FB pixel TP pixel
Potitulkové scény Spider-Man: Bez domova: Co znamenají do budoucna? © Sony Pictures / Marvel Studios

Potitulkové scény Spider-Man: Bez domova: Co znamenají do budoucna?

Dokoukali jste posledního Spider-Mana a potřebujete vysvětlit, co se stalo v posledních scénách během závěrečných titulků? Vše podrobně vysvětlíme, spoilerům se ale logicky nevyhneme.

Zajímavosti

Nejnovější počin Marvel Studios a studia Sony, Spider-Man: Bez domova, pokračuje v temnějším tónu multivesmírných problémů, které naznačily už seriály WandaVision a Loki. A ačkoli se Peteru Parkerovi podaří s výraznou pomocí zastavit příval padouchů do jeho části univerza, není to zadarmo. Jeho osobní život se totiž ocitá v troskách, kdy si jeho samotného nikdo nepamatuje a jemu tak de facto zůstává pouze kariéra Spider-Mana. Bez gadgetů Tonyho Starka, bez nejbližších přátel a dokonce i rodiny. Je to velmi temný závěr, jenž je v silném kontrastu k tomu, že se finální scéna odehrává v předvánočním čase. A nezdá se, že by mělo být lépe.

Venom míří do MCU

Potitulkové scény Spider-Man: Bez domova: Co znamenají do budoucna? © Sony Pictures

Potitulková scéna Venom 2: Carnage přichází naznačila, že se Eddie Brock a jeho kámoš Venom chystají vstoupit do Marvel Cinematic Universe, když Eddie sleduje v televizi odhalení identity Petera Parkera a Venom radostně televizi olízne. V potitulkové scéně nového Spider-Mana nacházíme Eddieho a Venoma v baru, kde se nalévají a zvažují, že by měli Petera navštívit, aby jim vysvětlil, kde se to krucinál ocitli. Zdá se totiž, že se Eddie nedostal do baru vlastním přičiněním, ale byl přenesen ze svého San Francisca kouzlem zapomnění, kterým Doctor Strange otevře brány multivesmíru v první třetině posledního Spider-Manova dobrodružství. V závěru scény je pak Eddie spolu s Venomem vrácen spolu s dalšími padouchy domů. Jenže kousek symbionta zůstává na naleštěném mahagonu a dává se do pohybu, čímž se symbiont oficiálně stává součástí vesmíru Avengers.

Nezdá se tedy, že by se k Tomu Hollandovi v budoucnu připojil Tom Hardy. Marvel jen vychytrale využil existence Venoma, aby si symbiotickou zápletku mohl přisvojit a nyní jen stačí černý šmejd z vesmíru přilepit Peterovi na jeho fungl nový modro-červený oblek a nechat ho řádit v ikonické černé variantě. Ostatně potvrzen má být i vzhled budoucího Venoma, kdy se máme dočkat slavného pavoučího symbolu na jeho hrudi. Teď je jen otázkou, jestli poté, co se Peter symbionta v jednom z budoucích filmů zbaví, posedne mimozemský sliz Flashe Thompsona v podání Tonyho Revoloriho, anebo MCU představí svého Eddieho Brocka, jenž bude vládnout jinou než Hardyho tváří. Pokud pracujeme s teorií, že Hardy existuje v rámci MCU již nyní, dává mnohem větší smysl právě volba Revoloriho. Ostatně všimli jste si, jak mohutnější v novém filmu byl oproti předchozím dílům? Tohle už nebyl ten nerdy boháč.

Strange v potížích

Potitulkové scény Spider-Man: Bez domova: Co znamenají do budoucna? © Marvel Studios

Doctor Strange ve svém prvním sólovém filmu zachránil svět díky Time Stonu, když vytvořil časovou smyčku, jež mu dala dobrou vyjednávací pozici. Ve svém dalším samostatném příběhu tuhle výhodu mít nebude a Doctor Strange in the Multiverse of Madness má být skutečně chmurnou kapitolou aktuální čtvrté fáze MCU. Strangeova kouzla v závěru Spider-Man: Bez domova totiž očividně všechny problémy nevyřešila a a multiverzum je i nadále v ohrožení. A jak ukazuje krátký teaser trailer na Strangeovu sólovku, hrdina s tváří Benedicta Cumberbatche bude muset navštívit Wandu Maximoff, aby mu pomohla tajemství multivesmíru odhalit a dost možná ho i zachránit. Proti Strangeovi totiž stojí mocný protivník. Dlouho jsme si mysleli, že jím bude Baron Mordo (Chiwetel Ejiofor), ten ale upozorňuje na mnohem větší hrozbu, jejíž sílu viděli fandové animovaného seriálu What If...?, jenž je součástí kánonu MCU. Tou hrozbou je samotný Strange, respektive varianta, která ztratila jakoukoli vůli konat dobro a snaží se pouze nasávat více a více moci, dokud nezničí celý vesmír a možná i pár dalších.

Zatím není úplně jasné, zda v nové Strangeově sólovce uvidíme stejnou verzi padlého Doctora, kterou jsme viděli v animáku a která se vydala na zcestí po neodvratné (a opakované) smrti jeho milované. Dá se ale čekat, že se bude jednat o jednu z mnoha variant, podobně jako je má Loki ve stejnojmenném seriálu. Multiverse of Madness každopádně režíruje Sam Raimi a kromě Strange, Morda, Wandy a digitálního chobotnicového monstra nás čeká i příchod Americy Chávez. Tahle nová hrdinka dokáže létat a má také neskutečnou sílu. A ano, také se narodila v jiné realitě a dokáže mezi multiverzem úspěšně cestovat. A pokud Marvel dá, jednoho dne se stane členkou Young Avengers, kam by se měla přidat i Kate Bishop, jež aktuálně řádí v minisérii Hawkeye. Marvel zkrátka šlape do plných a hrátky s mnoha paralelními světy budou nyní velkým pískovištěm, na němž budou filmaři ve čtvrté fázi pořádně řádit. Tak si držme palce, aby jim to vyšlo minimálně stejně jako u nejnovějšího Spider-Mana.

 10 059 zobrazení   328 se líbí
10 důvodů, proč je Jason Momoa naprosto boží
10 důvodů, proč je Jason Momoa naprosto boží
23.11.2021 7:00:00 | Zajímavosti

Khal Drogo, Arthur Curry a Duncan Idaho. Všechny je spojuje jedno jméno a jedna z největších (doslova dvoumetrová) postav Hollywoodu - Jason Momoa. Přes své drsné vzezření se však jedná o jednoho z největších miláčků filmového průmyslu a my vám přinášíme desítku důvodů proč.

Kdo se objeví v seriálu Hawkeye? Nejvtipnější Avenger má pár překvapení
Kdo se objeví v seriálu Hawkeye? Nejvtipnější Avenger má pár překvapení
22.11.2021 17:00:00 | Zajímavosti

Premiéra dalšího marvelovského seriálu se kvapem blíží a už 24. listopadu si fanoušci užijí vánoční dobrodružství milovaného lučištníka. Pojďme se proto před premiérou podívat na postavy, na které se v Hawkeyeovi můžeme těšit.

ROZBOR: 5 padouchů i další hrdinové. Co ukázal trailer Spider-Mana?
ROZBOR: 5 padouchů i další hrdinové. Co ukázal trailer Spider-Mana?
19.11.2021 11:00:00 | Zajímavosti

Už několik dní je venku poslední trailer na snímek Spider-Man: Bez domova. I když se v něm nakonec dva předchozí představitelé ikonického pavoučího hrdiny nakonec neukázali, dočkali jsme se i tak celé řady odhalení. Pojďme se podívat na ty nejvýznamnější z nich!

ROZBOR: Co ukázal trailer Zaklínače? Lešij, Vereena i mučení Yennefer
ROZBOR: Co ukázal trailer Zaklínače? Lešij, Vereena i mučení Yennefer
11.11.2021 8:00:00 | Zajímavosti

Zatímco se fanoušci Zaklínače stále pesimisticky dívají na své kalendáře a snaží se smířit s faktem, že k nim Geralt na obrazovky dorazí až za celých 5 týdnů, nám to nebrání ponořit se znovu do téměř 3minutového oficiálního traileru, abychom se mohli těšit ještě víc.