FB pixel TP pixel
Nejvážnější seriál od Marvelu? Nový trailer slibuje temný thriller a konec hrdiny © Marvel Studios

Nejvážnější seriál od Marvelu? Nový trailer slibuje temný thriller a konec hrdiny

Filmy od Marvelu prosluly mimo jiné kvůli svému mnohdy dětinskému humoru. Na poli seriálů ale komiksové studio doposud solidně experimentovalo a nebálo se ani povážlivě zvážnět. Vrcholem má být konspirační novinka, která uvrhne Samuela L. Jacksona mezi mimozemšťany toužící po nadvládě nad matičkou Zemí.

3. 4. 2023 14:40 | Filmové novinky

„Mám dost těhle podělanejch emzáků na týhle podělaný planetě.“ Pokud jste doufali, že tahle parafráze na béčko Hadi v letadle zazní z úst Samuela L. Jacksona i v seriálu Tajná invaze, čeká vás velké zklamání. Vlastně vás čeká zklamání i v případě, že jste chtěli v novém traileru zaslechnout byť jen jediný vtip. Marvel totiž v nejnovější upoutávce na svůj konspirační intergalaktický thriller sází na hutnou atmosféru permanentního strachu z toho, že vám někdo v rohu místnosti bodne kudlu do zad. Nick Fury se totiž nevrací na planetu Zemi zrovna v nejsvětlejší chvíli. Avengers jsou po porážce Thanose rozpadlí a svět je prolezlý mimozemskými Skrully, jimž je nutné zatnout tipec. A starý šéf S.H.I.E.L.D.u Nick neváhá vyrazit na svou poslední misi.

Showrunner Kyle Bradstreet si udělal jméno na historické kriminálce Mr. Robot, kdy ho v ani jednom případě na humor moc neužilo. A pokud se dá traileru věřit (jakože nedá), Marvel dost možná do jeho práce na Tajné invaze opravdu nezasahoval a tenhle návrat k atmosféře skvělého Návratu prvního Avengera opravdu nabídne seriózní podívanou, v níž se budou Nick Fury a hodný Skrull Talos vyrovnávat s tím, že bojují proti nepříteli, nad nímž možná nedokáží vyhrát. Trailer láká na skličující nejistotu, nekonečnou nedůvěru a osamělost protagonisty, jenž si na svá bedra bere dočista celý svět. Tak snad tahle dusná nálada vydrží Marvelu i po 21. červnu, protože podobný odklon potřebuje komiksová sága jako sůl. Ostatně nejlepším seriálem v rámci MCU stále zůstává WandaVision, kde se originálně řešilo mentální trauma ze ztráty bližních. A i zde se vše nakonec zvrhlo v totálně digitální finále, které by si Marvel mohl zase jednou odpustit ve prospěch fištrónu.

Zdroj: The Verge

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejnápaditější animák za posledních 9 let je tady! První diváci mluví o splněném snu
Nejnápaditější animák za posledních 9 let je tady! První diváci mluví o splněném snu
03.04.2023 14:25:00 | Filmové novinky

Již tento týden vstoupí do kin animovaná videoherní adaptace Super Mario Bros ve filmu s dvojicí hrdinných instalatérů Mariem a Luigim v hlavní roli. Embargo na hodnocení filmu již vypršelo a kritici tak mohli zaplnit sociální sítě prvními dojmy. Budou fanoušci hry nakonec spokojeni?

Nicolas Cage odhalil nejoblíbenější šílenou roli. Podívejte se na dílo nespoutaného génia
Nicolas Cage odhalil nejoblíbenější šílenou roli. Podívejte se na dílo nespoutaného génia
02.04.2023 13:15:00 | Filmové novinky

Nicolas Cage patří mezi herce, kteří si nekladou žádné limity a dokáží se objevit naprosto v čemkoliv. A ať je film sebehorší, zrovna Cage v něm vždycky stojí za zmínku, protože jeho výkony nikdy nejsou zapomenutelné. Nyní odhalil svou oblíbenou výstřední roli, ve které si mohl dovolit úplně cokoliv. A nezaváhal ani na vteřinu.

První obrázky z Avatara 3 lákají na spoustu nových prostředí. Nevydáme se jen k sopkám
První obrázky z Avatara 3 lákají na spoustu nových prostředí. Nevydáme se jen k sopkám
02.04.2023 12:50:00 | Filmové novinky

James Cameron a jeho tým právě vypustili na sociální sítě nádherné concept arty z připravovaného třetího dílu Avatara. Ty vyobrazují tři dosud nepoznaná prostředí Pandory, která v pokračování navštívíme.

Poslední film Bruce Willise je tragédií. Recenze s ním nemají slitování
Poslední film Bruce Willise je tragédií. Recenze s ním nemají slitování
31.03.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Definitivně poslední film Bruce Willise, který už před rokem odešel do hereckého důchodu, je v rámci USA konečně dostupný ke zhlédnutí online. Reakce kritiků však nejsou dobré a nemají s posledním projektem nemocné akční hvězdy žádné slitování.