FB pixel TP pixel
Jedna z nejslavnějších fantasy všech dob konečně vznikne jako seriál © Columbia Pictures

Jedna z nejslavnějších fantasy všech dob konečně vznikne jako seriál

Tvůrce úspěšných seriálů The Haunting a Půlnoční mše Mike Flanagan a producent Trevor Macy získali práva na natočení seriálové verze Temné věže od Stephena Kinga. Flanagan a Macy sdělili tuto novinku magazínu Deadline.

11. 12. 2022 12:00 | Filmové novinky

„Před uzavřením dohody s Amazonem jsme získali práva na Temnou věž, která je pro mě, pokud mě znáte, zlatým grálem mé kariéry,“ prozradil Flanagan, který nedávno opustil kreativní spolupráci s Netflixem, a dodal: „Práva jsme získali ještě předtím, než jsme se dohodli s Amazonem, což ale neznamená, že se Amazon na projektu nebude v budoucnu nějakým způsobem podílet. Jde ale o něco, na čem jsme [s Macym] pracovali sami již delší dobu a jsme rádi, že se nám to konečně podařilo.“ Sám Amazon práva na Temnou věž již vlastnil, dokonce nechal vzniknout vlastní seriál. Seriál se však dostal pouze do pilotní fáze a Amazon o práva přišel dřív, než jej stihl posunout kamkoliv dál.

Temná věž konečně na Amazonu?

Magazín Variety potvrdil, že předmětem dohody Flanagana a Amazonu seriál Temná věž nebyl, i když některé zdroje nevylučují, že seriál nakonec neskončí na streamovací službě Prime Video. Flanagan má totiž s Temnou věží velké plány. Již nyní se nechal slyšet, že napsal scénář k pilotnímu dílu a že by rád, aby seriál čítal celkem pět sérií, na které posléze navážou dva celovečerní filmy. O svém plánu Flanagan mluvil již se samotným Stephenem Kingem. „Stalo se tak, protože jsem mu zaslal velmi, ale opravdu velmi detailní popis toho, co mám v plánu udělat. A právě v reakci na to nám dal práva. U projektu jako je tento bych do toho nikdy nešel, kdyby s tím měl autor předlohy problém. Ten byl ale velmi nadšený z toho, co jsme udělali a ve všem nás podporoval,“ řekl Flanagan.

Produkční společnost Intrepid Pictures, jejímž zakladatelem a CEO je Flanaganův dlouholetý partner Trevor Macy, má na svém kontě několik hororových seriálů. Kromě výše uvedeného také letošní novinku Půlnoční klub. Pro Netflix má produkční společnost v plánu natočit ještě jeden původní seriál, a sice Zánik domu Usherů na motivy knihy Edgara Allana Poea, kterého bychom se měli dočkat již v příštím roce. Po tomto projektu tvůrci Netflix opustí a budou se věnovat projektům pro Amazon, přesněji pro Prime Video. Mike Flanagan je v posledních letech čím dál populárnější tvůrce a jeho tvorba si zatím drží své kvality. Temná věž v jeho podání by tak mohla být konečně důstojnou adaptací velkolepé knižní série, která získala značně bídnou a komerčně neúspěšnou adaptaci v roce 2017.

Zdroj: Variety

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Showrunnerka Zaklínače si z odchodu hlavní hvězdy nic nedělá. Na změnu se těší
Showrunnerka Zaklínače si z odchodu hlavní hvězdy nic nedělá. Na změnu se těší
11.12.2022 11:45:00 | Filmové novinky

Stěžejní autorka stojící za seriálovým Zaklínačem od Netflixu se konečně vyjádřila k odchodu Henryho Cavilla z hlavní role. Její reakci nechybí nadšení, které řada fanoušků vůbec nesdílí. Proč je podle ní nový herec přínosem?

Diváci určili nejlepší seriál roku 2022. Rod draka a Pán prstenů pohořeli
Diváci určili nejlepší seriál roku 2022. Rod draka a Pán prstenů pohořeli
09.12.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Vyhlašování výročních filmových cen za rok 2022 se pomalu ale jistě rozbíhá. Ve středu 7. prosince proběhla tradiční divácká anketa People’s Choice Awards, ve které se vybírá nejoblíbeněnjší filmový, televizní a hudební projekt.

Premiéru Mandaloriana předběhne další Star Wars seriál. Představí se wookijský Jedi
Premiéru Mandaloriana předběhne další Star Wars seriál. Představí se wookijský Jedi
09.12.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Dave Filoni, který se ukázal jako zachránce Star Wars, pokračuje v budování světa, se kterým začal už v proslulých Klonových válkách. Důstojný nástupce tohoto již ukončeného seriálového hitu, kterým je Vadná várka, totiž míří do druhé řady, ve které se imperiální vláda nad galaxií rozrůstá. A vrací se řada známých tváří.

Nová akční řežba s Rockem míří nečekaně brzy na HBO. Jedná se o propadák?
Nová akční řežba s Rockem míří nečekaně brzy na HBO. Jedná se o propadák?
09.12.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Snímek Black Adam vyvíjel Dwayne Johnson, známý jako The Rock, přes celou dekádu a dlouho sliboval, že výsledek zatřese hierarchií dosavadního filmového DC vesmíru. Zdá se ale, že je film v kinech pro studio zklamáním, a tak putuje nečekaně rychle na HBO.