FB pixel TP pixel
Noví Strážci galaxie rozzuřili fanoušky. Režisér si sám vtipně naběhl © Marvel Studios

Noví Strážci galaxie rozzuřili fanoušky. Režisér si sám vtipně naběhl

Marvel má za sebou další veleúspěšnou premiéru nového speciálu, v němž Strážci galaxie prožívají své vánoční dobrodružství s Kevinem Baconem. Ne každému se ale nevinná oslava Vánoc líbí. Řada fanoušků vyčítá režisérovi nesmyslnost některých scén. Jeho reakce pak ničemu nepomohla.

30. 11. 2022 11:00 | Filmové novinky

Čtvrtá fáze filmového Marvel Cinematic Universe sice skončila s filmem Black Panther: Wakanda nechť žije, ještě před koncem roku jsme se ale dočkali dalšího marvelovského dobrodružství, které patří mezi ty příjemnější zážitky. Strážci galaxie se ve 45 minutovém krátkém filmu musí vyrovnat se svátečním obdobím, které je pro Star-Lorda po odchodu Gamory nesmírně těžké. Drax a Mantis se tak rozhodnou, že mu jako dárek dají jeho oblíbeného Kevina Bacona. A protože jsou oba tak trochu idioti, rozpoutají na Zemi slušnou polízanici. Výsledkem je ale přesto milá oslava Vánoc, která každému členovi týmu pozvedne náladu, probudí v něm vánočního ducha a pro diváky odhalí i pár solidních easter eggů a nečekaných dějových zákrut.

Yondu pookřál už před Strážci galaxie 2

Například jsme se dozvěděli, že Strážci koupili od Collectora Knowhere, Mantis konečně odhalila Star-Lordovi, že je dost možná jeho sestrou a radost fanouškům vykouzlil i nový Groot, jehož super-roztomilá nová podoba je natolik skvělá, že si řada fanoušků na Twitteru myslí, že jde o člověka v kostýmu. Navíc jsme dostali i nový vánoční song od Smashing Pumpkins a nečekaný animovaný flashback, který odhaluje více z Yonduovy otcovské duše. Právě momenty s Yonduem ale pár lidí naštvaly, protože prý podrývají finále druhých Strážců galaxie, kdy se hrdinně obětuje a odhalí, že se považuje za Star-Lordova otce, i když s ním není biologicky spřízněn. Roky to vypadalo, že Yondu k tomuhle prozření přišel až na konci druhého filmu, v animované části ale zjistíme, že Yondu pookřál již dříve, když dostal vánoční dárek v podobě figurky, po které dal Star-Lordovi jeho milované blastery.

Některým divákům připadá, že tak Yondu v novém kraťasu popírá sám sebe a ve výsledku jde o devalvaci jeho otcovské linky ve druhém filmu. Protože očividně antihrdinská postava nemůže čas od času emocionálně pookřát. Navíc Yondu nebyl kdovíjaký padouch ani v prvním filmu, kde byl rovněž pobaven tím, jak ho Star-Lord chytře oblafnul s figurkou malého Trolla. Na to ale asi někteří diváci zapomněli.

Rocket a Buckyho ruka

Yonduova linka ale není to jediné, co lidem leží v žaludku. Mnohem horší ohlasy vyvoval zdánlivě roztomilý pay-off s Buckyho rukou, kterou Rocket dostane od Nebuly jako vánoční dárek. Jak ji Nebula získala? Podle režiséra Jamese Gunna prostě byla v záchvatu vánočního šílenství, zaletěla na Zemi a ruku Buckymu prostě urvala. Zdánlivě nevinný vtípek, který měl zakončit vtipné pomrknutí na slavnou scénu z Infinity War mezi Buckym a Rocketem, však vyvolal celou řadu naštvaných reakcí, přičemž některé mluví zcela nesmyslně o „nucené inkluzi“ (ne, nikdo neví, co tím autor myslel) a jiné argumentují tím, že Nebula byla součástí Avengers a mohla si pro Rocketa klidně nechat jednu ruku vyrobit ve Wakandě, neboť se zná i s tamní Okoye. Fanouškům se prostě nelíbí, že by se Nebula a Bucky měli poprat kvůli vánočnímu dárku a navíc osočují režiséra a nově šéfa konkurenčních DC filmů, že se vysmívá postiženým a psychicky nemocným hrdinům. Aneb jak málo stačí, abyste si proti sobě postavili toxickou fanouškovskou základnu, která řeší něco, co mělo být jen milým pomrknutím pro skalní fandy.

Zdroj: MovieWeb

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Těžká rána před Vánoci. Netflix opouští sváteční komediální klasika
Těžká rána před Vánoci. Netflix opouští sváteční komediální klasika
29.11.2022 12:40:00 | Filmové novinky

Každý máme své oblíbené vánoční hity, bez kterých si neumíme představit sváteční období. S érou streamovacích služeb jsme si pak navykli, že tyto hity jsou často dostupné po celý rok a dělí nás od nich jedno kliknutí. Jenže ne vždy je to pravda a Netflix nyní zasadil krutou ránu do srdcí mnoha diváků.

Harrison Ford řádí v traileru jako drsný pistolník. Jeho nový seriál bude jen online
Harrison Ford řádí v traileru jako drsný pistolník. Jeho nový seriál bude jen online
29.11.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Seriál Yellowstone patří mezi nejchválenější počiny posledních let a jeho tvůrce Taylor Sheridan pokračuje ve skvostném tempu i kvalitě i v letošním roce. Už za pár dní čeká diváky nový počin 1923, který nás opět zavede k rodinnému klanu Duttonů a ani tentokrát nebude jejich život jednoduchý.

Ripleyová se ve Vetřelcích málem neobjevila. Režisér geniálně blafoval
Ripleyová se ve Vetřelcích málem neobjevila. Režisér geniálně blafoval
28.11.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Vznik těch nejlepších filmů je obvykle svázán se zábavnými historkami, kterými se filmaři o několik let později rádi pochlubí. V době vzniku však muselo mnohdy jít o chvíle, kdy nikomu nebylo do smíchu. Jako když se Sigourney Weaver nechtěla pro sci-fi pokračování Vetřelci vrátit do role Ellen Ripleyové.

Netflix chystá před Vánoci šílenou akční jízdu. Stylový trailer je plný explozí
Netflix chystá před Vánoci šílenou akční jízdu. Stylový trailer je plný explozí
28.11.2022 14:25:00 | Filmové novinky

Jestli jste si mysleli, že si na Vánoce užijete konečně trochu klidu, Netflix vás rychle vyvede z omylu. Jeho akční novinka 4 gauneři bude totiž všechno možné, jen ne poklidná. Na vlastní oči se o tom můžete přesvědčit v humorem a akcí narvaném traileru.