FB pixel TP pixel
The Last of Us je nezastavitelný fenomén. Růst sledovanosti trumfuje i Rod draka © HBO Max

The Last of Us je nezastavitelný fenomén. Růst sledovanosti trumfuje i Rod draka

Po diváky rozporuplně přijatém třetím dílu, kdy část fanoušků videoherní předlohy nezkousla radikální odklon od předlohy, visel nad vývojem sledovanosti The Last of Us stín podezření. Joel a Ellie na své pouti Amerikou to ale opět dokázali a lámou rekordy!

7. 2. 2023 14:30 | Filmové novinky

Už start úvodního dílu nové vlajkové lodi HBO na motivy populární videohry poukazoval na sílu látky a fanouškovské základny. S každým dalším dílem se pak tvůrci v čele s Craigem Mazinem a Neilem Druckmannem mohli těšit z růstu sledovanosti. Tour de force nepravděpodobného dua ošlehaného samotáře a prostořeké dívky však pokračuje i ve čtvrtém týdnu, kdy ho nezastavili ani velcí hráči, jako je přímý přenos předávání cen Grammy. Třetí díl, kde jsme se podívali do tragické minulosti Billa a Franka, sledovalo v Americe 6,4 milionu diváků, čtvrtý díl, který zkoumá zbytky rozpadlé společnosti v Kansas City, zaznamenal opět nárůst ve sledovanosti, tentokrát o 17 %. Epizodu s názvem Drž mě za ruku tak sledovalo neuvěřitelných 7,5 milionu diváků.

HBO tak slaví další skvělý úspěch, s každým dílem roste seriálu sledovanost a od premiéry pilotu poskočila už o necelé tři miliony. V porovnání s předchozími hity, jako je Rod draka, jde o výjimečný jev. Epická fantasy ze Západozemí totiž ve stejném období sledovanost již ztrácela. Bude tedy nepochybně zajímavé sledovat, jak s premiérovými čísly zahýbe změna data uvedení páté epizody, která raději uhnula Super Bowlu a američtí diváci ji uvidí již v pátek večer. Tuzemští diváci se pak mohou podívat na HBO Max již v sobotu ve 3:00 ráno. Další týden už se premiérový den opět vrátí do neděle (USA) a pondělí (Evropa včetně Česka).

Zdroj: Collider

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Trailer 5. dílu The Last of Us láká na brutální monstrum. Premiéra proběhne dříve
Trailer 5. dílu The Last of Us láká na brutální monstrum. Premiéra proběhne dříve
06.02.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Ellie a Joel se ve čtvrtém díle seriálu The Last of Us dostali do Kansas City, kde očividně nejsou vítáni. Městu nekompromisně vládne skupinka násilníků pod vedením Kathleen. Ta kromě pátrání po svých odpůrcích všem tají, co hrozivého se zřejmě skrývá v podzemí města a v následujícím díle vyleze na povrch.

Avatar 3 má nového hlavního padoucha. Další díly čeká obří skok v čase
Avatar 3 má nového hlavního padoucha. Další díly čeká obří skok v čase
05.02.2023 13:25:00 | Filmové novinky

Producent Jon Landau pro magazín Empire odhalil další detaily ohledně chystaných pokračování ságy Avatar. A zdá se, že James Cameron nelhal, když tvrdil, že další díly budou mnohem odvážnější než dosavadní příběhy z Pandory.

Skutečná Hra na oliheň se Netflixu totálně vymkla. Lidé trpěli v šílených podmínkách
Skutečná Hra na oliheň se Netflixu totálně vymkla. Lidé trpěli v šílených podmínkách
05.02.2023 12:40:00 | Filmové novinky

Po prvotních zvěstech, že natáčení reality show podle hitu Hra na oliheň neprobíhá úplně elegantně a několik lidí během natáčení trpělo zdravotními problémy, se objevují detailní informace. Podmínky byly podle několika anonymních svědků zcela šílené. Lidé museli snést zimu, hlad i žízeň.

Kultovka Sedm měla mít mnohem drsnější konec. Publikum by skončilo s infarktem
Kultovka Sedm měla mít mnohem drsnější konec. Publikum by skončilo s infarktem
03.02.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Drsný neonoirový thriller Sedm je dnes kultovní klasikou, přičemž jednou z mnoha nezapomenutelných scén je také jeho extrémně brutální konec. Původně měl ale režisér David Fincher zcela jinou, mnohem temnější představu, jak vyprávění završit. Předem varujeme, že text obsahuje spoilery.