FB pixel TP pixel
Star Wars a Marvel seriály už nebudou exkluzivně na Disney Plus © Lucasfilm

Star Wars a Marvel seriály už nebudou exkluzivně na Disney Plus

Jak se streamovací rybníček rychle mění, že? Ještě před pár měsíci by bylo nemyslitelné, aby exkluzivní seriály nějaké streamovací služby byly dostupné jinde nebo byly dostupné i offline. Jenže časy se mění a řada přišla už i na Marvel a Star Wars.

Filmové novinky

Jedním z největších průšvihů pro diváky je u streamovacích služeb skutečnost, že nic z obsahu na dané platformě nevlastníte. Sice pravidelně platíte za dané filmy a seriály, pokud se ale služba rozhodne obsah stáhnout z nabídky či prodat, máte jednoduše smůlu a musíte čekat, než se titul vrátí zpátky. Největší bolestí byly v posledních letech v tomto směru seriály od Marvelu či Lucasfilmu, tedy Star Wars. Hity jako Mandalorian nebo Loki jste si mohli pouze přehrát online na Disney Plus s tím, že občas v rámci promo akcí byly v USA seriály z daných sérií dostupné i na jiných službách (Hulu) či televizích (ABC). Teď už ale exkluzivita onlinu konečně neplatí.

Jak totiž upozornil magazín The Wrap, Disney se chystá konečně uvést seriály Loki, WandaVision a také Mandalorian (první dvě řady) na standardních i 4K Blu-rayích. Sběratelé, kteří chtějí mít svou MCU či Star Wars ságu kompletně na fyzických nosičích, se tak mohou radovat. Seriály totiž dostanou v nejlepší možné kvalitě pro domácí přehrání. Dá se navíc očekávat, že bitrate bude vyšší než na streamovací službě, takže obrazová i zvuková kvalita bude skutečně ještě vyšší.

Loki se podívá na Blu-ray již 26. září, WandaVision se přidá 26. listopadu a první dvě řady Mandaloriana budou dostupné na zámořském trhu od 12. prosince. O případných českých edicích zatím žádné informace nejsou, dá se ale předpokládat, že budeme mít zkrátka smůlu. Seriálová vydání u nás obecně nejsou moc populární a Disney navíc v našem regionu ořezává i vydávání samotných filmů na fyzických nosičích. Těžko si tak představit, že by investoval do seriálů, kde jsou náklady na výrobu ještě větší. Pro USA však budou připraveny parádní steelbookové edice, takže pokud patříte mezi fanoušky a nevadí vám velmi pravděpodobná absence české lokalizace, máte se na co těšit. Je navíc zřejmě, že tohle jsou jen první vlaštovky a postupně se budou objevovat i další seriály. Disney nutně potřebuje peníze, a tak hodlá protočit seriály ze streamingu na co největším množství distribučních kanálů. Hry na exkluzivitu jsou očividně u konce.

Zdroj: Collider / The Wrap

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Tvůrci zuří. Populární a chválené seriály byly zrušeny, měly přitom schválené pokračování
Tvůrci zuří. Populární a chválené seriály byly zrušeny, měly přitom schválené pokračování
22.08.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Protože hollywoodské stávky přinesou velká zpoždění ve výrobě filmů a seriálů, rozhodl se gigant Amazon překvapivě nečekat a zrušil své dva loňské úspěšné pořady, kterým již přislíbil další řady. Tvůrce rozhodnutí naštvalo.

Star Wars měly pokračovat úplně jinak. Disney plány George Lucase vykuchal
Star Wars měly pokračovat úplně jinak. Disney plány George Lucase vykuchal
22.08.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Star Wars sice v posledních letech dostaly dlouho očekávané Epizody VII–IX, výsledek byl ale pro mnohé diváky zklamáním. Obzvlášť poté, co Disney zavrhl původní plány tvůrce ságy George Lucase s tím, že by se divákům zřejmě tolik nelíbily, neboť nechtěly být retro jako Disneyho verze. Nyní ale víme, co Lucas chystal a horší by to bylo těžko.

Kazma zválcoval kina. Zlomil český historický rekord, odolala jen jediná marvelovka
Kazma zválcoval kina. Zlomil český historický rekord, odolala jen jediná marvelovka
21.08.2023 11:20:00 | Filmové novinky

Ať už si o Kazmově novém filmu myslíte cokoliv, jednu věc mu už nikdo neodpáře. Z hlediska prvního víkendu zdrtil o ohromný kus veškeré české filmy a překonal i většinu hollywoodských blockbusterů. Dokáže ze své novinky udělat držák, nebo nastanou velké propady zájmu?

Disney odhalil nejočekávanější fantasy seriál konce roku. Trailer ukazuje i boha války
Disney odhalil nejočekávanější fantasy seriál konce roku. Trailer ukazuje i boha války
21.08.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Na datum narozenin poloboha Percyho Jacksona Disney konečně odhalil první záběry z chystaného seriálu Percy Jackson and the Olympians. Ten je rozhodně největším fantasy seriálem konce roku a fanoušci knih si od něj slibují velké věci. Krátký trailer mimo jiné potvrzuje, že seriál napraví hřích první filmové adaptace.