FB pixel TP pixel
Sólovka Flashe zničí filmy Zacka Snydera. Jakou roli sehraje Batman? © Warner Bros.

Sólovka Flashe zničí filmy Zacka Snydera. Jakou roli sehraje Batman?

Argentinský režisér Andrés Muschietti aktuálně v Británii dokončuje svůj snímek The Flash, který podle tvůrců z řad DC přinese svěží vítr do skomírajícího univerza DCEU. Na internetu se v poslední době objevila celá řada leaků, které vám přinášíme v ucelené formě.

Zajímavosti

The Flash má naplánovanou premiéru na 4. listopadu 2022. Režijních otěží se chopil Andy Muschietti, který úspěšně resuscitoval hororovu značku To a natočil oba dva její díly. Společně se svou sestrou Barbarou coby producentkou a scenáristkou Christinou Hodson (Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)) má za úkol vzkřísit filmové DC a podobně jako konkurenční Marvel rozjet koncept Multiverza. Muschietti na place režíruje Ezru Millera, jenž si roli Flashe střihne už potřetí (počtvrté, pokud Snyder Cut počítáme jako samotný film), a také další navrátilce jako Bena Afflecka, Michaela Keatona (oba coby Batmani) či Kiersey Clemons (Iris West). Nováčky v obsazení jsou Sasha Calle (Supergirl), Maribel Verdú (Nora Allen) a Ron Livingston. Poslední jmenovaný nahradil Billyho Crudupa v roli Henryho Allena, protože Crudup dal přednost The Morning Show.

Batfleck a jeho role

Sólovka Flashe zničí filmy Zacka Snydera. Jakou roli sehraje Batman? © Warner Bros.

Ano, ve filmu se znovu objeví Ben Affleck a svým čtvrtým vystoupením v roli Batmana stanoví rekord. Podle dostupných informací ale nakonec jeho role nebude tak velká, jak se čekalo. Na začátku se spojí s Barrym, se kterým soucítí kvůli zabité matce a rozhodne se mu pomoci ve vyšetřování její tragické smrti. Bruce by měl plnit roli Barryho mentora, nevědomky jej ale kvůli převyprávění svých zážitků o vidění budoucnosti přesvědčí, aby cestoval časem. Zdá se tedy, že Bruce Barrymu popíše některé scény Knightmare, ve kterých právě Flash cestuje. Bohužel, vypadá to, že více se oblíbeného Batflecka nedočkáme.

Smrt Nory Allen

V komiksovém Flashpointu se Barry vydává na fantastickou cestu, aby zabránil úmrtí své matky Nory. Nevědomky tím zcela změní chod dějin a octne se v apokalyptickém alternativním vesmíru. Snímek se Flashpointem částečně inspiruje a proto se i v něm Barry vydá zachránit Noru a to díky výše zmíněnému rozhovoru s Brucem. Maribel Verdú si pak zahraje Noru jak v primárním vesmíru, patrně v samém úvodu filmu, i alternativní verzi postavy, jež ve Flashpointu žije i v době Barryho dospělosti.

Seriálový Flash

Sólovka Flashe zničí filmy Zacka Snydera. Jakou roli sehraje Batman? © CW

Předloni se Ezra Miller nečekaně objevil v pětidílném eventu Krize na nekonečnu Zemí na CW, kde se potkal se svým seriálovým protějškem Grantem Gustinem. A zdá se, že cwčkový Allen nyní svému filmovému kolegovi návštěvu oplatí. Objeví se ke konci snímku a přesvědčí kolegu o tom, že Nořina záchrana není správná a také mu vyjeví, co napáchal Flashpoint v jeho vesmíru.

Záporáci

Sólovka Flashe zničí filmy Zacka Snydera. Jakou roli sehraje Batman? © DC Comics

Oficiálně se prozatím nemluvilo o žádném padouchovi, kterému by měl Flash čelit. Jistě, v komiksovém Flashpointu je hlavním zloduchem Eobard Thawne alias Reverse Flash, toho se ale podle všeho ve filmu nedočkáme. Hlavními padouchy by měli být Black Flash a ženská verze Mirror Mastera. První jmenovaný pak nejspíše dostane podobu CGI děsivé potvory s Millerovým hlasem a tváří, Mirror Master/Mistress pak coby dcera původního Mastera usiluje o Flashův život, aby se pomstila na metalidech. Malé cameo si pak střihne i Trickster, nevíme ale jaká z jeho verzí. Mirror Mistress si střihne Saoirse Monica-Jackson, Trickstera pak Rudy Mancuso.

Země-89

Sólovka Flashe zničí filmy Zacka Snydera. Jakou roli sehraje Batman? © Warner Bros.

Keatonova Země je patrně nejdůležitější součástí celého filmu a bude klíčová i pro budoucí chod Multivesmíru. Batman zde už přes třicet let ochraňuje Gotham a kdysi v něm čelil i původnímu Mirror Masterovi, kterého dostal za mříže. Planeta určitě měla nějaké své superhrdiny, díky paranoie se ale metalidé postupně dostali mimo zákon a jsou pod dohledem organizace A.R.G.U.S. Právě v ní pracuje i Mirror Mistress, jež se vydává dopadnout metačlověka Flashe, který narušil Multivesmír. Právě na Zemi-89 pak dcera slavného padoucha uzavře i spojenectví s Black Flashem, jenž přichází "udržovat pořádek v Multivesmíru". O ostatních postavách z batmanovských filmů Tima Burtona zatím nepadlo ani slovo.

Henry Allen uvězněn

I v novém filmu můžeme očekávat Henryho Allena ve vězení, kde si kroutí doživotní trest za údajnou vraždu manželky Nory. Barry se samozřejmě, jako většinou, snaží dostat jej ven, údajné důkazy však zabraňují jeho propuštění. Dle zákulisních informací ale právě díky změně Multivesmíru a po událostech filmového Flashpointu získá Henry svobodu a shledá se s Barrym. Vysvětlí se nějak i změna jeho hereckého představitele?

Reboot DCEU

Sólovka Flashe zničí filmy Zacka Snydera. Jakou roli sehraje Batman? © Warner Bros.

The Flash má definitivně odstřihnout filmové DC od Zacka Snydera. Kromě toho, že Barry navštíví alternativní světy a podle všeho potká i své verze (nejen Black Flashe, ale i ostatní Flashe), proběhne na konci Zdrojem rychlosti a stvoří novou časovou osu DCEU. Její součástí dle leaků budou filmy Wonder Woman, Wonder Woman 1984, Batman, Batman se vrací, Muž z oceli, Aquaman, Shazam!, Birds of Prey, The Suicide Squad (ten Gunnův) a Black Adam.

Supergirl a její role

Sasha Calle si ve filmu zahraje kryptonskou hrdinku Supergirl. Byť fanoušci původně předpokládali, že by její postava mohla být dcerou Reeveova Supermana, nakonec se patrně dočkáme přímo náhrady za Muže z oceli, neboť Cavillovo další angažmá nevypadá příliš reálně. Calle podle leaků ztvární Karu Zor-El ve Flashpointu a postupně se přesune i do primárního vesmíru, kde by měla v budoucnu sehrát velkou roli.

 589 zobrazení  
Avengers 5: Co je zač a co umí nový arcipadouch, který nahradí Thanose?
Avengers 5: Co je zač a co umí nový arcipadouch, který nahradí Thanose?
20.07.2021 11:00:00 | Zajímavosti

Finále seriálu Loki nás připravilo na očekávaný příchod Thanosova nástupce. Novým nepřítelem, který nás bude provázet čtvrtou fází MCU, bude sám Kang Dobyvatel. Pojďme si slavného padoucha představit a probrat i jeho budoucnost v rozvětveném univerzu.

7 věcí, které zjistíte, nakoukáte-li Star Wars (i seriály) chronologicky
7 věcí, které zjistíte, nakoukáte-li Star Wars (i seriály) chronologicky
15.07.2021 17:00:00 | Zajímavosti

Co nás může naučit sledování Star Wars? Respektive, co nás může naučit, když si pustíme celé Star Wars po časové ose, přičemž nevynecháme ani seriály? Jen pozitivní to bohužel není.

Co znamená potitulková scéna Black Widow pro budoucnost Marvelu?
Co znamená potitulková scéna Black Widow pro budoucnost Marvelu?
12.07.2021 13:00:00 | Zajímavosti

Ačkoli se nejnovější a dlouho odkládaná marvelovka může jevit jako poněkud mdlá a zbytečná výplň dosavadní komiksové ságy, potitulková scéna jasně naznačuje, co nás již brzy čeká a nemine.

10 důvodů, proč milujeme Florence Pugh a vy byste měli taky
10 důvodů, proč milujeme Florence Pugh a vy byste měli taky
07.07.2021 18:00:00 | Zajímavosti

Když se v roce 2016 objevila v roli chladnokrevné paní domu v Lady Macbeth, nikdo netušil, o koho se jedná, ale všem ihned přirostla k srdci. O tři roky později se Florence Pugh dočkala své první oscarové nominace a nám nezbývá než tuhle svéhlavou a talentovanou Britku víc a víc obdivovat.