FB pixel TP pixel
Nový komediální seriál s Rašilovem válcuje sledovanost. Úspěch ale není jistý © TV Nova

Nový komediální seriál s Rašilovem válcuje sledovanost. Úspěch ale není jistý

Televize Nova a její streamovací platforma Voyo v pátek večer uvedly seriálovou novinku Taneční. Příběh tanečního mistra a jeho ženy nabídl komedii s nádechem romantiky od režiséra Jiřího Vejdělka a první díl zaznamenal výrazný úspěch. Otázkou zůstává, zda si seriál sledovanost udrží.

České novinky 6. 10. 2024 13:10 | České novinky

„První díl nového seriálu Taneční se stal vaší jedničkou pátečního večera ve všech cílových skupinách,“ oznámila TV Nova po páteční premiéře seriálu Taneční v hlavní roli se Sašou Rašilovem a Jitkou Ježkovou. Podle dat společnosti Mediaguru skrze ATO-Nielsen se seriálu v první uvedené epizodě v lineárním vysílání povedlo zlákat k obrazovkám přes 830 tisíc diváků, což bylo více než zvládla konkurence v podobě Všechnopárty, Československo má talent či Komisařky Florence. Pro Novu jde bezpochyby o úspěch, neboť šlo o jednu z velkých podzimních premiér, která navíc cílí na celou rodinu a tudíž se od ní očekávají velká čísla. Nyní je jen Nova musí udržet, což nemusí být jednoduché. Recenze jsou totiž obecně spíše rozpačité. Na druhou stranu, to není u projektů Jiřího Vejdělka neobvyklé. Jeho filmy jsou dlouhodobě kritizované a přesto v kinech sbírá jeden hit za druhým. V televizi tomu může být stejně.

Vejdělkův další úspěch

Vejdělek si udělal jméno na filmech jako Účastníci zájezdu, Václav nebo Ženy v pokušení, v poslední době ale uspěl i s Poslední aristokratkou a jejím pokračováním. V televizi dříve točil seriály jako Redakce nebo Vinaři. Nyní představil divákům příběh manželského páru Moniky a Oldřicha, kdy se vše točí okolo druhého zmíněného tanečního mistra. Ten je totiž zvyklý, že je vždy po jeho a on sám je stejně vůdčí na parketu jako v životě. Jenže jeho ženě se tato dominance začne zajídat. A samozřejmě se naskytne i nový nápadník. Dokáže Oldřich v podání Saši Rašilova přehodnotit svoje priority včas?

Jak je u TV Nova a Voyo standardem, na Voyo šly 4. října hned dvě úvodní epizody. Diváci streamovací platformy tudíž dostávají od začátku týdenní náskok s novými epizodami, který si udrží až do samotného finále, když v televizi běžela tento pátek jen jedna epizoda. Seriál nabídne celkem 8 epizod o délce 55 minut. Pro Novu samozřejmě není důležitá jen sledovanost v lineáru, bedlivě jsou sledována čísla právě v onlinu, a to jak z hlediska sledovnoasti pořadu, tak vytvoření nového předplatného v čase premiéry. Tato čísla však televize neuvolňuje.

Zdroj: TV Nova / VOYO / Mediaguru

 414 zobrazení  
Náhrada za Poldu je tady. Matáska střídá mladší neřízená střela
Náhrada za Poldu je tady. Matáska střídá mladší neřízená střela
03.10.2024 16:45:00 | České novinky

Televize Prima začíná tahat z rukávu velké novinky podzimu. Tou možná nejzajímavější je nová kriminálka, která má ambice nahradit milovaného Poldu s Davidem Matáskem. Ten byl stálicí televizních obrazovek několik let a sledovanost měl skvělou i v letních reprízách.

Televize ovládne komedie Taneční. Nový seriál patří mezi největší novinky podzimu
Televize ovládne komedie Taneční. Nový seriál patří mezi největší novinky podzimu
01.10.2024 17:00:00 | České novinky

Televize Nova a její streamovací platforma Voyo již tento pátek uvedou seriálovou novinku Taneční. Příběh tanečního mistra a jeho ženy nabídne komedii s nádechem romantiky a stojí za ním tvůrce filmových hitů Jiří Vejdělek.

Prima mění pondělní kriminálky. Pitavala nahradí úspěšná krimi s Lamborou
Prima mění pondělní kriminálky. Pitavala nahradí úspěšná krimi s Lamborou
01.10.2024 16:00:00 | České novinky

Televize Prima konečně v pondělí večer změní programový obsah, když již za pár dní dojede do konce seriál Malý pitaval z velkého města. Ten nahradí seriál z produkce samotné Primy s Markem Lamborou.

Nové zábavné novinky na Voyo: Hvězdné improvizace i speciální Na lovu
Nové zábavné novinky na Voyo: Hvězdné improvizace i speciální Na lovu
26.09.2024 19:00:00 | České novinky

S koncem léta a startem podzimu se na streamovací službě Voyo objevily hned dva nové zábavné formáty. Pavel Zedníček nově uvádí pořad Možné je všechno a Na lovu přichází s hvězdným speciálem. Jako obvykle mají předplatitelé výhodu dřívější dostupnosti.