FB pixel TP pixel
Tron 3 doopravdy vznikne. Kultovní sci-fi má nového režiséra i hlavní hvězdu © Walt Disney Pictures

Tron 3 doopravdy vznikne. Kultovní sci-fi má nového režiséra i hlavní hvězdu

Čtyřicet jedna let od vzniku vizuálně převratné sci-fi Tron a třináct let od natočení jeho pokračování to vypadá, že se konečně dočkáme třetího dílu. Nový Tron získal jméno, režiséra i hlavní hereckou hvězdu.

24. 1. 2023 16:30 | Filmové novinky

V roce 1982 vstoupilo do kin vizuálně převratné sci-fi TRON, které novátorsky pracovalo s počítačovou animací a vizuálními efekty. Film v hlavní roli s Jeffem Bridgesem sice v kinech kasovní díru do světa neudělal, ale ihned si získal řadu oddaných fanoušků. O 28 let později se pustil do pokračování s názvem Tron: Legacy režisér Joseph Kosinski. Z jeho audiovizuálně podmanivé jízdy si dnes divák pamatuje především uhrančivý soundtrack od francouzského elektronického dua Daft Punk a ne příliš povedené omlazení Jeffa Bridgese. Snímek s poměrně výrazným rozpočtem 170 milionů dolarů nakonec v kinech globálně nasbíral spíše průměrných 400 milionů. I když se nezdá, že by mezi diváky byl o značku přehnaný zájem, Disney se ji rozhodl oživit a právě ohlásil, že se oficiálně pouští do výroby třetího dílu.

Pokračování, jehož vznik se zákulisně snaží prosadit již několik let herec Jared Leto (Morbius), se konečně dostává do fáze příprav, a držitel Oscara za roli ve snímku Klub poslední naděje si v něm nakonec zahraje. Třetí díl ponese název Tron: Ares a jeho režie se ujme Nor Joachim Ronning, který se proslavil životopisným dobrodružným dramatem Kon-Tiki či pátým dílem Pirátů z Karibiku s podtitulem Salazarova pomsta. Scénář k filmu z pera Jesseho Wigutowa by již měl být hotov. Podle všeho nepůjde o restart série, ale příběh naváže tam, kde před více než deseti lety skončilo pokračování Tron: Legacy. Zatím se neví, jak brzy by mohlo začít natáčení, ani kdo si zahraje po Letově boku či zda se k roli Kevina Flynna vrátí Jeff Bridges.

Zdroj: Slashfilm

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nejlepší filmy roku: Válečná řež Netflixu a ultraakční sci-fi jízda ovládly nominace na Oscara
Nejlepší filmy roku: Válečná řež Netflixu a ultraakční sci-fi jízda ovládly nominace na Oscara
24.01.2023 15:25:00 | Filmové novinky

Americká Akademie filmového umění a věd oznámila nominace na 95. ročník Oscarů a překvapila v mnoha směrech. Řady nominací se dočkaly velkolepé blockbustery a cenu za nejlepší adaptovaný scénář může dokonce získat Top Gun: Maverick. Ve velkém ale zaútočila válečná řež Netflixu a festivalová sci-fi jízda.

Nejvtipnější fantasy roku útočí v novém traileru. Připravte se na bláznivou dračí jízdu
Nejvtipnější fantasy roku útočí v novém traileru. Připravte se na bláznivou dračí jízdu
23.01.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Studio Paramount představilo nový trailer na chystanou adaptaci Dungeons & Dragons, které stejně nikdo neřekne jinak než Dračák. A zatím se zdá, že bychom mohli dostat vtipnou fantasy podívanou, která bude mít správný poměr velkoleposti, akce i nadsázky.

Avatar 2 přepisuje historii! Trumfuje jedničku a z režiséra Camerona dělá unikát
Avatar 2 přepisuje historii! Trumfuje jedničku a z režiséra Camerona dělá unikát
23.01.2023 14:50:00 | Filmové novinky

Sázet proti Jamesi Cameronovi se nevyplácí. Platilo to u Titanicu i prvního Avatara, a znovu to potvrzuje i Avatar: The Way of Water, který dál láme rekordy a nyní z režiséra učinil žijící legendu, která nemá sobě rovného.

Nejlepší epizoda The Last of Us se blíží. Na smršť emocí nejste připraveni
Nejlepší epizoda The Last of Us se blíží. Na smršť emocí nejste připraveni
23.01.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Již druhá epizoda The Last of Us značně pocuchala nervy těm divákům, kteří udělali tu chybu, že přimkli k jedné ze zdánlivě stěžejních postav. Nic vás ale nemůže připravit na emocionální nálož další epizody, kterou spousta kritiků označuje jako tu vůbec nejlepší. Překvapení budou i znalci předlohy.