FB pixel TP pixel
První záběr z Avatara 3: Producent vysvětlil velký odklad premiér nových dílů © 20th Century Fox

První záběr z Avatara 3: Producent vysvětlil velký odklad premiér nových dílů

Producent Avatara Jon Landau zareagoval na oznámení studia Disney na masivní přeskládávání dat premiér největších blockbusterů příštích let. Ty zahrnují i budoucí díly ságy z Pandory a řada diváků není z posunů o několik let příliš nadšená. Landau nabídl jednoduché vysvětlení a poskytl první záběr z třetího filmu.

14. 6. 2023 16:55 | Filmové novinky

Studio Disney, pod které spadají distribuční práva na ságu Avatar, včera oznámilo pro mnohé diváky šokující zprávu, že si na další části epické franšízy Jamese Camerona počkáme mnohem déle, než bylo původně v plánu. Na Avatar 3 kupříkladu nebudeme čekat jen rok a půl, ale ještě o rok déle. Snímek totiž mění datum premiéry z prosince 2024 na 19. prosince 2025. A pak přichází ta největší rána. Avatar 4 a 5 se posunou rovnou o tři roky. Avatara 4 se tedy nedočkáme v prosinci 2026, ale až 21. prosince 2029. Avatar 5 pak nedorazí v roce 2028, ale až 19. prosince 2031. To už bude mít James Cameron 77 let.

Sociální sítě samozřejmě okamžitě zaplavilo zklamání i posměch, neboť nejde o první odklady v rámci Cameronovy série, na jejíž druhý díl jsme čekali dlouhých 13 let. K přesunu dat premiér se posléze vyjádřil i producent Avatarů Jon Landau, který klidným tónem na Twitteru vysvětlil, že práce na každém dílu Avatara jsou nesmírně namáhavé a vyžadují čas, aby bylo dosaženo požadované kvality. Zároveň potvrdil, že tým aktuálně na dalších dílech intenzivně pracuje a těší se, až nás znovu ohromí v prosinci roku 2025 s třetí částí. Z té mimochodem Landau ukázal první záběr, který si můžete prohlédnout na snímku výše.

Jak můžete jasně vidět, jedná se o záběr z virtuální kamery, která ukazuje previzualizaci záběru režiséru Cameronovi. Pro nás je nicméně zajímavá nejen skutečnost, že je v záběru Jake Sully, ale především fakt, že na snímku vidíme i pravděpodobně jednu z nových postav se specifickým válečným zbarvením. Ve světě Avatara se objevuje 15 klanů a postava na snímku by mohla patřit buď ke klanu uctívačů létajících ikranů Tayrangi, jenž jsme částečně viděli už v prvním filmu při nabírání posil. Anebo k dosud neodhalenému ohnivému kmeni, který Landau i Cameron slibují jako nového padoucha série a také první ukázku toho, že ne všichni původní obyvatelé Pandory patří mezi klaďase. Na odpověď, co je postava zač, si ale ještě musíme počkat.

Zdroj: Screenrant / Twitter / THR

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nová sci-fi Netflixu láká na klonování lidí. Trailer slibuje stylovou zábavu
Nová sci-fi Netflixu láká na klonování lidí. Trailer slibuje stylovou zábavu
14.06.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Netflix pokračuje v představování svých velkých letních novinek. Nyní ukázal upoutávku na stylovou sci-fi komedii Oni naklonovali Tyrona, která se – jak název napovídá – zabývá zábavným konceptem klonování lidí a s ním spojenými konspiracemi.

Marvel odkládá megafilmy. Avengers 5 a 6 jsou v nedohlednu, Deadpool 3 dorazí dřív
Marvel odkládá megafilmy. Avengers 5 a 6 jsou v nedohlednu, Deadpool 3 dorazí dřív
14.06.2023 14:50:00 | Filmové novinky

Disney oznámil nová data premiér plánovaných trháků a změny se nevyhnou ani filmům od Marvelu. Některé premiéry se odkládají o pár měsíců, jiné o více než o rok. Potěší jedině dřívější uvedení třetího Deadpoola.

Nový Vetřelec půjde překvapivě do kin. Avatar 3, 4 a 5 se výrazně odkládají
Nový Vetřelec půjde překvapivě do kin. Avatar 3, 4 a 5 se výrazně odkládají
13.06.2023 18:45:00 | Filmové novinky

Studio Disney si připravilo řadu nepříjemných zpráv, když odhalilo data nových premiér svých očekávaných filmů. Milým překvapením je, že se nyní počítá s novým Vetřelcem i pro kina. Naopak fanoušci Avatara si na nové díly počkají. V případě čtvrtého a pátého filmu jde o několik let navíc.

Nejambicióznější sci-fi seriál současnosti se vrací. Trailer srší velkolepostí
Nejambicióznější sci-fi seriál současnosti se vrací. Trailer srší velkolepostí
13.06.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Léto u televizních obrazovek by mohlo stát za to. Jedním z tahounů chce být i streamovací služba Apple TV+, která předvedla zřejmě definitivní trailer na druhou řadu ambiciózního sci-fi Nadace. Nic podobně velkolepého a plného kreativních ambicí během prázdnin pravděpodobně neuvidíme.