FB pixel TP pixel
Vánoční klasika Mrazík bude konečně online. Najdete ji na jediném místě © Gorky Film Studios / Embassy Pictures

Vánoční klasika Mrazík bude konečně online. Najdete ji na jediném místě

Co by to bylo za vánoční svátky, kdyby se v nich neobjevili Nastěnka, Ivánek, dědeček Hříbeček, Baba Jaga, banda loupežníků, sáňky samochodky a legendární Mrazík s berlou mrazilkou. Pokud se nechcete nechat řídit televizním programem, vězte, že ruská pohádka bude během svátků dostupná i online.

8. 12. 2022 17:00 | Filmové novinky

Pokud byste měli vyjmenovat deset pohádek, které o svátcích musíte zkrátka alespoň jednou vidět, pravděpodobně by se mezi nimi nacházel i Mrazík. Pohádka režiséra Alexandera Rou z roku 1964 se v československých a posléze českých televizích objevuje od svého vzniku a je neodmyslitelně spojená s obdobím normalizace. Ani po sametové revoluci se však na pohádku nezanevřelo a dodnes zůstává stabilním základem televizních programů okolo Vánoc a Silvestra. Pokud ale nemáte rádi přizpůsobování televiznímu programu, letos se můžete spolu s Ivánkem a Nastěnkou vydat za dobrodružstvím i online.

Na mysli pak samozřejmě máme legální streamovací služby, z nichž Mrazíka již 11. prosince nabídne české Voyo. Osmdesátiminutový film zde bude samozřejmě dostupný s českým dabingem a podle zveřejněné ukázky přímo na webu streamovací služby bychom se měli dočkat velmi kvalitní kopie, která nechá dalece za sebou všechny televizní kopie, jež můžete najít ilegálně na různých koutech internetu. Jelikož je Voyo SVOD službou, která funguje na principu předplatného, se zaplacením jednorázové částky 159 Kč získáte přístup i k dalším téměř 1700 titulů, mezi nimiž je celá řada vánočních pohádek a dalších rodinných klasik. Připomeňme navíc, že již od začátku prosince je na Voyu jako na jediném SVODu dostupný například hit Vyšehrad: Fylm a již 9. prosince streamer uvede očekávanou novou verzi příběhu Krále Šumavy s podtitulem Fantom temného kraje od režiséra Davida Ondříčka. Podle naší databáze bude od 11. prosince Voyo jedinou službou, kde bude Mrazík dostupný.

Zdroj: Voyo

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Marigold v prequelu Zaklínače? Herec potvrdil trapný důvod angažmá v nové fantasy
Marigold v prequelu Zaklínače? Herec potvrdil trapný důvod angažmá v nové fantasy
08.12.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Měl to být chytrý způsob, jak přilákat k jinak nemastnému, neslanému seriálu pozornost fanoušků Zaklínače. Z umístění Marigolda tisíc let před události původního seriálu s Geraltem je však spíš trapas. A hercovo zdůvodnění očividného cestování časem celé lákání na prequel jen zhoršilo.

Scenáristé Zaklínače se pokusili seriál bránit. Fanoušci jim pořádně naložili
Scenáristé Zaklínače se pokusili seriál bránit. Fanoušci jim pořádně naložili
07.12.2022 17:10:00 | Filmové novinky

Kombinace drbů, že scenáristé Zaklínače nemají rádi knižní předlohu a oblíbené videohry, a odchodu Henryho Cavilla z hlavní role po chystané třetí řadě vyústila u mnoha fanoušků slavné fantasy ságy v odevzdanost, případně zlost vůči Netflixu. A scenáristé si teď vůbec nepomohli.

Avatar 2 je podle kritiků mistrovské dílo. Největší obavy se ale potvrdily
Avatar 2 je podle kritiků mistrovské dílo. Největší obavy se ale potvrdily
07.12.2022 16:45:00 | Filmové novinky

A je to tady! Avatar 2 s podtitulem The Way of Water konečně měli možnost vidět první diváci, mezi nimiž byli i mnozí zahraniční kritici. A zatímco na tuzemské recenze je zatím vypsané embargo, v zámoří se neubránili prvním dojmům. A hodnocení jsou dost jasná.

Nejambicióznější fantasy posledních let končí velkolepě. Kritici mluví o skvělém finále
Nejambicióznější fantasy posledních let končí velkolepě. Kritici mluví o skvělém finále
07.12.2022 15:25:00 | Filmové novinky

Po dvou letech se konečně na HBO Max dočkáme dovyprávění epického fantasy příběhu hrdinky Lyry ze seriálu Jeho temné esence. První reakce na celou řadu jsou venku a my si tak můžeme odpovědět na otázku, zda se dlouhé čekání vyplatilo.