FB pixel TP pixel
Středověká pomsta v akčním traileru. Řezání krků doprovází tuna černého humoru © Brainstorm Media

Středověká pomsta v akčním traileru. Řezání krků doprovází tuna černého humoru

Do kin v USA zanedlouho zamíří stylové historické akční drama Stockholm Bloodbath, za nímž stojí ostřílený švédský režisér Mikael Hafström. Trailer ke snímku slibuje napínavý a drsný černohumorný příběh o pomstě na pozadí skutečných událostí.

Filmové novinky 7. 10. 2024 19:30 | Filmové novinky

Na začátku listopadu vstoupí do amerických kin švédský akční historický snímek Stockholm Bloodbath (Stockholmský masakr). Děj filmu je zasazen do roku 1520 a sleduje osudy dvou sester, jejichž život se dramaticky změní poté, co se stanou svědky brutální popravy své rodiny. Sestry se rozhodnou pomstít a vydávají se hledat ty, kteří jim vzali všechno. Jejich cesta za odplatou je zavede do Stockholmu, kde budou muset obstát ve světě plném intrik a nebezpečí. Ocitnou se totiž ve středu politického boje mezi Švédskem a Dánskem. Jak naznačuje trailer, těšit se můžeme na stylovou a výpravnou revenge story okořeněnou nemalou dávkou černého humoru.

Stockholm Bloodbath režíroval zkušený Mikael Hafström, který se proslavil především temným dramatem z roku 2003 Zlo mezi námi, za které byl nominovaný na Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film. V USA pak natočil solidní adaptaci povídky Stephena Kinga Pokoj 1408, akční vězeňské drama Plán útěku s Arnoldem Schwarzeneggerem a Sylvesterem Stallonem nebo thriller Hra s nevěrou v hlavní roli s Jennifer Aniston. Hafström ve své novince Stockholm Bloodbath slibuje temně humorný film s emocionálně silným jádrem, který nelpí na historické přesnosti, ale především na napínavém a stylovém vyobrazení příběhu žen, které bojují o přežití a spravedlnost.

Zdroj: Collider

 24 se líbí
Nejnenáviděnější komiksový film všech dob: Druhý Joker padá na dno, diváci jsou znechucení
Nejnenáviděnější komiksový film všech dob: Druhý Joker padá na dno, diváci jsou znechucení
06.10.2024 13:34:00 | Filmové novinky

Tak tohle se studiu Warner Bros. vůbec nepovedlo. Zatímco první Joker utržil v kinech přes miliardu dolarů, předražené pokračování čím dál víc padá na pomyslné dno. Už tak mrzkým odhadům tržeb vůbec nepomáhá skutečnost, že se film lidem vůbec nelíbí a dávají mu nejhorší hodnocení v historii komiksových filmů.

Hejtři mají smůlu. Seriálový Pán prstenů má připravenou třetí řadu, sledovanost však padla
Hejtři mají smůlu. Seriálový Pán prstenů má připravenou třetí řadu, sledovanost však padla
06.10.2024 12:45:00 | Filmové novinky

Odpůrci seriálového Pána prstenů s podtitulem Prsteny moci mohou začít smutnit. Zdá se totiž, že navzdory propadu sledovanosti nedojde ke zrušení seriálu a Amazon potvrdí další pokračování. Tvůrci již mají třetí řadu připravenou.

Předražené a nenáviděné fiasko. Joker 2 v kinech překvapivě narazí, naštval i věrné fanoušky
Předražené a nenáviděné fiasko. Joker 2 v kinech překvapivě narazí, naštval i věrné fanoušky
04.10.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. přichází do kin s pokračováním svého velkého globálního hitu Joker. Očekávání spojená se snímkem Joker: Folie a Deux byla ohromná, zdá se však, že studio v kinech narazí. Může si za to ale samo. Pokračování bylo extrémně drahé a zdá se, že kreativně neohlídaný projekt naštval i skalní příznivce prvního filmu.

Zombies ovládli svět a naděje neexistuje. Nový trailer Netflixu slibuje hnilobu a depresi
Zombies ovládli svět a naděje neexistuje. Nový trailer Netflixu slibuje hnilobu a depresi
04.10.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Již v polovině října se na Netflix přiřítí další žánrová novinka streamovací služby, která se zároveň stane prvním zombie filmem v historii Filipín. Hutný horor Outside slibuje napínavou atmosféru, všudypřítomnou hnilobu tlejícího masa a také všeobjímající depresi a psychický rozklad hlavy rodiny.