FB pixel TP pixel
South Park co nevidět zmizí z Netflixu. Již brzy ho najdete jinde © Paramount Pictures

South Park co nevidět zmizí z Netflixu. Již brzy ho najdete jinde

Městečko South Park sice patří mezi kultovní seriály, jeho odchod z Netflixu však mnoho lidí bolet nebude. Už jen proto, že se streamovací obr nikdy neobtěžoval se ziskem práv na větší množství řad populární satiry. Diváci ho brzy uvidí jinde.

8. 5. 2022 12:00 | Filmové novinky

Seriál Městečko South Park poprvé odstartoval 13. srpna 1997 a od té doby má na kontě přes 300 epizod. Výroba se nezastavila ani v době pandemie a ačkoli už South Park není tak ostrý jako kdysi, přesto řadě konzervativců velice testuje nervy. Na českém Netflixu už to ale dlouho platit nebude, neboť 14. května seriál streamovací službu opustí. Městečko South Park je na Netflixu sice dostupné s českými titulky, nicméně mnoho nadšení u fanoušků nikdy nevyvolalo. Důvod je prostý, nabídka jednotlivých řad je na největší streamovací platformě vysloveně tristní, když Netflix nabízí pouze dvě řady, a to ještě ne ty nejnovější. Podívat se můžete pouze na epizody z 22. a 23. řady, což dělá dohromady pouhopouhých 20 epizod. Neexistuje tudíž mnoho důvodů, aby Netflix South Park v nabídce nadále držel.

Práva se vrací domů

Navíc se dá očekávat, že South Park bude již během tohoto roku i v Česku dostupný na službě SkyShowtime, která u nás nabídne tvorbu služby Paramount Plus. Jak asi tušíte, práva na Cartmana a spol. původně náleží právě Paramountu, respektive společnosti ViacomCBS, která již v únoru letošního roku potvrdila, že v rámci USA bude South Park využívat exkluzivně poté, co vyprší dohoda s HBO ve výši 500 milionů dolarů. Ta trvá do konce roku 2024. V regionech mimo USA se mají práva na South Park navrátit již během roku 2022, do konce roku by tedy měla služba Paramount Plus, respektive SkyShowtime nabízet seriál všude, kde bude v Evropě dostupná.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Megahit Papírový dům má novou tvář. První trailer slibuje pořádnou jízdu
Megahit Papírový dům má novou tvář. První trailer slibuje pořádnou jízdu
08.05.2022 7:00:00 | Filmové novinky

Pokud vám chybí seriál Papírový dům, též známý jako La Casa de Papel, můžete se již brzy těšit na jeho nové zpracování. Tentokrát se s tematikou loupeží podíváme za hranice Evropy, přesněji do Koreje, která se v posledních letech stává zdrojem nejsledovanějších seriálů na Netflixu.

Cobra Kai: Nejlepší seriál Netflixu se vrací dříve. První trailer slibuje válku
Cobra Kai: Nejlepší seriál Netflixu se vrací dříve. První trailer slibuje válku
06.05.2022 15:20:00 | Filmové novinky

Cobra Kai je pro mnohé diváky Netflixu tím absolutně nejlepším seriálem, který je aktuálně v nabídce streamovací služby. A upoutávka na 5. řadu rozhodně slibuje ještě větší měřítko než posledně. Vydáme se do Mexika a dojde i na Silverovo týrání dětí.

Nová Hra o trůny je tady! Rod draka v traileru ukazuje pletichy, krev i draky
Nová Hra o trůny je tady! Rod draka v traileru ukazuje pletichy, krev i draky
06.05.2022 9:45:00 | Filmové novinky

Zatímco George R. R. Martin stále není schopen dopsat Vichry zimy, HBO Max po zakončení Hry o trůny oficiálně představuje dračí prequel. V prvním oficiálním traileru vidíme hlavní postavy a také první létající potvory.

Tohle! Je! Žižka! Česká historická řežba má první akční trailer
Tohle! Je! Žižka! Česká historická řežba má první akční trailer
06.05.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Po letech odkladů se suverénně nejdražší český film v září letošního roku konečně vřítí do našich i světových kin. Velkofilm Jan Žižka z dílny Petra Jákla ml. v prvním traileru nabízí pohled na české země v době chabé vlády Václava IV. i jejich hvězdné hollywoodské obyvatelstvo.