FB pixel TP pixel
Premiéru Mandaloriana předběhne další Star Wars seriál. Představí se wookijský Jedi © Lucasfilm

Premiéru Mandaloriana předběhne další Star Wars seriál. Představí se wookijský Jedi

Dave Filoni, který se ukázal jako zachránce Star Wars, pokračuje v budování světa, se kterým začal už v proslulých Klonových válkách. Důstojný nástupce tohoto již ukončeného seriálového hitu, kterým je Vadná várka, totiž míří do druhé řady, ve které se imperiální vláda nad galaxií rozrůstá. A vrací se řada známých tváří.

9. 12. 2022 15:00 | Filmové novinky

Seriál Star Wars: Vadná várka loni debutoval na Disney+ třinácti epizodami, které úspěšně popsaly přerod dříve loajální klonové jednotky v dezertéry imperiální armády. Tým pod vedeném Lovce začal úspěšně plnit mise po celé galaxii a setkal se s extrémistou Sawem Gerrerou nebo nechvalně proslulým námezdním lovcem Cadem Banem. Série vyvrcholila zničením Tipoca City na planetě Kamino a restrukturalizací imperiálních ozbrojených sil. Nový trailer na druhou řadu ukazuje, že se tvůrce Dave Filoni pokusí o další propojení se světem Klonových válek i Povstalců.

V traileru totiž vidíme kromě první generace stormtrooperů i několik velkých návratů známých tváří. Zlotřilý bývalý člen Vadné várky Crosshair se totiž setká s komandérem Codym, který podle všeho začíná po neúspěšném atentátu na Obi-Wana částečně pochybovat o Impériu. Vrací se také wookieejský padawan Gungi, jenž pravděpodobně spojí síly s členy Vadné várky. V neposlední řadě se tentokráte více podíváme i na Coruscant a nahlédneme pod pokličku Imperiálního senátu (ale asi v menší míře než v Andorovi). Objeví se totiž alderaanský senátor Bail Organa i samotný císař Sheev Palpatine.

Nová série Vadné várky dorazí na Disney+ už 4. ledna a nahradí fantasy Willow jako ústřední středeční projekt z dílny Lucasfilmu. Na začátku března pak po klonovaných odpadlících konečně převezme štafetu Din Djarin s Groguem se třetí řadou Mandaloriana.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Nová akční řežba s Rockem míří nečekaně brzy na HBO. Jedná se o propadák?
Nová akční řežba s Rockem míří nečekaně brzy na HBO. Jedná se o propadák?
09.12.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Snímek Black Adam vyvíjel Dwayne Johnson, známý jako The Rock, přes celou dekádu a dlouho sliboval, že výsledek zatřese hierarchií dosavadního filmového DC vesmíru. Zdá se ale, že je film v kinech pro studio zklamáním, a tak putuje nečekaně rychle na HBO.

Batmana a spol. čekají drsné čistky. Wonder Woman 3 se ruší, Snyderova vize v troskách
Batmana a spol. čekají drsné čistky. Wonder Woman 3 se ruší, Snyderova vize v troskách
08.12.2022 19:30:00 | Filmové novinky

James Gunn a Peter Safran pomalu začínají odhalovat své plány na přebudování DC univerza. Portál The Hollywood Reporter přinesl exkluzivní informace o tom, co noví šéfové chystají zaříznout a co naopak bude pokračovat. Pojďme si představit novou strukturu DCU.

Vánoční klasika Mrazík bude konečně online. Najdete ji na jediném místě
Vánoční klasika Mrazík bude konečně online. Najdete ji na jediném místě
08.12.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Co by to bylo za vánoční svátky, kdyby se v nich neobjevili Nastěnka, Ivánek, dědeček Hříbeček, Baba Jaga, banda loupežníků, sáňky samochodky a legendární Mrazík s berlou mrazilkou. Pokud se nechcete nechat řídit televizním programem, vězte, že ruská pohádka bude během svátků dostupná i online.

Marigold v prequelu Zaklínače? Herec potvrdil trapný důvod angažmá v nové fantasy
Marigold v prequelu Zaklínače? Herec potvrdil trapný důvod angažmá v nové fantasy
08.12.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Měl to být chytrý způsob, jak přilákat k jinak nemastnému, neslanému seriálu pozornost fanoušků Zaklínače. Z umístění Marigolda tisíc let před události původního seriálu s Geraltem je však spíš trapas. A hercovo zdůvodnění očividného cestování časem celé lákání na prequel jen zhoršilo.