Sauron, jenž je služebníkem Morgotha, a je hlavním antagonistou Druhého věku. To potvrdil i samotný tweet, který navíc dodal, že seriál představí i další dvě velká jména Středozemě: Galadriel a Elronda.

Seriálový Pán prstenů potvrdil tři klasické postavy. Natáčení se rozbíhá © TMDB

Part mladé Galadriel, kterou v původních filmech sehrála Cate Blanchett, nyní ztvární Morfydd Clark (Jeho temné esence) a Saurona si v seriálu zahraje Sala Baker (Star Trek). Natáčení začalo na počátku tohoto roku, bohužel epidemie koronaviru způsobila jeho pozastavení. Ovšem režisér Juan Antonio Bayona (Jurský svět: Zánik říše), který má na starosti natočení několika dílů, je už na Novém Zélandu a začíná s přípravami na natáčení. Připomeňme, že Amazon hodlá utratit za celý projekt až jednu miliardu dolarů, první řada dostane rovnou nášup dvaceti dílů a v tuto chvíli je rozplánováno již pět řad dopředu. Za projektem pak v rolích showrunnerů stojí J. D. Payne a Patrick McKay a první řady bychom se měli dočkat v průběhu příštího roku.

Reklama  545 zobrazení   10 se líbí
Netflix králem herních adaptací? Chystá Beyond Good & Evil i Splinter Cell
Netflix králem herních adaptací? Chystá Beyond Good & Evil i Splinter Cell
03.08.2020 | Filmové novinky

Akční adventuru Beyond Good & Evil z roku 2003 a stealth akci Splinter Cell nemusíme videoherním fanouškům nijak zvlášť představovat. Určitě je proto potěší zpráva, že se od Netflixu dočkají filmového a seriálového zpracování.

Netflix má 160 nominací na Ceny Emmy. Nejvíce nominací mají ale Watchmen
Netflix má 160 nominací na Ceny Emmy. Nejvíce nominací mají ale Watchmen
29.07.2020 15:00:00 | Filmové novinky

Po roce jsou zde opět nominace na televizní Ceny Emmy. A Netflix potvrzuje rostoucí trend svých nominacích, když jich letos získal 160 a hravě zdrtil veškerou konkurenci. Žádný jeho seriál však nemá tolik nominací jako Watchmen od HBO. Zaujal i Disneyho Mandalorian.

PRVNÍ REAKCE: Umbrella Academy je v druhé řadě ještě lepší
PRVNÍ REAKCE: Umbrella Academy je v druhé řadě ještě lepší
29.07.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Jeden z letošních nejočekávanějších seriálových pokračování od Netflixu, superhrdinská Umbrella Academy, přichází z druhou řadou a vybraní recenzenti, jenž ji měli možnost zkouknout, jednotně hlásí nadšení.

Tenet se nakonec do kin podívá. Těšit se můžeme i v Česku
Tenet se nakonec do kin podívá. Těšit se můžeme i v Česku
28.07.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros se přeci jen rozhodlo veleočekávaný sci-fi blockbuster Tenet Christophera Nolana uvést na konci srpna do kin v 70 zemích. Česko je mezi nimi, USA a Čína budou v této vlně chybět.