FB pixel TP pixel
Nejlepší Star Wars film za 17 let má vlastní seriál. A trailer vypadá skvěle © Lucasfillm

Nejlepší Star Wars film za 17 let má vlastní seriál. A trailer vypadá skvěle

Snímek Rogue One patří bez diskuze mezi to absolutně nejlepší, co série Star Wars nabídla od premiéry Pomsty Sithů. A mezi filmy, které vyplodil Lucasfilm po prodeji Disneymu, se jedná dokonce o film zdaleka nejlepší. A nyní přichází seriálový spin-off, který kombinuje špionáž s politickým thrillerem.

26. 5. 2022 21:00 | Filmové novinky

Seriál Obi-Wan Kenobi startuje na Disney Plus 27. května, Disney a Lucasfilm ale nespí a už lákají na další novinku ze světa Star Wars, která nás čeká již 31. srpna. A ano, jelikož Disney Plus oficiálně spouští své služby v České republice 14. června, tenhle seriál již v době premiéry budeme legálně sledovat se zbytkem světa. Řeč je samozřejmě o Andorovi, spin-offu filmu Rogue One: Star Wars Story, který nám představil Rebely v čase největšího nebezpečí ze strany Impéria. Seriál bude filmu samozřejmě předcházet (protože v něm jistí lidé zemřeli, že?), když budeme sledovat rebelského špeha Cassiana Andora (Diego Luna) na jeho cestě za získáním spojenců pro vlnu odporu vůči imperiálním silám zla.

V traileru pak hraje prominentní roli i Genevieve O'Reilly, kterou si fanoušci ságy pamatují jako senátorku a posléze vůdkyni povstání Mon Mothmu. Té bude Impérium slušně šlapat na paty, takže se jistě můžeme těšit i na nějaký ten pokus o atentát jako odvetnou akci za podvratnou činnost. Seriál vytvořil scenárista a režisér Tony Gilroy, který již masivně přepisoval a přetáčel Rogue One. Připomeňme, že na jeho vrub padá celé finále filmu a dokonce i ikonické porcování povstaleckých karbanátků v podání Darth Vadera. Rozhodně tedy ví, co mají fandové rádi. Seriál bude mít 12 epizod, ve kterých se vedle Andora objeví i ikonický droid a cynický oblíbenec diváků Rogue One K-2SO v podání Alana Tudyka.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Potvrzeno: Nová Fantastická zvířata mají datum premiéry na HBO
Potvrzeno: Nová Fantastická zvířata mají datum premiéry na HBO
26.05.2022 15:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba HBO Max pokračuje v nastolené politice, kdy tituly od Warner Bros. uvádí ve zkráceném distribučním okně pouhých 45 dní. Po Batmanovi dorazí nový film ze série o Harry Potterovi, který známe jako Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství.

Mr. Bean míří na Netflix. V traileru legendě komedie zatápí čmelák
Mr. Bean míří na Netflix. V traileru legendě komedie zatápí čmelák
26.05.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Kombinace člověka, včely a psa se rovná katastrofě. Alespoň to tvrdí Netflix, který na svou službu vrhne komediální legendu Rowana Atkinsona, který neztratil nic ze svého geniálního humoru.

Netflix chystá další akční nářez. V nabušeném traileru vypadá skvostně
Netflix chystá další akční nářez. V nabušeném traileru vypadá skvostně
25.05.2022 14:15:00 | Filmové novinky

Netflix představil trailer na akční novinku Papírový dům: Korea, která pracuje s konceptem, že Severní a Jižní Korea ukončí válku a vytvoří ekonomickou unii, díky níž zbohatnou jen bohatí. A zločinci se rozhodnou, že si na peníze mohou sáhnout i chudí.

Nejdražší film Netflixu v explozivním traileru velkolepě ničí Prahu
Nejdražší film Netflixu v explozivním traileru velkolepě ničí Prahu
24.05.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Ryan Gosling a Chris Evans bojují na život a na smrt v pražských ulicích o to, kdo má větší koule a lépe napsanou hlášku. Drtí se u toho pražské tramvaje i Náměstí republiky.