FB pixel TP pixel
Fenomenální pokračování nejlepšího Spider-Mana je konečně online © Columbia Pictures

Fenomenální pokračování nejlepšího Spider-Mana je konečně online

Fantastické pokračování snímku Spider-Man: Paralelní světy vstoupilo do českých kin 31. května letošního roku a po 75 dnech je novinka Napříč paralelními světy konečně dostupná online. Zatím jen na jedné službě, brzy ale přibudou další.

Filmové novinky

Snímek Spider-Man: Paralelní světy před 5 lety ohromil snad každého, kdo ho měl možnost vidět. Bláznivá multivesmírná jízda, která vznikla dávno před tím, než se všichni zbláznili a museli nutně tvořit různé paralelní mnohovesmíry, má dodnes na serveru Rotten Tomatoes fantastických 97 procent pozitivních recenzí při hodnocení 4,6 z 5 bodů. Představa ještě lepšího pokračování se tak zdála v podstatě nemožnou. Přesto má letošní novinka Spider-Man: Napříč paralelními světy na kontě průměrné hodnocení 4,7 bodů z 5 a ačkoli má o procento nižší podíl pozitivních reakcí než její předchůdce, mnoho kritiků ještě bláznivější a velkolepější sequel skutečně považuje za větší filmovou bombu. Navzdory tomu, že Napříč paralelními světy nemá úplně uspokojující závěr, když v podstatě končí přesně v polovině velkým twistem.

Fenomenálně hodnocenou novinku, která se v českých kinech objevila 31. května a přilákala čtvrt milionu diváků, můžete přesně po 75 dnech sledovat i u vás doma. Nebo si ji zopakovat. Na nejvyšší možnou kvalitu si nicméně musíte ještě pár dní počkat. Od 15. srpna je totiž film zatím dostupný pouze na O2TV, kde je rozlišení limitované na HD. Na druhou stranu zapůjčení stojí pouhých 79 Kč, což je cena vskutku atraktivní. Pokud byste chtěli film vidět ve 4K, nebudete naštěstí čekat dlouho. Již 17. srpna se totiž film o dalších eskapádách Milese Moralese, Spider-Gwen a Petera B. Parkera objeví na iTunes, kde by neměla chybět verze s Dolby Vision a Dolby Atmos. Cena nicméně rozhodně nebude kdovíjak lidová. Film je totiž v předprodeji dostupných za standardních 329 Kč, což může řadu uživatelů odradit. Pokud byste si chtěli počkat na některý z SVODů jako Netflix či HBO, vězte, že Spider-Mana by měla jako první získat druhá služba s přídomkem Max. Ta má totiž se Sony podepsanou dlouhodobou dohodu. Datum premiéry na HBO Max však zatím není známo. Jak na iTunes, tak na O2TV každopádně film bude (je) ke zhlédnutí s českými titulky i dabingem.

Zdroj: Rotten Tomatoes / iTunes / O2TV

Henry Cavill přepsal dojemnou scénu Zaklínače. Trapnou verzi scenáristů odmítl
Henry Cavill přepsal dojemnou scénu Zaklínače. Trapnou verzi scenáristů odmítl
15.08.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Pro Henryho Cavilla nebyl seriál Zaklínač jen běžnou prací, za kterou dostal zaplaceno. Jako fanoušek knižní předlohy se neustále snažil do role i příběhu dostat to, co je podle něj pro Sapkowského dílo stěžejní. A když se měl v jedné z nejdojemnějších scén rozloučit se svým milovaným koněm, neváhal a dopřál mu rozlučku, která scenáristy vůbec nenapadla.

Kazmovu filmovou OneManShow čeká rekordní premiéra. Chystají se přísná opatření
Kazmovu filmovou OneManShow čeká rekordní premiéra. Chystají se přísná opatření
15.08.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Celovečerní verze OneManShow humoristy Kazmy se řítí do kin. Film, který má završit populární pořad, provází přísná bezpečnostní opatření a kinaři očekávají rekordní tržby.

Jeden z nejlepších krimi seriálů dekády se vrací na Netflix. Trailer láká na špínu Londýna
Jeden z nejlepších krimi seriálů dekády se vrací na Netflix. Trailer láká na špínu Londýna
14.08.2023 18:15:00 | Filmové novinky

Kriminálka Top Boy sice původně pro Netflix vůbec nevznikla, byl to ale právě streamer, který z ní udělal mezi mnoha diváky fenomén. Nyní se vrací na obrazovky Netflixu s definitivně poslední řadou, která zakončí putování londýnským sídlištěm, v jehož středu byste se ocitnout rozhodně nechtěli.

Indiana Jones 5 bude za pár dní konečně online. Předplatitelé Disney Plus zapláčou
Indiana Jones 5 bude za pár dní konečně online. Předplatitelé Disney Plus zapláčou
14.08.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Snímek Indiana Jones a nástroj osudu zamířil do kin na konci letošního června a až nyní Disney potvrdil datum příchodu do online prostoru. Datum bohužel nepotěší předplatitele Disney Plus, kteří si na poslední film slavného archeologa ještě počkají.