FB pixel TP pixel
Hvězda The Last of Us vystoupila proti homofobním hejtrům. Poslala jim jasný vzkaz © HBO Max

Hvězda The Last of Us vystoupila proti homofobním hejtrům. Poslala jim jasný vzkaz

The Last of Us se může pyšnit oddanou fanouškovskou základnou. Jak ale divácké hodnocení třetího dílu s názvem Long Long Time ukázalo, nachází se mezi nimi i řada neprogresivně smýšlejících jedinců. Těm teď vyslala představitelka Ellie jasný vzkaz.

14. 2. 2023 15:30 | Filmové novinky

Videoherní série The Last of Us se nesporně řadí k tomu nejlepšímu, co herní konzole nabízejí. Postapokalyptická cesta za pomyslným spasením země, ale především vlastní duše, se mimo své vizuální stránky vyjímá i citlivým zobrazováním intimních problémů postav a způsobem, jakým (ne)řeší jejich sexualitu. Tento způsob zpracování však nevyhovuje některým homofobním hráčům, kteří např. měli v minulosti transfobní narážky na jednu z cisgenderových postav. Reakce na homosexuální romanci Billa a Franka z třetí epizody seriálu od HBO pak poukazály na fakt, že zkrátka někteří z diváků nejsou na nadcházející události připraveni.

„Budete si na to muset zvyknout. Pokud se na seriál nechcete dívat, protože má homosexuální zápletky, protože je v něm trans postava, je to vaše věc, ale přicházíte o hodně. Mě to ale netrápí,“ vzkazuje těmto divákům představitelka, shodou okolností též queer postavy Ellie, Bella Ramsay. My s ní nemůžeme než souhlasit. Je absurdní, jaké pozdvižení The Last of Us v tomto směru opakovaně vyvolává. Doufali jsme totiž, že už jsme dávno ve 21. století.

Zdroj: Collider

Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
Avatar 2 je nejvýdělečnějším filmem v historii českých kin. V počtu diváků však rekordy neláme
Avatar 2 je nejvýdělečnějším filmem v historii českých kin. V počtu diváků však rekordy neláme
14.02.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Akční sci-fi spektákl Avatar: The Way of Water dokázal v Česku finančně pokořit veškerou konkurenci a stal se tržebně nejúspěšnějším filmem historie. Z hlediska návštěvnosti ale králem ještě není a asi ani nebude.

Nový Rocky je jedním z nejlepších dílů série. Diváci jsou nadšení z akce i nového soupeře
Nový Rocky je jedním z nejlepších dílů série. Diváci jsou nadšení z akce i nového soupeře
13.02.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Boxerské akční drama Creed vstoupí se svým třetím dílem do kin na počátku března. První diváci, kteří jej již viděli, unisono chválí snímek Michaela B. Jordana, který se kromě hlavní role poprvé ujal i režie.

Strážci galaxie 3 se loučí ve velkolepém traileru. Nejšílenější tým Marvelu končí
Strážci galaxie 3 se loučí ve velkolepém traileru. Nejšílenější tým Marvelu končí
13.02.2023 13:30:00 | Filmové novinky

Ještě předtím, než nastartuje nový DC vesmír, zakončí James Gunn svou marvelovskou misi. Třetí Strážci ve svém posledním traileru nabízejí velkolepou hláškující jízdu plnou dalších skvělých songů i nejroztodivnějších emzáků.

Indiana Jones 5 mění název! Nová ukázka odhaluje akci i nového padoucha
Indiana Jones 5 mění název! Nová ukázka odhaluje akci i nového padoucha
13.02.2023 7:50:00 | Filmové novinky

Pátý díl Indiana Jonese dorazí do kin již letos v červnu a studio Disney v rámci Super Bowlu předvedlo řadu nových záběrů, které se primárně soustředí na akci. Také ale pořádně ukazují nového nacistického padoucha a velký únik z hořícího letadla.