FB pixel TP pixel
Startuje Film Naživo: Další služba pro sledování divadelních představení © TMDB

Startuje Film Naživo: Další služba pro sledování divadelních představení

Od 1. listopadu je spuštěna online platforma Film Naživo, na které si diváci mohou pustit divadelní představení, která převážně během první vlny pandemie získala filmovou podobu.

České novinky

Živá kultura, která zažívá kvůli koronaviru v posledním roce velmi krušné časy, se snaží nejrůznějšími cestami přežít toto nelehké období. Jihlavský dokumentární festival či přehlídka filmů pro děti a mládež Juniorfest se přesunuly do onlinu, a informovali jsme i o nové streamovací platformě Dramox, která je největší lokální zásobárnou záznamů divadelních her, a funguje na principu předplatného jako například Netflix. Další projekt točící se kolem divadelní scény, ale s odlišným konceptem, nyní vytahuje do online světa i projekt Film Naživo.

Startuje Film Naživo: Další služba pro sledování divadelních představení © TMDB

Ten původně vznikl při první vlně pandemie, kdy se natáčely a živě streamovaly divadelní představení několika místních souborů, po otevření kin v létě se projekt přesunul i do prostorů kinosálů, ve kterých se tyto divadelní inscenace vysílaly. Z valné většiny pak tyto záznamy tvoří jádro Filmu Naživo, na jehož webu si je nyní můžeme pustit. V archivu platformy je v tuto chvíli devět filmů a provozovatelé určili jednotnou cenu 99 korun za jednotlivé zhlédnutí. Podle Petra Slavíka, zastupujícího společnost Cinemart, která stojí za distribucí Filmů Naživo, půjde polovina z částky umělcům. Zhlédnout v tuto chvíli můžete například představení souborů La Putyka, Vosto 5, Divadla Na zábradlí, Losers Cirque Company a Heaven's gate. Z hereckých a režisérských jmen zmiňme Kláru Melíškovou, Terezu Ramba, Elišku Křenkovou, Viktora Tauše či Jiřího Havelku.

 405 zobrazení   1 se líbí
Odpověď Netflixu? HBO tasí v listopadu hromadu českých filmů!
Odpověď Netflixu? HBO tasí v listopadu hromadu českých filmů!
03.11.2020 12:00:00 | České novinky

Netflix od loňského listopadu velmi výrazně zabral v přidávání českého obsahu. Patří mezi něj samozřejmě i české filmy, kterých je již přes 200. Reakce nyní přichází od HBO, které v listopadu přidalo do nabídky 18 českých snímků prvotřídní kvality.

Adam Sandler, Netflix a tvůrce Černobylu zfilmují sci-fi českého autora
Adam Sandler, Netflix a tvůrce Černobylu zfilmují sci-fi českého autora
28.10.2020 9:00:00 | České novinky

Spolupráce Adama Sandlera a Netflixu se dále rozrůstá. Kromě připravované basketbalové komedie Hustle, se nyní potvrdily zprávy, že dalším společným snímkem bude ambiciózní adaptace sci-fi románu Kosmonaut z Čech od českého autora žijícího v USA Jaroslava Kalfaře.

13. ročník filmového festivalu Juniorfest bude kompletně online
13. ročník filmového festivalu Juniorfest bude kompletně online
26.10.2020 10:00:00 | České novinky

Mezinárodní filmový festival Juniorfest se koná ve městech Plzeňského kraje od roku 2008. Letošní ročník se ale kvůli koronaviru přesune do online prostředí. Nabídne živé přenosy ze speciálního studia či vybrané streamované filmové projekce.

Nová streamovací služba Dramox chce být divadelním Netflixem
Nová streamovací služba Dramox chce být divadelním Netflixem
22.10.2020 9:00:00 | České novinky

Fanoušci divadelních představení mohou jásat. Konečně totiž dostanou svou verzi Netflixu, která by je měla zabavit nejen na dlouhé podzimní večery. Streamovací služba Dramox hodlá nabídnout ta nejlepší představení tuzemských divadelníků.