FB pixel TP pixel
Nejbizarnější film posledních let dorazil na Netflix. Ezoterickou šílenost stvořili Češi © Falcon

Nejbizarnější film posledních let dorazil na Netflix. Ezoterickou šílenost stvořili Češi

Milovníci filmového bizáru by měli zbystřit. Na streamovací službu Netflix totiž dorazil jeden z nejpodivnějších filmových projektů posledních let a srdeční projekt režiséra Petra Vachlera, který se náš snaží přesvědčit o smyslu života.

Filmové novinky 12. 6. 2024 17:50 | Filmové novinky

Režisér Petr Vachler se loni v listopadu vrátil do českých kin s novým projektem, který mnoha divákům vyrazil dech. Doslova. Pseudofilosofické drama mixnuté ezoterickými moudry Tajemství a smysl života totiž představuje bláznivou směsku několika lidských osudů, na něž nahlíží vše kontrolující čmelák, který nápadně připomíná samotného režiséra. Poselství? Buďte na sebe hodí, áááno.

Vachlerova novinka s Janem Budařem, Josefem Poláškem, Barborou Seidlovou či Dalimilem Klapkou sklidila katastrofální recenze i reakce mnoha diváků, kteří na filmu kritizují jeho rádoby poučnost a moudrost jako z motivačních postů na Instagramu či Facebooku. Na přetřes samozřejmě přichází i křečovitá režie, plonkové postavy, špatné herecké výkony a všeobjímající primitivita sdělení jako z lekcí kdejakého kultu. Na druhou stranu má film i výrazné zastánce především z řad alternativních metod přístupu k životu, kteří zaplnili v čase premiéry řadu projekcí doplněných diskuzemi. Celkem film v kinech nasbíral přes 80 000 diváků.

Více než dvě a půl hodiny trvající snímek je nyní dostupný na Netflixu, kde se pokusí sestřelit z trůnu nejsledovanějšího titulu na tuzemské verzi streamovací platformy kriminální drama Manželé Stodolovi. Na sledování filmu navíc máte dost času, Netflix pořídil práva na Tajemství a smysl života do 11. června 2027.

Zdroj: Falcon / Netflix / Kinomaniak

 8 418 zobrazení  
Nejúspěšnější kriminálka Netflixu se vrací a odhaluje první fotku i hvězdné obsazení
Nejúspěšnější kriminálka Netflixu se vrací a odhaluje první fotku i hvězdné obsazení
12.06.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Natáčení třetího dílu série Na nože právě odstartovalo. Režisér Rian Johnson k chystané novince Netflixu, nesoucí název Wake Up Dead Man, odhalil kompletní hvězdné obsazení a překvapil fotkou s novou vizáží detektiva Benoita Blanca v podání Daniela Craiga.

Stranger Things 5 odhalují první fotky a nový vzhled padoucha Vecny
Stranger Things 5 odhalují první fotky a nový vzhled padoucha Vecny
11.06.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Mezi největší hity Netflixu bezpochyby patří retro sci-fi série Stranger Things, která se v celkových číslech sledovanosti řadí na první příčku. Není tedy divu, že všichni diváci dychtivě očekávají alespoň střípky informací o páté, tedy poslední řadě. Více o ní můžeme zjistit díky nejnovějším fotografiím.

Nejlepší seriály současnosti se vrací. Apple odhalil první záběry z luxusních sci-fi a dalších titulů
Nejlepší seriály současnosti se vrací. Apple odhalil první záběry z luxusních sci-fi a dalších titulů
11.06.2024 15:35:00 | Filmové novinky

Služba Apple TV+ právě vyrukovala s opulentní upoutávkou na chystané tituly, které doplní její katalog v nejbližších měsících. Těšit se můžeme na velkolepá sci-fi, napínavé krimi a ambiciózní dramata s ohromujícím počtem těch největších hollywoodských hvězd.

Seriálový Vetřelec bez xenomorphů? Odhalená zápletka fanoušky příšer nepotěší
Seriálový Vetřelec bez xenomorphů? Odhalená zápletka fanoušky příšer nepotěší
10.06.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Milovníci sci-fi série Vetřelci se v letošním roce rozhodně nenudí. Do kin se totiž blíží nový filmový díl s názvem Romulus a pro televizní obrazovky vzniká seriál, který nás zavede na Zemi. Ten má nyní i pracovní název a odhalil detaily zápletky. Ta ale úplně nepotěší.