FB pixel TP pixel
Rekordní sledovanost Stranger Things dál roste. Netflix ale podvádí © Netflix

Rekordní sledovanost Stranger Things dál roste. Netflix ale podvádí

Stranger Things pokračují ve své krasojízdě mezi anglicky mluvenými seriály na Netflixu. Jenže streamovací gigant chce pro seriál ještě větší slávu, a tak tahá z rukávu poněkud podvodný trumf.

13. 7. 2022 16:00 | Streaming novinky

Netflix na svých oficiálních statistických stránkách uvedl nové počty zhlédnutých hodin čtvrté řady Stranger Things. A ty opět razantně rostou, neboť závěrečné dvě epizody pokračují v krasojízdě, kterou návrat Jedenáctky a spol. odstartoval na konci května s prvními 7 epizodami. Již s těmi se Stranger Things dostaly na špici historických tabulek Netflixu mezi anglicky mluvícími seriály, když překonaly první i druhou řadu Bridgertonových. Tehdy si ale nevyšláply v celkových statistikách na neanglicky hovořící Hru na oliheň, která za prvních 28 dní zaznamenala neuvěřitelných 1,6 miliardy zhlédnutých hodin.

1,3 miliardy zhlédnutých hodin

Stranger Things nyní díky epickému finále s Vecnou tenhle náskok stahují a hlásí po týdenním součtu za všech 9 epizod téměř 1,3 miliardy zhlédnutých hodin. Je zde tedy docela velká šance, že za další 3 týdny bude mít Netflix nového krále celkových statistik a bude se o něm psát v každém médiu. Jenže je tu jedno podstatné ale, které tenhle úspěch kalí. Netflix totiž ve statistikách docela dost podvádí, neboť rozdělením čtvrté řady na dvě části dosáhl toho, že nyní nesčítá čísla za 28 dní, ale rovnou za 56, když kombinuje čísla obou částí a tváří se, že jde o jediný titul. Což samo o sobě není moc fér a připočíst musíme i marketingovou kampaň, kterou po konci první části Netflix odstartoval.

Pokud tedy Stranger Things 4 nakonec přeskočí Hru na oliheň, bude to vítězství, které mnozí budou moci označit za nezasloužené. A bude moc zajímavé, jestli podobné dělení seriálu nebude v budoucnu větším pravidlem, když se tak dají de facto falšovat statistiky, které samozřejmě vypadají v rámci kampaní daleko lépe a mohou i vytvářet větší důvěru u akcionářů. Ostatně právě v tomto směru je nyní Netflix v bídné situaci, takže moc nepřekvapuje, že se začíná uchylovat k podpásovkám.

Zdroj: Netflix

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
HBO Max končí s rozšiřováním. Připravuje se na další změnu služby
HBO Max končí s rozšiřováním. Připravuje se na další změnu služby
08.07.2022 10:30:00 | Streaming novinky

Svět streamingu tento týden beze sporu ovládla streamovací stanice HBO Max se svými restrukturalizačními plány, které mnohé filmaře i diváky nemile překvapily. Nyní tato internetová televize oznámila pozastavení svého vstupu do Francie i dalších zemí.

Stranger Things 4 trhá rekordy sledovanosti. Konkurenci jasně drtí
Stranger Things 4 trhá rekordy sledovanosti. Konkurenci jasně drtí
06.07.2022 12:00:00 | Streaming novinky

I když v interních statistikách Netflixu Stranger Things stále není králem sledovanosti, z dat agentury Nielsen je jasné, že v USA se tomuto hororovému sci-fi zdaleka nic nevyrovná.

HBO končí s českými seriály. Hřebejkovu novinku neodvysílá
HBO končí s českými seriály. Hřebejkovu novinku neodvysílá
05.07.2022 16:30:00 | Streaming novinky

Celosvětová restrukturalizace HBO bohužel bude mít silné dopady i na český filmový průmysl. Oceňovaná kabelová televize a streamovací služba totiž přestane tvořit vlastní tuzemské seriály.

Velká čistka HBO přehledně: 48 filmů a seriálů, které už na službě nenajdete
Velká čistka HBO přehledně: 48 filmů a seriálů, které už na službě nenajdete
05.07.2022 12:00:00 | Streaming novinky

HBO čeká masivní restrukturalizace, která se bohužel dotkne i obsahu. Sestavili jsme seznam všech pořadů spadajících pod HBO či přidružené televize Warner Media, které již na službě nenajdete, protože byly novým vedením staženy z nabídky.