FB pixel TP pixel
Pattinsonův Batman: Co všechno víme o novém filmu s netopýřím mužem? © TMDB

Pattinsonův Batman: Co všechno víme o novém filmu s netopýřím mužem?

Režisér Matt Reeves dokončil hlavní fázi natáčení asi nejočekávanějšího DC filmu příštích let - nové Batmanovy sólovky. Co a hlavně kdo nás v ní čeká? Shrnuli jsme vše, co zatím o nové misi slavného hrdiny víme.

Zajímavosti 22. 6. 2021 7:00 | Zajímavosti

Děj a zasazení do kontinuity DCEU

Reevesův film nás už tradičně vezme do Gothamu a konkrétně do doby, kdy Temný rytíř kroutí druhý rok služby samozvaného strážce pořádku. V ulicích prohnilého města se ale objevuje velká hrozba - Edward Nygma alias Riddler (Hádankář), geniální zloduch, jenž jako by z oka vypadl nechvalně proslulému Zodiacovi. Riddler svůj teror postupně stupňuje, čímž zaměstnává nejen Batmana, ale i policejní složky pod vedením prohnilého komisaře Savage. Temný rytíř se musí spojit s jedním z mála čistých poldů, detektivem Jamesem Gordonem, a zastavit Riddlerovo řádění.

Kromě Nygmy se ale na scéně objevují i další padouchové, jmenovitě Oswald Cobblepot a Carmine Falcone, kteří rovněž sledují své vlastní zájmy. Gothamská novinka se mimochodem odehrává mimo primární DCEU, nejedná se tedy o prequel Affleckova Batmana a film nebude mít ani nic společného s Ligou spravednonosti.

Podle dostupných zdrojů nás Reeves vezme na Zemi-2 a naváže tak na koncept Multivesmíru, jenž nastolí snímek The Flash Andrése Muschiettiho.

Kdo se ve filmu ukáže?

Pattinsonův Batman: Co všechno víme o novém filmu s netopýřím mužem? © TMDB

Ústřední roli samotného Temného rytíře si v Reevesově filmu zahraje Robert Pattinson, jenž ve finálním kole castingu porazil Nicholase Houlta. The Batman samozřejmě blíže představí několik tradičních netopýřích spojenců, dočkáme se v něm Alfreda Pennywortha v podání Andyho Serkise a samozřejmě také detektiva Gordona, jehož ztvární Jeffrey Wright.

Padouchy podle všeho uvidíme ve snímku rovnou tři. Ústřední zápornou roli, Edwarda Nygmu, si střihne talentovaný Paul Dano, v rolích Penguina a Falconeho se pak objeví Colin Farrell, respektive John Turturro. Velkou roli bude mít i Selina Kyle, budoucí Catwoman, jíž ztvární Zoë Kravitz.

V rolích nových postav přímo vymyšlených pro film se ukáží Peter Sarsgaard (návladní Gil Colson), Alex Ferns (policejní komisař Pete Savage), Barry Keoghan (důstojník Stanley Merkel) či Rupert Penry-Jones (starosta Don Mitchell Jr.).

Možnost další Justice League

Pattinsonův Batman: Co všechno víme o novém filmu s netopýřím mužem? © TMDB

Netopýří sólovku točil Reeves v Londýně, Glasgow a Chicagu a na každém natáčecím setu jsme se dočkali pomrknutí směrem k možnému výskytu nejslavnějšího superhdinského týmu, samotné Justice League/Ligy spravedlnosti. Byť režisér možnost účasti dalších hrdinů několikrát vyvrátil, může se jednat jen o zastírající manévr, kterým chce odlákat pozornost. Roztříštěný warnerovský sdílený vesmír by se takto s klidem mohl rebootovat na paralelní Zemi a mohl by taktéž nabídnout pořádnou týmovku.

Budoucí projekty

Pattinsonův Batman: Co všechno víme o novém filmu s netopýřím mužem? © TMDB

Matt Reeves má v plánu vybudovat celou novou sérii, jež se zaměří přímo na Gotham a pokusí se zadaptovat jeho mytologii. Tvůrci z Warner Bros. aktuálně pečlivě připravují seriál Gotham PD, který vznikně exkluzivně na streamovací službě HBO Max a vezme nás do dob před událostmi filmu The Batman. Hlavním hrdinou nového projektu je James Gordon v podání Jeffreyho Wrighta a v seriálu bychom se měli dočkat i jistého Batmanova zrození a prvního roku jeho boje proti zločinu.

Určitým způsobem bude na Batmana navazovat i filmová sólovka Batgirl, kterou jeden čas chystal pro WB Joss Whedon. Před pár týdny projekt tvůrci přesunuli z velkého plátna na HBO Max a nově se jej chopí belgické režijní duo Adil El Arbi a Bilall Fallah, kteří natočili několik dílů konkurenční Ms. Marvel. O scénář k Batgirl se pak postará Christina Hodson, jež napsala už Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) a Muschiettiho Flashe.

 4 797 zobrazení  
Vražda ze V zajetí démonů 3 se opravdu stala. Jak případ probíhal?
Vražda ze V zajetí démonů 3 se opravdu stala. Jak případ probíhal?
13.06.2021 6:00:00 | Zajímavosti

I třetí film ze série V zajetí démonů vychází ze skutečných událostí. Tentokrát se s Warrenovými vydáme do 80. let, kdy řešili vraždu, která měla být způsobená posednutím démonem.

10 důvodů, proč je Tom Hiddleston naprosto boží
10 důvodů, proč je Tom Hiddleston naprosto boží
09.06.2021 7:00:00 | Zajímavosti

Od prvního vystoupení v roli Lokiho Tom Hiddleston uhranul miliony diváků svým herectvím i charismatem. A skvělý rozhodně nebyl jen v roli zrádného Thorova bratra. Zajímavý ovšem je i mimo filmové fikční světy.

8 důvodů, proč milujeme Madse Mikkelsena a vy byste měli taky
8 důvodů, proč milujeme Madse Mikkelsena a vy byste měli taky
26.05.2021 10:00:00 | Zajímavosti

Hluboko posazený hlas se severským přízvukem, pronikavé oči a šibalský úsměv… Řeč je samozřejmě o Madsu Mikkelsenovi, dánské super hvězdě, která se však nikdy nenechala semlít hollywoodskou mašinérií, což je jeden z důvodů, proč ho tolik milujeme. A po přečtení tohohle článku ho budete milovat taky.

8 herců, kteří předvedli nezapomenutelný comeback
8 herců, kteří předvedli nezapomenutelný comeback
25.05.2021 21:00:00 | Zajímavosti

Nic není pro diváky tak zajímavé, jako když se herec dočká filmového návratu na výsluní poté, co spadl ze svého piedestalu. Hollywood je takových příběhů plný, pojďme se tedy podívat na ty, které i po letech stále rezonují.