FB pixel TP pixel
Nový hit Marvelu přichází na Disney Plus. Tvůrci slibují nečekané hrdiny i padouchy © Marvel Studios

Nový hit Marvelu přichází na Disney Plus. Tvůrci slibují nečekané hrdiny i padouchy

Ve čtvrtek 18. srpna startuje nový marvelácký seriál She-Hulk. Měli jsme možnost vidět už první čtyři díly a také si na dálku popovídat s vybranými herci a tvůrci. Mrkněte, co si o seriálu či o svých postavách myslí.

16. 8. 2022 14:00 | Zajímavosti

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička je dalším seriálem, který na Disney+ rozšiřuje Marvel Cinematic Universe. Hlavní hrdinkou je tentokrát zcela obyčejná právnička Jennifer Walters (Tatiana Maslany), která má to štěstí, že jejím bratrancem není nikdo jiný než Bruce Banner alias Hulk (opět Mark Ruffalo). Osud tomu chtěl, že získala jeho schopnosti supersíly a proměny v zelené monstrum, ale jak už naznačily trailery, ze všeho nejvíc by se ráda vrátila ke svému obyčejnému životu a dál bojovala raději jen se zločinci u soudu než na ulicích.

Jenže to by nebyl Marvel seriál, takže Jennifer alias She-Hulk bude muset mezi dvěma životy balancovat. Bruce jí začíná cvičit v tom, jak zvládat agresi a proměnu, zároveň si ovšem hledá rande, do kterého jí tlačí její nejlepší kamarádka Nikki. Ale pozor, na scéně se brzy objeví její silná protivnice Titania a do toho se začínají plést i staří známí Hulkovi kamarádi jako je Emil Blonsky alias Abomination. A jak už prozradily trailery, objeví se i další známé postavy z Marvel Cinematic Universe.

Ginger Gonzaga

Ginger Gonzaga hraje v seriálu Nikki, nejlepší kamarádku Jennifer. Ta v původním komiksu nevystupuje a tvůrci napsali postavu Nikki přímo na tělo Ginger. Nikki je výřečná, ulítlá ale starostlivá kamarádka, které je plno v každém dialogu seriálu a Ginger není jiná. I na rozhovoru bylo této méně známé komediantky a improvizátorky plno a bylo vidět, že jí bavila každá vteřina a každý dotaz. Svoji novou roli v MCU si užívá: „Když mi zavolali a oznámili, že jsem roli dostala, týden v kuse jsem slavila.“ I na place si podle všeho sedly všechny hlavní dámy před i za kamerou a evidentně se bavily, nicméně jejím favoritem byl podle všeho herec Josh Segarra, který v seriálu také hraje vedlejší roli. „Neuvěřitelně jsme si sedli a jsou to moje nejoblíbenější scény, když hrajeme spolu,“ říká.

Nový hit Marvelu přichází na Disney Plus. Tvůrci slibují nečekané hrdiny i padouchy © Marvel Studios

A co bylo pro Ginger nejtěžší? „Tajemství! Marvel drží spoustu věcí pod pokličkou a vy to musíte respektovat. Takže vám nemůžu říct, jestli je v seriálu nějaká další postava a nebo jestli tam mám či nemám muzikálovou scénu.“ A přitom na nás Ginger nenápadně mrká, ostatně jsme pod dohledem dalších pěti lidí z Disney, kteří kontrolují co na rozhovoru padne. Na moji otázku, kdo je jejím oblíbeným hrdinou z dosavadního MCU, vypálí Ginger okamžitě „Captain America.“ Ale pak se zamyslí a říká „Ke mě by se ale hodil víc Tony Stark / Iron Man, myslím, že bychom si rozuměli - vy víte jak to myslím.“ Nic vic z ní ale nedostaneme a raději stočíme rozhovor na fanoušky. „Já nikdy online diskuze moc nesledovala, ale je neuvěřitelné, co se okolo Marvelu děje. Ti lidé rozebírají úplně všechno! Mám se na co těšit.“

Kat Coiro

Kat Coiro režíruje šest z devíti epizod seriálu a funguje také jako výkonná producentka. V minulosti režírovala vybrané díly Takové moderní rodinky či Smrt nás spojí, naposledy točila film Vem si mě s Jennifer Lopez. A působí jako klidná a elegantní síla, která musela na place ukočírovat všechny ostatní. „Nejhorší - tedy měla bych říct nejlepší - byla Tatiana a Mark. Tihle dva mají mezi sebou neuvěřitelnou chemii a byla radost je točit.“ Kat prozradila že fandí She-Hulk od útlého dětství a má její příběhy v malíčku, ale je ráda, že netočí doslovnou adaptaci „Marvel v čele s Kevinem Feigem bere původní komiksy jako odrazový můstek a nechce jen kopírovat. Při přípravě seriálu tam panuje názor, že nejlepší nápady vyhrávají a ty se mohou objevit při natáčení,“ dodává. Kat nám také nechtěla moc prozradit, jakou verzi nám dobře známých postav z MCU můžeme čekat, ale máme se prý připravit na překvapení.

Nový hit Marvelu přichází na Disney Plus. Tvůrci slibují nečekané hrdiny i padouchy © Marvel / WikiofNerds

Ona sama si však více než trikové scény („Tohle pro mě bylo nejtěžší“) užívá práci s herci a doporučuje hlavně čtvrtou epizodu, která se hodně odpoutá od komiksové předlohy. Sama by celý seriál ostatně více připodobnila třeba starší komediálně-právnické sérii Ally McBeal nebo filmu Pravá blondýnka než klasickým Marvel titulům. To potvrzuje i její oblíbená postava z MCU. „Mám nejraději Ant-Mana. Obyčejný člověk, co pořád řeší i obyčejné rodinné problémy. A jen náhodou je superhrdina.“ A jeden úplně obyčejný problém jednoho superhrdiny se dostal i do seriálu She-Hulk. „Zaujalo nás kolik lidí pořád řeší, jaké vztahy vlastně měl Steve Rogers. Nechte se překvapit, jak jsme to vyřešili.“

Jessica Gao

Hybnou silou seriálu je vedle režisérky Kat Coiro také hlavní scenáristka Jessica Gao. Ostřílená seriálová veteránka má už doma cenu Emmy za scénář k epizodě Pickle Rick z kultovního Rick a Morty a na rozdíl od Ginger Gonzaga, která po oznámení angažmá týden slavila, Jessica to musela chvíli tutlat a hned se začala stresovat „Týden mi vydrželo nadšení, ale pak jsem se začala bát té odpovědnosti.“ A je podle všeho vděčná za spolupráci s Kevinem Feigem, ke které došlo až po předchozích třech odmítnutích. „Kevin nám dal jen základní mantinely a řekl, ať si zbytek vymyslíme. A čím šílenější, tím lepší. Často nám říkal, že nejsme dost šílení,“směje se Jessica a vzpomíná na náročné týdny, kdy celý tým scenáristů psal všechny epizody.

Nový hit Marvelu přichází na Disney Plus. Tvůrci slibují nečekané hrdiny i padouchy © Marvel Studios

Pomohlo také, že na rozdíl od zbytku Marvel seriálů nemá jen jednu dějovou linku. „Jsou to půlhodinové seriálové epizody, každá má svého padoucha, nebo chcete-li případ týdne.“ Jde se sice naproti sitcomům, ale Jessica třeba na rozdíl od Kat cílí na náročnější humor. „Představte si Potvoru, Nesvou a nebo propracované případy, které ukazuje American Crime Story.“ S Potvorou bude mít She-Hulk společné i prolamování tzv. “čtvrté zdi”, tedy promlouvání k divákům, tuto inspiraci si však bere seriál přímo z komiksu. Jak je vidět, Jessicu více zajímají dějové zápletky než angažmá známějších superhrdinů, nicméně z naší otázky, koho ona by si přála do seriálu umístit, zvolila překvapivě „Fantastickou čtyřku! I když vlastně já nesmím nic říct, aby to nevypadalo, že něco prozrazuji,“ rychle dodává. „Chtěla bych, aby Jennifer Walters nakonec coby právnické eso potkala všechny.“

She-Hulk na Disney+

She-Hulk startuje na Disney již tento čtvrtek 18. srpna, každý týden se dočkáte jedné nové epizody, vše bude vrcholit po devíti epizodách 13. října, kdy se také uzavře televizní část Fáze 4 stále se rozšiřujícího Marvel Cinematic Universe. Zítra se mrkneme na první čtyři epizody, které jsme měli možnost už vidět.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat
Nová Meryl Streep? Těchto 10 mladých hvězd byste rozhodně měli sledovat
02.08.2022 16:00:00 | Zajímavosti

I když máme rádi Meryl Streep i Emmu Thompson, někdo jednou bude muset jejich místo převzít… a Hollywood se nadějnými herečkami jen hemží. Vybrali jsme pro vás deset vycházejících hvězd, které se vyplatí sledovat.

Potitulkové scény Thora 4: Vysvětlujeme nové lokace a hrdinu Marvelu
Potitulkové scény Thora 4: Vysvětlujeme nové lokace a hrdinu Marvelu
11.07.2022 17:00:00 | Zajímavosti

Nejnovější Thorův příběh s podtitulem Láska jako hrom vstoupil ve čtvrtek do kin a jako obvykle nabízí hned dvě potitulkové scény. Obě dále rozvíjí svět Marvelu a představují nového hrdinu i dosud neviděnou lokaci, kterou může MCU dále prozkoumávat.

6 důvodů, proč je Chris Hemsworth doopravdy boží
6 důvodů, proč je Chris Hemsworth doopravdy boží
20.06.2022 16:00:00 | Zajímavosti

Znáte ho jako božského Thora nebo nekompromisního Tylera Rakea z Vyproštění. Chris Hemsworth ale není jen akčním a komiksovým hrdinou. Respektive, nejedná se o jediné důvody, proč ho mít na seznamu největších hollywoodských sympaťáků.

Nejen souboj s Vaderem! Třetí epizoda Obi-Wana nabídla víc, než si myslíte
Nejen souboj s Vaderem! Třetí epizoda Obi-Wana nabídla víc, než si myslíte
07.06.2022 13:00:00 | Zajímavosti

Minisérie o Obi-Wanu Kenobim je z poloviny za námi a nabídla jeden ze svých vrcholů. Ohlédněme se za ním s dalšími easter eggy a perličkami, jež seriál nabídl. I tentokrát je jich totiž požehnaně.