FB pixel TP pixel
Nejlepší sci-fi současnosti je zpátky. Skvělý trailer odhaluje zničený svět a povstání © Apple TV+

Nejlepší sci-fi současnosti je zpátky. Skvělý trailer odhaluje zničený svět a povstání

Výtečné sci-fi společnosti Apple se vrací už po roce od odvysílání první řady. Znovu se podíváme do ochranného Sila, kde zbytky lidstva doufají v lepší zítřky. Venkovní prostor však možná není tím, čím se zdá být.

Filmové novinky 14. 10. 2024 17:25 | Filmové novinky

Dystopické sci-fi Silo s Rebeccou Ferguson v hlavní roli určitě patří mezi nejkvalitnější televizní sci-fi seriály roku 2023. Pořad produkovaný společností Apple, který vychází z bestsellerové románové trilogie Hugha Howeyho, v loňském roce překvapil kritiky i běžné diváky a dodnes se chlubí více než solidním hodnocením 88 procent pozitivních recenzí při průměrné známce 7,2 bodů z 10. Ihned po svém uvedení se tak seriál zařadil mezi nejlepší sci-fi současnosti a mnozí ho dokonce považují za to opravdu nejlepší, co současná vědecko-fantastická tvorba na streamu nabízí. Diváci si na seriálu cení jeho podmanivé a napínavé vyprávění, atmosféru, vybudovaný svět a jeho vnitřní intriky.

Fanoušky seriálu tak loni velice potěšila zpráva showrunnera seriálu Grahama Yosta, který prozradil, že Apple je se Silem spokojený a odklepl vznik druhé řady. A právě ta nyní představila svou první plnohodnotnou ukázku, která láká na premiéru již 15. listopadu letošního roku. Opět přitom slibuje hromadu intrik a především povstání proti balamucení a maskování reality mimo Silo.

V seriálu sledujeme příběh posledních lidí na Zemi, kteří žijí v silu kilometr pod zemí, které je údajně chrání před zničeným a nebezpečným světem venku. Kromě zmíněné Rebeccy Ferguson si v Silu zahráli i Tim Robbins, Robert Smith, Iain Glen, David Oyelowo či Harriet Walter.

Zdroj: Rotten Tomatoes / Apple TV+

 22 se líbí
Nejsledovanější akční hity Netflixu: Kraluje jediný megahit, indický Top Gun překvapil. Kvalita je bídná
Nejsledovanější akční hity Netflixu: Kraluje jediný megahit, indický Top Gun překvapil. Kvalita je bídná
14.10.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Zatímco z kin čísla divácké návštěvnosti získáme poměrně snadno, streamovací služby bývají velkou neznámou. A to nejen pro obyčejné smrtelníky, ale i pro samotné tvůrce a jejich filmy. Tedy až donedávna, kdy Netflix začal sdílet počet sledovaných hodin u svého obsahu.

Perníkový táta byl propadákem. Seriálový fenomén spasil až Netflix
Perníkový táta byl propadákem. Seriálový fenomén spasil až Netflix
14.10.2024 15:48:00 | Filmové novinky

Perníkový táta dnes patří k nejlépe hodnoceným seriálům historie. Jeho cesta k úspěchu však nebyla jednoduchá a v jednu chvíli mu hrozilo předčasné ukončení. Do hry ale vstoupil Netflix, jenž pomohl udělat z Breaking Bad fenomén, který navždy změnil televizní svět.

Penny se v Teorii velkého třesku původně neměla objevit. Jde o náhradnici
Penny se v Teorii velkého třesku původně neměla objevit. Jde o náhradnici
13.10.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Každý dlouho vysílaný seriál či sitcom se musel alespoň jednou potýkat s přeobsazením herců. Důvody jsou různé. Může to být způsobeno neshodami s tvůrci, časovou vytížeností herců kvůli jiným projektům nebo touhou zkusit něco nového. Jedním takovým příkladem byla i postava Penny, respektive její předchůdkyně Katie.

Nové thrillery a horory zaplavují Netflix. Dorazí i brutální Pearl a vymítač Crowe
Nové thrillery a horory zaplavují Netflix. Dorazí i brutální Pearl a vymítač Crowe
13.10.2024 15:10:00 | Filmové novinky

Říjen už tradičně svým sychravým počasím, nastupujícími mrazíky a samozřejmě také globálním rozšířením fenoménu Halloween vybízí diváky k výraznějšímu sledování hororů a thrillerů všeho druhu. Streamovací služby jako Netflix jdou samozřejmě poptávce diváků na ruku. V posledních dnech a týdnech tudíž na platformu s velkým N neustále tečou nové žánrové projekty.