FB pixel TP pixel
Nejlepší sci-fi současnosti dostane pokračování. Lidstvo prozatím nevymře © Apple TV+

Nejlepší sci-fi současnosti dostane pokračování. Lidstvo prozatím nevymře

Pokud se vám zalíbilo dystopické sci-fi Silo od Apple TV+, máme pro vás dobrou zprávu. Showrunner seriálu Graham Yost totiž právě prozradil, že vznikne druhá řada.

15. 6. 2023 15:50 | Filmové novinky

Dystopické sci-fi Silo s Rebeccou Ferguson v hlavní roli určitě patří mezi nejkvalitnější televizní sci-fi seriály roku 2023. Pořad produkovaný společností Apple, který vychází z bestsellerové románové trilogie Hugha Howeyho, má za sebou v tuto chvíli 7 epizod a diváci i kritici jsou zatím spokojeni – Silo si na IMDB drží skóre 8,1 bodů z 10, server Rotten Tomatoes hlásí 87 % kladných recenzí. Diváci si na seriálu cení jeho podmanivé a napínavé vyprávění, atmosféru, vybudovaný svět a jeho vnitřní intriky.

Fanoušky seriálu pak určitě potěší zpráva showrunnera seriálu Grahama Yosta, který prozradil, že Apple je se Silem spokojený a právě odklepl vznik druhé řady. V seriálu sledujeme příběh posledních lidí na Zemi, kteří žijí v silu kilometr pod zemí, které je údajně chrání před zničeným a nebezpečným světem venku. Kromě zmíněné Rebeccy Ferguson si v Silu zahráli i Tim Robbins, Robert Smith, Iain Glen, David Oyelowo či Harriet Walter. Silo nám do konce první řady nabídne ještě tři epizody, ta finálová pak dorazí 30. června.

Zdroj: The Verge

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
John Wick 4 je konečně online. Dostupná kvalita je zatím zklamáním
John Wick 4 je konečně online. Dostupná kvalita je zatím zklamáním
15.06.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Jeden z nejlepších akčních filmů letošního roku konečně dorazil do online prostoru a můžete si ho tedy legálně přehrát i v pohodlí domova. Některé diváky ale může zklamat audiovizuální kvalita hitu s Keanu Reevesem.

První záběr z Avatara 3: Producent vysvětlil velký odklad premiér nových dílů
První záběr z Avatara 3: Producent vysvětlil velký odklad premiér nových dílů
14.06.2023 16:55:00 | Filmové novinky

Producent Avatara Jon Landau zareagoval na oznámení studia Disney na masivní přeskládávání dat premiér největších blockbusterů příštích let. Ty zahrnují i budoucí díly ságy z Pandory a řada diváků není z posunů o několik let příliš nadšená. Landau nabídl jednoduché vysvětlení a poskytl první záběr z třetího filmu.

Nová sci-fi Netflixu láká na klonování lidí. Trailer slibuje stylovou zábavu
Nová sci-fi Netflixu láká na klonování lidí. Trailer slibuje stylovou zábavu
14.06.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Netflix pokračuje v představování svých velkých letních novinek. Nyní ukázal upoutávku na stylovou sci-fi komedii Oni naklonovali Tyrona, která se – jak název napovídá – zabývá zábavným konceptem klonování lidí a s ním spojenými konspiracemi.

Marvel odkládá megafilmy. Avengers 5 a 6 jsou v nedohlednu, Deadpool 3 dorazí dřív
Marvel odkládá megafilmy. Avengers 5 a 6 jsou v nedohlednu, Deadpool 3 dorazí dřív
14.06.2023 14:50:00 | Filmové novinky

Disney oznámil nová data premiér plánovaných trháků a změny se nevyhnou ani filmům od Marvelu. Některé premiéry se odkládají o pár měsíců, jiné o více než o rok. Potěší jedině dřívější uvedení třetího Deadpoola.