FB pixel TP pixel
Showrunnerka Zaklínače si z odchodu hlavní hvězdy nic nedělá. Na změnu se těší © Netflix

Showrunnerka Zaklínače si z odchodu hlavní hvězdy nic nedělá. Na změnu se těší

Stěžejní autorka stojící za seriálovým Zaklínačem od Netflixu se konečně vyjádřila k odchodu Henryho Cavilla z hlavní role. Její reakci nechybí nadšení, které řada fanoušků vůbec nesdílí. Proč je podle ní nový herec přínosem?

11. 12. 2022 11:45 | Filmové novinky

Na podzim obletěla internet šokující zpráva. Henry Cavill, tvář seriálového Zaklínače, v roli Geralta z Rivie končí. Herec seriál opustí po třetí řadě, které bychom se měli dočkat v příštím roce. Zároveň bylo ohlášeno, že novou tváří seriálu se stane Liam Hemsworth (Hunger Games). Přeobsazení hlavních postav bývá vždy problematické a u Zaklínače tomu není jinak. Showrunnerka seriálu se však na celou situaci divá pozitivně.

Showrunnerka se těší

„Jsem natěšená za diváky. Pro všechny to je nová kapitola. Myslím, že s novou kapitolou přijde také nová energie, kterou si lidé zamilují. Takže já osobně se velmi těším,“ říká showrunnerka Lauren Schmidt Hissrich. Fanouškům se pochopitelně moc nelíbilo, když Henry Cavill v říjnu ohlásil, že s rolí zaklínače končí. Petice za jeho návrat vznikla v podstatě ihned a do pár dní nasbírala tisícovku podpisů (v současné době má petice přes 270 tisíc podpisů). Naneštěstí Cavill nebyl z role zaklínače „vyhozen,“ ale odešel sám, neboť si podle dosavadních spekulací nerozuměl s tvůrčím týmem, který na seriálu pracoval. Roli měla sehrát i jeho opětovná účast v komiksových filmech od DC, kde se měl v budoucnu znovu objevit jako Superman. Nyní je však jeho pozice v této franšíze kvůli změně vedení opět nejistá.

Odchod Henryho Cavilla příliš nepotěšil ani jeho hereckého kolegu. Joey Batey, představitel barda Marigolda, prohlásil, že mu bude Cavill velmi chybět, neboť se z nich v průběhu let stali dobří přátelé. Navzdory tomu ale obdivuje Hemswortha za to, že se do role vrhá po hlavě a těší se na jejich vzájemnou spolupráci. Liam Hemsworth lidem velkou novinku ohlásil prostřednictvím instagramového účtu, kde mimo jiné vypíchl Cavillova zaklínače a také to, že jej v této roli velmi inspiroval. Herec se o roli ucházel již v roce 2018, kdy byl jako Bílý vlk obsazen právě Henry Cavill. Netflix tak pro nového zaklínače nemusel chodit daleko.

Kdy bude premiéra třetí řady?

Třetí řada seriálového Zaklínače nás čeká v příštím roce. Přesné datum premiéry není zatím známo, ale s největší pravděpodobností se jej brzy dozvíme. Dlouhé čekání si můžete zkrátit například novým spin-off seriálem Zaklínač: Pokrevní pouto, který má premiéru již 25. prosince a zavede nás 1 200 let před Geraltovo narození, kdy vznikl úplně první zaklínač.

Zdroj: MovieWeb

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Diváci určili nejlepší seriál roku 2022. Rod draka a Pán prstenů pohořeli
Diváci určili nejlepší seriál roku 2022. Rod draka a Pán prstenů pohořeli
09.12.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Vyhlašování výročních filmových cen za rok 2022 se pomalu ale jistě rozbíhá. Ve středu 7. prosince proběhla tradiční divácká anketa People’s Choice Awards, ve které se vybírá nejoblíbeněnjší filmový, televizní a hudební projekt.

Premiéru Mandaloriana předběhne další Star Wars seriál. Představí se wookijský Jedi
Premiéru Mandaloriana předběhne další Star Wars seriál. Představí se wookijský Jedi
09.12.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Dave Filoni, který se ukázal jako zachránce Star Wars, pokračuje v budování světa, se kterým začal už v proslulých Klonových válkách. Důstojný nástupce tohoto již ukončeného seriálového hitu, kterým je Vadná várka, totiž míří do druhé řady, ve které se imperiální vláda nad galaxií rozrůstá. A vrací se řada známých tváří.

Nová akční řežba s Rockem míří nečekaně brzy na HBO. Jedná se o propadák?
Nová akční řežba s Rockem míří nečekaně brzy na HBO. Jedná se o propadák?
09.12.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Snímek Black Adam vyvíjel Dwayne Johnson, známý jako The Rock, přes celou dekádu a dlouho sliboval, že výsledek zatřese hierarchií dosavadního filmového DC vesmíru. Zdá se ale, že je film v kinech pro studio zklamáním, a tak putuje nečekaně rychle na HBO.

Batmana a spol. čekají drsné čistky. Wonder Woman 3 se ruší, Snyderova vize v troskách
Batmana a spol. čekají drsné čistky. Wonder Woman 3 se ruší, Snyderova vize v troskách
08.12.2022 19:30:00 | Filmové novinky

James Gunn a Peter Safran pomalu začínají odhalovat své plány na přebudování DC univerza. Portál The Hollywood Reporter přinesl exkluzivní informace o tom, co noví šéfové chystají zaříznout a co naopak bude pokračovat. Pojďme si představit novou strukturu DCU.