FB pixel TP pixel
Sledovanost The Last of Us rozdrtila i Rod draka. Úspěšnější je jen jediný seriál © HBO Max

Sledovanost The Last of Us rozdrtila i Rod draka. Úspěšnější je jen jediný seriál

Seriál The Last of Us již od svého začátku předváděl působivá čísla sledovanosti, která navíc neustále rostla a vygradovala posledním dílem první řady. Počtem unikátních diváků navíc herní adaptace porazila i loňský fantasy hit Rod draka.

15. 3. 2023 15:00 | Streaming novinky

Poslední díl devítidílné první řady The Last of Us s názvem „Hledej světlo“ přinesl kromě vyvrcholení děje také rekordní čísla sledovanosti. Ta se seriálu až na pár výjimek podařilo navyšovat týden co týden s příchodem každého dalšího dílu. Dle listu The Hollywood Reporter sledovalo nedělní premiéru závěru The Last of Us napříč všemi platformami HBO průměrně 8,2 milionu diváků, což byl další nárůst oproti 8,1 milionu z osmého dílu. HBO se navíc už po šestém díle pochlubilo, že si každý díl zombie postapokalyptické řežby pustí v průměru 30,4 milionu unikátních diváků, což je víc než 29 milionů diváků, na které to loni na podzim dokázal dotáhnout Rod draka.

Už nyní je tak jasné, že má streamovací služba v rukou další mimořádně úspěšné želízko, jehož úspěch může v následujících řadách ještě umocnit. Avšak seznam potenciálních rivalů už není na HBO příliš dlouhý. Prozatímní největší kandidát na seriál roku, který dokázal navýšit počet svých diváků od prvního do posledního dílu první řady o solidních 75 %, totiž nezvládl překonat jen kultovní Hru o trůny. Ta totiž ve své poslední osmé řadě dokázala na každý ze svých šesti dílů nalákat v průměru 44 milionů unikátních diváků. Další šanci zapsat se do historie však Joel a Ellie dostanou v již schválené druhé řadě, která by nám měla nabídnout dalších 9 dílů jejich příběhu.

Zdroj: The Hollywood Reporter / HBO

 14 060 zobrazení   878 se líbí
Tomáš Durčák
Dumavý samotář se zájmem o vše, co ještě neví. Původně chtěl z dlouhé chvíle jenom trochu psát o GoT, načež se z něj přes noc stal někdo, kdo už si sem musel napsat svůj medailonek. Nepohrdne dobrým filmem, seriálem, knihou, hudbou ani divadlem (zkrátka kulturní člověk každým coulem). Jako šéfredaktor už vedl pár projektů, kterým se dařilo i nedařilo, a pár lidí, kterým psaní šlo i nešlo. Jeho 46 chromozomů mu mimo jiné do vínku dalo nevypnutelný a mimořádně citlivý Grammar Nazi radar, díky kterému je sice nejlepším korektorem českého jazyka široko daleko, ale internetové diskuze bez prožití slabšího infarktu číst nemůže.
Avatar 2 bude konečně online. Na Disney Plus ho ale (zatím) nenajdete
Avatar 2 bude konečně online. Na Disney Plus ho ale (zatím) nenajdete
13.03.2023 16:00:00 | Streaming novinky

Sci-fi blockbuster Avatar: The Way of Water řádí v kinech již 13. týden, kde si zatím stihl vydělat úžasných 2,29 miliard dolarů. Disney nyní konečně uvedl datum, kdy Cameronův biják dorazí na stream. Předplatitelé Disney+ z toho nebudou mít radost.

Disney zvažuje streamovací obchod roku. Marvel by mohl získat práva na důležité hrdiny
Disney zvažuje streamovací obchod roku. Marvel by mohl získat práva na důležité hrdiny
06.03.2023 14:55:00 | Streaming novinky

Ve finančních a mediálních kruzích v poslední době vyvstává stále častěji otázka, co si počne Disney se svou druhou streamovací platformou Hulu. Analytik Wall Streetu prý zná odpověď.

Česká televize začala rozprodávat filmy a seriály. Spojuje se s konkurencí
Česká televize začala rozprodávat filmy a seriály. Spojuje se s konkurencí
28.02.2023 15:45:00 | Streaming novinky

Česká televize se kvůli nenavyšování koncesionářských poplatků a aktuální neutěšené ekonomické situaci dostává do vážných problémů. Po prvotních spořivých krocích přichází snaha licencovat exkluzivní obsah konkurentům.

HBO má velký problém s růstem předplatitelů. Na konkurenci výrazně ztrácí
HBO má velký problém s růstem předplatitelů. Na konkurenci výrazně ztrácí
24.02.2023 11:00:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých streamovacích hráčů má za sebou pravidelné kvartální hlášení. Jak už jsme si poslední dobou zvykli, HBO Max, respektive celá mateřská skupina Warner Bros Discovery, stále hlásí velké finanční problémy. Pomalý byl také nárůst předplatitelů. Warneři proto oznámili jednu zásadní novinku, která potěší fanoušky Pána prstenů.