FB pixel TP pixel
Nicolas Cage odhalil nejoblíbenější šílenou roli. Podívejte se na dílo nespoutaného génia © Paramount Pictures

Nicolas Cage odhalil nejoblíbenější šílenou roli. Podívejte se na dílo nespoutaného génia

Nicolas Cage patří mezi herce, kteří si nekladou žádné limity a dokáží se objevit naprosto v čemkoliv. A ať je film sebehorší, zrovna Cage v něm vždycky stojí za zmínku, protože jeho výkony nikdy nejsou zapomenutelné. Nyní odhalil svou oblíbenou výstřední roli, ve které si mohl dovolit úplně cokoliv. A nezaváhal ani na vteřinu.

2. 4. 2023 13:15 | Filmové novinky

Už brzy se v kinech dočkáme příběhu Draculova sluhy Renfielda, v němž nejznámějšího upíra světa šťavnatým způsobem ztvární Nicolas Cage. Propagace filmu Renfield je v plném proudu, a v jejím rámci odpovídaly dvě hlavní hvězdy snímku Nicolas Cage a Nicholas Hoult na otázky uživatelů platformy Reddit. Mezi nimi byl i dotaz, jehož zodpovězením Cage opět potvrdil svůj status výstředního herce, na jehož výkony je radost se dívat.

Jeden z uživatelů se herců zeptal, jaká je jejich oblíbená méně známá role. Nicolas Cage se následně rozpovídal o své krátké roli ve filmu Adama Rifkina s názvem Never on Tuesday. Nízkorozpočtová komedie z roku 1989 pojednává o dvou přátelích (Andrew Lauer a Peter Berg), jejichž auto se v poušti srazí s vozem atraktivní ženy Tuesday (Claudia Christian). Zatímco na opuštěné cestě vyhlížejí pomoc, snaží se oba kamarádi Tuesday okouzlit, a to i přes skutečnost, že žena je lesba. Ve filmu mají krátké epizodní role známější herci, mezi nimiž byl právě i Cage.

„Dělal jsem minutový štěk ve filmu Never on Tuesday. Ten film celý nedoporučuji, ale hrál jsem v tom. Nedostal jsem zaplaceno, ale s režisérem a lidmi, kteří to financovali, ať to byl kdokoli, jsem měl dohodu, že mě za to nechají dělat si cokoli chci. Takže to byl úplný avantgardní experiment a samozřejmě jsem hrál postavu s umělým nosem, který byl hodně dlouhý a špičatý,“ popsal Cage vskutku bizarní roličku.

Jak můžete vidět v přiloženém videu, herec na relativně krátké ploše vytvořil nezapomenutelně surrealistickou roli, která jako by vypadla z filmu Davida Lynche. Nejspíš proto do ní uživatelé YouTube rádi přidávají hudbu ze seriálu Twin Peaks.

„Měl jsem v hlavě celý koncept chlápka, který má strašně dlouhý protetický nos a měl tak problém najít si dívku, takže mu otec koupil Ferrari Testarossa, aby mu to ulehčil. Tak jsem se na place ukázal s umělým nosem, mluvil jsem vysokým hlasem a řídil jsem Ferrari Testarossa. Samozřejmě jsem tím ostatní herce štval. Teď se jim to očividně líbí, ale tenkrát jsem těžil z toho, že mě nemůžou vyhodit, protože taková byla dohoda. Řekli jste, že si můžu dělat, co chci, a taky že jo, takže to je moje oblíbená méně známá role.“

Nejen uživatelé Redditu, ale i Nicholas Hoult měl ke Cageově odpovědi pár doplňujících otázek. Například co herce k excentrické postavě inspirovalo. „Byl to v podstatě postižený hraný Pinocchio,“ uzavřel Cage.

Zdroj: MovieWeb

Filip Šula
Úředně potvrzený filmový nerd a milovník nejen žánrovek všech typů a kvalit, ale i pořádného umění. O filmu píše nějaký ten pátek a zatím to nevypadá, že by ho to omrzelo. Když se nevěnuje filmům, podniká nesmělé pokusy v literární tvorbě nebo se skrývá v lesích.
První obrázky z Avatara 3 lákají na spoustu nových prostředí. Nevydáme se jen k sopkám
První obrázky z Avatara 3 lákají na spoustu nových prostředí. Nevydáme se jen k sopkám
02.04.2023 12:50:00 | Filmové novinky

James Cameron a jeho tým právě vypustili na sociální sítě nádherné concept arty z připravovaného třetího dílu Avatara. Ty vyobrazují tři dosud nepoznaná prostředí Pandory, která v pokračování navštívíme.

Poslední film Bruce Willise je tragédií. Recenze s ním nemají slitování
Poslední film Bruce Willise je tragédií. Recenze s ním nemají slitování
31.03.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Definitivně poslední film Bruce Willise, který už před rokem odešel do hereckého důchodu, je v rámci USA konečně dostupný ke zhlédnutí online. Reakce kritiků však nejsou dobré a nemají s posledním projektem nemocné akční hvězdy žádné slitování.

Žhavá česká novinka dobyla Netflix. Dlouho jí to však nevydrží
Žhavá česká novinka dobyla Netflix. Dlouho jí to však nevydrží
31.03.2023 17:00:00 | Filmové novinky

České filmy pokračují v krasojízdě na Netflixu. Tentokrát žezlo sledovanosti převzala česko-polská novinka Hranice lásky, jejíž panování by však na streamovací službě nemělo mít dlouhého trvání. Netflix totiž konečně přichází s výrazným filmovým počinem, který má šanci stát se megahitem.

Tvůrci Avengers ukázali jeden z nejdražších akčních seriálů. Trailer slibuje velkolepou jízdu
Tvůrci Avengers ukázali jeden z nejdražších akčních seriálů. Trailer slibuje velkolepou jízdu
30.03.2023 19:15:00 | Filmové novinky

Už 28. dubna dorazí online nový ambiciózní seriál, který má odstartovat celou sérii spřízněných projektů, v nichž se budou speciální agenti prát mezi sebou a nikomu se nebude dát věřit. Za projektem s extrémně velkým rozpočtem stojí tvůrci filmů s marvelovskými Avengery a trailer slibuje plnotučnou porci akce.