FB pixel TP pixel
Nová fantasy Netflixu má velkolepý první trailer. Jason Momoa v něm řádí © Netflix

Nová fantasy Netflixu má velkolepý první trailer. Jason Momoa v něm řádí

Netflix se právě pochlubil novým trailerem ke svému připravovanému fantasy Snivokraj, kterým nás v hlavní roli provede oblíbený Jason Momoa. Těšme se na spektakulární trikovou podívanou plnou nespoutaných fantastických výjevů.

29. 8. 2022 11:00 | Filmové novinky

Sympaťáka Jasona Momou jsme na Netflixu mohli vidět v revenge akčňáku Sweet Girl či v historickém seriálu Frontier: V kůži nepřítele. Nyní se spolupráce této streamovací služby a oblíbeného herce, který se proslavil rolí Aquamana, rozroste o akční trikovou fantasy Snivokraj, na kterou Netflix láká právě vydaným trailerem. Ukázka nás seznamuje s mladou dívkou jménem Nemo (Marlow Barkley), která objeví tajnou mapu do světa snů Snivokraj. S pomocí excentrického psance Flipa (Momoa) cestuje po snech a utíká před nočními můrami s nadějí, že se jí podaří znovu spatřit svého zesnulého otce (Kyle Chandler).

Film nám nabídne spektakulární výtvarnou a trikovou podívanou, v níž nakoukneme do nejroztodivnějších snových světů. Režie snímku, jenž je moderní adaptací komiksu Little Nemo in Slumberland od Winsora McCaye napsaného na počátku 20. století, se ujal zkušený Francis Lawrence (Constantine, Hunger Games). Populární komiks se již dočkal vícero adaptací, zmiňme například snímek Nemo z roku 1984, v němž se hlavní role zhostil Harvey Keitel, a opomenout bychom neměli ani populární anime z roku 1992 Malý Nemo: Dobrodružství v Dřímkově. Snivokraj bude na Netflixu dostupný od 18. listopadu.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix ruší dva velké seriály. Konec obou projektů fanoušky potěší
Netflix ruší dva velké seriály. Konec obou projektů fanoušky potěší
28.08.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Letošní očekávaná hororová novinka z dílny Netflixu se po rozpačité první sérii nakonec nedočká pokračování. Naopak, velkého zakončení se dočká seriál Umbrella Academy, jeden z nejúspěšnějších komiksových seriálů vůbec, jenž skončí po čtyřech řadách.

Aquaman 2 a další filmové hity jsou odloženy. Počkáme si dlouho
Aquaman 2 a další filmové hity jsou odloženy. Počkáme si dlouho
26.08.2022 16:40:00 | Filmové novinky

Zrušená Batgirl a k ní kupa dalších projektů se značkou DC. To je prozatímní vizitka WB Discovery, které se slavnou značkou prozatím nezachází tak, jak by si zasloužila. Dalším důkazem budiž rošáda s premiérami očekávaných pokračování dřívějších hitů.

Zemřela Hana Zagorová. Připomeňte si ji ve skvělé komedii Svěráka a Smoljaka
Zemřela Hana Zagorová. Připomeňte si ji ve skvělé komedii Svěráka a Smoljaka
26.08.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Ve věku 75 let zemřela po těžké nemoci zpěvačka a herečka Hana Zagorová. Filmoví a televizní diváci ji znají nejen díky Tomovi a Jerrymu, ale i filmovému hitu dvojice Smoljak-Svěrák.

Nejlepší film roku je konečně online. Kde si ho přehrát?
Nejlepší film roku je konečně online. Kde si ho přehrát?
25.08.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Tak jsme se konečně dočkali a akční pecka a filmová událost letní sezóny Top Gun: Maverick je konečně dostupná online. Víme, kde všude si ji můžete užít.