FB pixel TP pixel
Stranger Things 4 jsou obří a děsivé. Recenzentům vadí jedna zásadní věc © Netflix

Stranger Things 4 jsou obří a děsivé. Recenzentům vadí jedna zásadní věc

V pátek nás konečně po třech letech čeká shledání s partičkou z Hawkinsu a hororovými monstry z Upside Down. První reakce jsou venku a naznačují, že se máme opět na co těšit.

24. 5. 2022 11:00 | Filmové novinky

Do premiéry čtvrté řady hororového hitu Stranger Things zbývá jen pár dní a nejeden natěšený fanoušek se již určitě nemůže dočkat shledání se svými oblíbenými hrdiny v čele s Jedenáctkou (Millie Bobby Brown), Mikem (Finn Wolfhard ), Dustinem (Gaten Matarazzo), Hopperem (David Harbour) nebo Joyce (Winona Ryder). Čtvrtá řada bude poprvé rozseknutá vejpůl a zatímco prvních sedm epizod uvidíme již tento pátek, druhá půlka doputuje na Netflix 1. července. První reakce na čtvrtou řadu již zaplavují internet a my se tak můžeme podívat, jak se pokračování bojů s monstry z paralelní dimenze Upside Down povedlo.

Většina fanouškovských recenzí naštěstí potvrzuje, že se návrat do oblíbeného světa vydařil na jedničku. Obsazení je stále tak okouzlující jako bylo v první řadě a sejít se opět s partou starých známých a zažívat s nimi další dobrodružství je pocitem k nezaplacení. Již od první epizody je prý znatelný posun k větší temnotě. Seriál má působit dospěleji a větším žánrovým důrazem na horor odráží, jak postavy vyrostly. Bratři Dufferovi se do nové řady nevrhli po hlavě, ale obří délka epizod jim umožnila, aby si důkladněji pohráli s postavami a vybudovali uvěřitelné vztahy mezi nimi.

Navíc, produkční hodnoty jsou opravdu vidět v každé sekundě seriálu, Stranger Things představuje ten nejlepší audiovizuální zážitek, který je nyní v televizi dostupný, čemuž odpovídá 30 milionů dolarů utracených za jednu epizodu. Na druhou stranu by fanoušci neměli čekat nic extra nového ani žádný velký odklon od původního směřování. Tvůrci sázejí na jistotu, a pokud vás již minulé řady moc nebavily, dostanete vlastně opět to samé.

 111 zobrazení  
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Thor 4 má nový bombastický trailer plný akce, humoru a Hemsworthových svalů
Thor 4 má nový bombastický trailer plný akce, humoru a Hemsworthových svalů
24.05.2022 9:50:00 | Filmové novinky

Marvel dva měsíce před premiérou láká na svůj očekávaný letní blockbuster Thor: Láska jako hrom. Severský bůh ve svém již čtvrtém sólovém dobrodružství pozná své kolegy z hory Olymp, spolu se svou bývalkou Jane Foster pak bude musit čelit hněvu mocného Gorra, Řezníka bohů v podání Christiana Balea.

Premiéra Stranger Things 4 je tu! Finální trailer ukazuje útok na Upside Down
Premiéra Stranger Things 4 je tu! Finální trailer ukazuje útok na Upside Down
23.05.2022 21:30:00 | Filmové novinky

Poslední série Stranger Things dorazí na Netflix už tento pátek. Závěr bude rozdělen na dvě části, přičemž ta první bude mít sedm epizod. Netflix nyní láká na premiéru parádním trailerem.

Mission: Impossible 7 v traileru vyráží dech. Fenomenální akce nemá konkurenci
Mission: Impossible 7 v traileru vyráží dech. Fenomenální akce nemá konkurenci
23.05.2022 15:20:00 | Filmové novinky

Studio Paramount den po úniku traileru na sedmou část série Mission: Impossible konečně přichází s oficiální upoutávkou. A výsledná dvouminutová ukázka kaskadérských kousků dle očekávání naprosto bere dech a dokazuje, že Ethan Hunt prostě nemá konkurenci

Netflix v panice: Streamer ve velkém ruší projekty a rozdává vyhazovy
Netflix v panice: Streamer ve velkém ruší projekty a rozdává vyhazovy
23.05.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Netflix propustil dalších 150 zaměstnanců z celkových 11 tisíc. Společnost se odkázala na historický pokles předplatitelů, se kterým se potýká. Minulý měsíc Netflix propustil blíže neupřesněný počet scénáristů a redaktorů. Tentokrát se propouštěli i dlouholetí pracovníci Netflixu.