FB pixel TP pixel
Kazma zválcoval kina. Zlomil český historický rekord, odolala jen jediná marvelovka © Bontonfilm

Kazma zválcoval kina. Zlomil český historický rekord, odolala jen jediná marvelovka

Ať už si o Kazmově novém filmu myslíte cokoliv, jednu věc mu už nikdo neodpáře. Z hlediska prvního víkendu zdrtil o ohromný kus veškeré české filmy a překonal i většinu hollywoodských blockbusterů. Dokáže ze své novinky udělat držák, nebo nastanou velké propady zájmu?

Filmové novinky

Klobouk dolů. Novému projektu Kamila Bartoška alias Kazmy sice můžete nadávat za podněcování gamblingu, když je součástí jeho filmu i hra o 22 milionů korun, která v podstatě nutí diváky chodit opakovaně do kin pro zisk karet, jež by mohly vést k otevření trezoru na pražském Výstavišti, tenhle plán se ale Kazmovi královsky vyplácí. ONEMANSHOW: The Movie si totiž už za první víkend přijde na krásné peníze, s nimiž se bude rychle lepit rozpočet okolo 70 milionů korun. Kazma totiž dokázal překonat divácký rekord o premiérovém víkendu v rámci českých filmů a málem si vyšlápnul i na celkové první místo historických tabulek. Tam mu ale odolal marvelovský megahit Avengers: Endgame.

Nejnavštěvovanější český film o premiérovém víkendu

Na ONEMANSHOW: The Movie dorazilo o zahajovacím víkendu neskutečných 290 000 diváků. Dosavadní rekord byl přitom mnohem níže a držel ho Anděl Páně 2 se 188 000 diváky. Za ním pak následovaly Ženy v běhu se 177 000 diváky a také Vyšehrad: Fylm se 173 000 diváky. Kazma tedy nasadil laťku hodně vysoko a je otázkou, který český film by v budoucnu mohl jeho megahit překonat. Snímek Avengers: Endgame nicméně odolal s docela slušným náskokem, když za 4 dny přepočítával 344 000 návštěvníků. Pro oba projekty přitom platí, že během let budovaly diváckou základnu. Marvel obětoval pro úspěch Avengers 10 let budování společného vesmíru. ONEMANSHOW zase budovala cílovku skrze dřívější Kazmovy pranky. Kazma mimochodem čísly z úvodního víkendu překonal i druhý Avatar, který měl na kontě ve stejném období 242 000 diváků.

Nyní je otázkou, co bude s filmem dál. Bude zájem rychle opadávat? A co když se brzy podaří otevřít trezor s 22 miliony korun na pražském Výstavišti? Obecně se očekává, že ONEMANSHOW bude mít výrazně větší propady zájmu než standardní filmy, snímek aktuálně žije z bulvárně živeného hypu okolo snadného zisku peněz výměnou za jedinou kartičku, případně rozluštění šifry, jejíž součástí je monument v Lysé nad Labem. K ultimátnímu ovládnutí historických tabulek ale zřejmě skutečně nedojde. Ostatně 2 miliony diváků zatím dokázal urvat jen Tankový prapor a i 1,5 milionu celkových diváků Žen v běhu se zdá být pro Kazmu těžko překonatelnou hranicí. Ze zahraničních filmů je největším celkovým rekordmanem snímek Bohemian Rhapsody, který vidělo 1,8 milionu diváků.

Zdroj: Kinomaniak / Bontonfilm / UFD

Disney odhalil nejočekávanější fantasy seriál konce roku. Trailer ukazuje i boha války
Disney odhalil nejočekávanější fantasy seriál konce roku. Trailer ukazuje i boha války
21.08.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Na datum narozenin poloboha Percyho Jacksona Disney konečně odhalil první záběry z chystaného seriálu Percy Jackson and the Olympians. Ten je rozhodně největším fantasy seriálem konce roku a fanoušci knih si od něj slibují velké věci. Krátký trailer mimo jiné potvrzuje, že seriál napraví hřích první filmové adaptace.

Nejočekávanější Star Wars letoška nezklamaly. Kritici Ahsoku chválí, Disney ji uvede dříve
Nejočekávanější Star Wars letoška nezklamaly. Kritici Ahsoku chválí, Disney ji uvede dříve
20.08.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Disney překvapil, když oznámil, že seriál Ahsoka nakonec nebude mír premiéru až 23. srpna, ale o den dříve. Následující epizody pak budeme rovněž vídat každé úterý. Seriál odstartuje dvěma epizodami a kritici mluví o velkém daru pro fanoušky.

Za obří propadák Flash už neplaťte. Za pár dní bude dostupný na HBO
Za obří propadák Flash už neplaťte. Za pár dní bude dostupný na HBO
20.08.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Pokud jste zvažovali, že byste si komiksovou novinku The Flash zapůjčili například na iTunes nebo na ni dokonce ještě někam vyrazili do kina, ušetřete si peníze a počkejte si na premiéru na HBO Max. Šarlatový rychlík s dvěma Batmany totiž doběhne na streamovací službu ještě před startem školního roku.

Milované akční fantasy bude pokračovat. Nezastavilo ho ani zrušení Netflixu
Milované akční fantasy bude pokračovat. Nezastavilo ho ani zrušení Netflixu
18.08.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Oblíbili jste si akční fantasy seriál Válečná jeptiška? Tak to pro vás máme dobrou zprávu. Akční fantasy skutečně neřekla své poslední slovo a vrátí se ve velkém stylu. Zrušený seriál sice na Netflixu pokračovat nebude, ale místo toho se můžeme těšit hned na tři filmy.