FB pixel TP pixel
Nové Stmívání míří na Netflix. Příběh se zaměří na Edwarda © Lionsgate

Nové Stmívání míří na Netflix. Příběh se zaměří na Edwarda

Sága Stmívání pokračuje, z kina se ale přesune na obrazovky Netflixu, který natočí příběh z pohledu Edwarda Cullena. Blyštivý upír nám konečně poví všechny svoje pocity.

Filmové novinky 4. 9. 2024 19:05 | Filmové novinky

O novém příběhu ze série Stmívání neslyšíme poprvé. Rané práce totiž byly oznámeny již v dubnu roku 2023, kdy projekt vznikal v rámci Lionsgate Television. Čelní představitel společnosti, Michael Burns, v březnu letošního roku potvrdil, že nakonec vznikne animovaný seriál a právě ten je nyní nové vyvíjen samotným Netflixem.

Označení „nový příběh“ není zcela přesné. Netflix totiž v seriálové novince zadaptuje knihu Půlnoční slunce, jež převypráví první díl knižní série z pohledu Edwarda Cullena a láká tudíž na to, jak celou romantiku mezi Bellou a blyštivým upírem vnímal maskulinní zástupce ikonického páru řady teenagerů. Kniha se dočkala prvního uvedení již v roce 2020.

Seriálu se jako scenáristka a výkonná producentka ujme Sinead Daly, která má za sebou projekty jako Jen mi dál lži od Hulu, The Walking Dead: World Beyond pro AMC nebo Vychováni vlky pro Max. Autorka knih Stephanie Meyer se bude rovněž podílet jako producentka. Připomeňme, že původní knižní série má čtyři díly, které již byly filmově zadaptovány. V roce 2015 také vydala knihu Stmívání / Život a smrt: druhý pohled, v němž páru ze Stmívání prohodila pohlaví.

Zdroj: Variety

Ustřelili rodičům obličeje. Trailer Netflixu láká na mrazivé nástupce Dahmera
Ustřelili rodičům obličeje. Trailer Netflixu láká na mrazivé nástupce Dahmera
04.09.2024 18:45:00 | Filmové novinky

Už 19. září startuje na Netflixu další velký kriminální hit z hlavy showrunnera Ryana Murphyho. Ten globálně zaujal seriálem o kanibalu Dahmerovi a nyní představí příběh zvrácených bratrů, kteří brutálně popravili své rodiče.

Netflix odhaluje největší hity budoucnosti. Chystá sci-fi, fantasy, horory i thrillery
Netflix odhaluje největší hity budoucnosti. Chystá sci-fi, fantasy, horory i thrillery
04.09.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Netflix přichází již se čtvrtým ročníkem oblíbené přehlídky Geeked Week, kde fanouškům představí ty nejzajímavější novinky ze svých připravovaných filmů, seriálů a her. Trailer na blížící se akci láká na řadu očekávaných projektů včetně One Piece, Wednesday či Stranger Things.

Nejhranatější fantasy všech dob v první traileru. Jason Momoa jako hvězda Minecraftu
Nejhranatější fantasy všech dob v první traileru. Jason Momoa jako hvězda Minecraftu
04.09.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Filmová adaptace legendární kostičkové hry Minecraft slibuje dobrodružnou podívanou pro celou rodinu a nyní má svou první ukázku. V té nabízí celou ústřední čtveřici, kterou čeká vskutku výpravná pouť napříč světem, v němž musíte především umět „craftovat“ a utíkat před creepery.

Seriálový Vetřelec je tady! První oficiální trailer slibuje xenomorfy na Zemi
Seriálový Vetřelec je tady! První oficiální trailer slibuje xenomorfy na Zemi
03.09.2024 18:20:00 | Filmové novinky

Série Vetřelec je po úspěchu nového filmu s podtitulem Romulus znovu naživu. Už brzy se navíc fanoušci televizních seriálů dočkají dlouhoběžícího projektu, který nás zavede na Zemi a očividně v něm nebudou chybět ani dokonalé organismy s vystřelující čelistí. Stanice Hulu nyní oficiálně představila první krátkou upoutávku.