FB pixel TP pixel
Seriál The Last Of Us bude nejdražším seriálem HBO. Překoná Hru o trůny © TMDB

Seriál The Last Of Us bude nejdražším seriálem HBO. Překoná Hru o trůny

Fanoušci videoherní série The Last of Us mající obavy, zda se HBO o tuto seriálovou adaptaci náležitě postará, se mohou alespoň částečně uklidnit. Rozpočet pro tento projekt je totiž nečekaně štědrý a pravděpodobně dosáhne rekordní sumy.

Filmové novinky

Fanoušky i kritiky adorovaná videoherní apokalyptická pecka The Last of Us, kterou jako seriálovou adaptaci zpracuje internetová a kabelová televize HBO, se údajně dočká nadmíru štědrého rozpočtu. Každá seriálová epizoda by totiž měla mít rozpočet přesahující osmimístnou částku, což znamená nejméně 10 milionů dolarů na díl. Tuto informaci prozradil při interview Damian Petti, prezident odborů v kanadské Albertě, ve které se právě seriál natáčí. Doslova řekl: „Produkce The Last of Us, jehož natáčení začíná tento týden, je skutečně ohromující. Má pět uměleckých ředitelů a zaměstnává stovky techniků. Přípravy trvaly šest měsíců a natáčení by mělo probíhat téměř rok. Tento projekt výrazně přesahuje osmimístnou částku na epizodu a z tohoto množství práce těží stovky navázaných firem a dalších subjektů.“

Pokud by byl takový rozpočet potvrzen, jednalo by se o nejdražší seriál HBO. Ten by překonal i dosud vedoucí Hru o trůny. Její poslední řada totiž stála 90 milionů dolarů, The Last of Us by tak při svých deseti dílech překonal stomilionovou hranici. První řada zpracuje první videoherní díl a bude vyprávět o pašeráku Joelovi a čtrnáctileté teenagerce Ellie, kteří společně putují zničenou Amerikou. Svět je zdecimován pandemickou nákazou šířenou parazitickou houbou, jež přinutí každého nakaženého napadat další lidi a rozšiřovat tak infekci. Showrunnerem a scenáristou seriálu bude Craig Mazin, jenž se proslavil především pětidílným ceněným dramatem Černobyl z dílny HBO. Režie se pak ujme Kantemir Balagov, který se proslavil tíživým poválečným dramatem Vysoká dívka.

 1 103 zobrazení  
Jak se povedl reparát Sebevražedného oddílu? Mrkněte na první reakce
Jak se povedl reparát Sebevražedného oddílu? Mrkněte na první reakce
19.07.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Týmu padouchů ze snímku Sebevražedný oddíl se v roce 2016 moc nedařilo a diváci jej vesměs odmítli. Druhý film, který zanedlouho vstupuje do kin, by měl být podle prvních reakcí novinářů úplně jiným šálkem kávy.

Robin je mrtvý. Třetí řada Titans má parádní trailer a stěhuje se na HBO
Robin je mrtvý. Třetí řada Titans má parádní trailer a stěhuje se na HBO
18.07.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Třetí řada komiksovky Titans mění svůj domov a jako hlavní zápletku volí ikonický skon Jasona Todda. Dokáže Dick Grayson zastavit mstivého Red Hooda?

10 červencových novinek, kvůli kterým si musíte předplatit Netflix
10 červencových novinek, kvůli kterým si musíte předplatit Netflix
18.07.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Jaké zajímavé novinky si pro nás na červenec připravil Netflix? Nechybí krvavá hororová trilogie, rodinné dobrodružství Guillermo del Tora nebo akční komedie s Jeanem-Claudem Van Dammem.

Nové trailery Netflixu lákají na zombie akci a pomstychtivého Jasona Momou
Nové trailery Netflixu lákají na zombie akci a pomstychtivého Jasona Momou
15.07.2021 10:30:00 | Filmové novinky

Ve dvou nových trailerech se Netflix snaží upozornit své předplatitele na pokračování jihokorejské historické zombie rubačky a na revenge thriller s Jasonem Momou v hlavní roli.