FB pixel TP pixel
Disney odhalil nejočekávanější fantasy seriál konce roku. Trailer ukazuje i boha války © Disney Plus

Disney odhalil nejočekávanější fantasy seriál konce roku. Trailer ukazuje i boha války

Na datum narozenin poloboha Percyho Jacksona Disney konečně odhalil první záběry z chystaného seriálu Percy Jackson and the Olympians. Ten je rozhodně největším fantasy seriálem konce roku a fanoušci knih si od něj slibují velké věci. Krátký trailer mimo jiné potvrzuje, že seriál napraví hřích první filmové adaptace.

Filmové novinky

Knižní sága Percyho Jacksona obsahuje 6 hlavních knih a pět doplňků a ve světě fantasy byste v posledních letech těžko hledali oblíbenějších knižní franšízu pro mladé čtenáře. Není divu, že tenhle potenciál vycítil i Disney, který se v seriálové adaptaci pokusí napravit křivdu filmů s Loganem Lermanem, které měly s předlohou Ricka Riordana máloco společného, přičemž sám autor u vývoje filmů prakticky vůbec nebyl. To se u seriálu mění a Riordan je pevnou součástí tvůrčího procesu, což má zajistit přesné překlopení knižní předlohy do televizního formátu. Kromě adekvátního věku hrdinů Percyho (Walker Scobell), Annabeth (Leah Sava Jeffries) a Grovera (Aryan Simhadri) se tak fanoušci mohou těšit konečně i na boha války Area (Adam Copeland), který byl z první filmové adaptace Percy Jackson: Zloděj blesku vyškrtnut, i když v knize způsobí jeden nečekaný (a důležitý twist) a obecně hraje v knihách důležitou roli.

Krátká upoutávka potvrzuje, že tentokrát Ares dostane svůj prostor a čtenáři se mohou těšit na přesnější zpracování první knihy, která vypráví o tom, jak Percy Jackson zjistí, že je polobohem a synem samotného Poseidóna, přičemž je obviněn samotným Diem, že ukradl jeho blesk. Příběhu první knihy by se měla věnovat celá první řada, přičemž Disney by samozřejmě rád zadaptoval i dalších části série, aby si tak vytvořil silný produkt pro konkurování chystanému Harrymu Potterovi od Warner Bros. Seriálový Percy Jackson byl poprvé oznámen již v roce 2020, trvalo tak tři roky, než se ho fanoušci konečně dočkali. Seriál bude mít podle nového upoutávky premiéru 20. prosince letošního roku. S Percym a jeho kamarády tak strávíme pěkné Vánoce i nový rok.

Zdroj: ScreenRant

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nejočekávanější Star Wars letoška nezklamaly. Kritici Ahsoku chválí, Disney ji uvede dříve
Nejočekávanější Star Wars letoška nezklamaly. Kritici Ahsoku chválí, Disney ji uvede dříve
20.08.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Disney překvapil, když oznámil, že seriál Ahsoka nakonec nebude mír premiéru až 23. srpna, ale o den dříve. Následující epizody pak budeme rovněž vídat každé úterý. Seriál odstartuje dvěma epizodami a kritici mluví o velkém daru pro fanoušky.

Za obří propadák Flash už neplaťte. Za pár dní bude dostupný na HBO
Za obří propadák Flash už neplaťte. Za pár dní bude dostupný na HBO
20.08.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Pokud jste zvažovali, že byste si komiksovou novinku The Flash zapůjčili například na iTunes nebo na ni dokonce ještě někam vyrazili do kina, ušetřete si peníze a počkejte si na premiéru na HBO Max. Šarlatový rychlík s dvěma Batmany totiž doběhne na streamovací službu ještě před startem školního roku.

Milované akční fantasy bude pokračovat. Nezastavilo ho ani zrušení Netflixu
Milované akční fantasy bude pokračovat. Nezastavilo ho ani zrušení Netflixu
18.08.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Oblíbili jste si akční fantasy seriál Válečná jeptiška? Tak to pro vás máme dobrou zprávu. Akční fantasy skutečně neřekla své poslední slovo a vrátí se ve velkém stylu. Zrušený seriál sice na Netflixu pokračovat nebude, ale místo toho se můžeme těšit hned na tři filmy.

První fotky ze seriálové Godzilly odhalují monstrum, drahou výpravu i hvězdné obsazení
První fotky ze seriálové Godzilly odhalují monstrum, drahou výpravu i hvězdné obsazení
18.08.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Apple TV+ pokračuje v tvorbě velkolepých sci-fi seriálů. Po Nadaci a Silu představila první fotky z chystané seriálové verze Godzilly, kterou známe z kin. A jak je vidět, na ničem se nešetřilo.