FB pixel TP pixel
Nejočekávanější sci-fi současnosti dorazí dřív, než se čekalo. Datum premiéry uniklo © HBO Max

Nejočekávanější sci-fi současnosti dorazí dřív, než se čekalo. Datum premiéry uniklo

Není pochyb o tom, že adaptace videoherní sci-fi série The Last of Us je nejočekávanějším seriálem nadcházejících měsíců. Obecně se očekávalo, že bychom se seriálu mohli dočkat koncem zimy či počátkem jara. Nakonec se na nás ale štěstí usměje mnohem dříve.

1. 11. 2022 15:00 | Filmové novinky

HBO zveřejnilo první krátký trailer na seriálovou adaptaci herního hitu The Last of Us teprve 26. září, zdá se však, že již nyní známe definitivní datum premiéry. Americké HBO Max totiž přímo na streamovací platformě uvedlo v popisku starší upoutávky, že si seriál odbude svůj debut již 15. ledna. Oficiálně však HBO nic nepotvrdilo, takže se dá hovořit o tom, že se jedná o předčasný únik informací. Kupříkladu české HBO totiž přímo na své streamovací platformě datum uvedení nemá a pracuje pouze s oficiální synopsí.

Takto brzké datum uvedení je poměrně překvapivé, protože teprve 5. prosince bude mít premiéru jiný očekávaný hit HBO a BBC Jeho temné esence. Tato fantasy bude završovat svou třetí řadou celý dosavadní děj a předpokládalo se, že HBO nejprve nechá právě příběh ne-zas-tak-malé Lyry dojet do konce před tím, než nasadí do akce Joela a Ellie. Ti se vydají napříč Spojenými státy, aby nechali vyrobit lék na smrtící pandemii, která lidi mění v houbová monstra. Ta však nejsou tím nejhorším, co můžete v divočině potkat. Seriál napsal autor Černobylu Craig Mazin a na režijní židličce se kromě velmi zajímavých mladých tvůrců objeví i autor a režisér videohry Neil Druckmann. První řada by měla adaptovat první The Last of Us, které před pár týdny získalo oficiální remake pro PlayStation 5.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejnápaditější seriál Marvelu dostane pokračování. Počkáme si ale pěkně dlouho
Nejnápaditější seriál Marvelu dostane pokračování. Počkáme si ale pěkně dlouho
01.11.2022 12:00:00 | Filmové novinky

V roce 2021 vyšel na Disney+ dosud nejnápaditější seriál Marvelu, WandaVision, a od té doby se komiksový gigant opřel do seriálové tvorby naplno, aby ještě více rozvíjel svůj filmový vesmír. Další příspěvek na zmíněný hit, skládající poctu klasickým sitcomům, naváže.

Pokračování skvělé české fantasy přichází. Trailer láká na kouzla i epickou řežbu
Pokračování skvělé české fantasy přichází. Trailer láká na kouzla i epickou řežbu
31.10.2022 17:50:00 | Filmové novinky

Před 2 lety jsme se uprostřed covidové pandemie dočkali nečekaně povedené tuzemské fantasy, na níž do kina kvůli hrozbě viru mnoho lidí nechodilo. Své diváky však Princezna zakletá v čase nakonec najít dokázala i díky Netflixu. Již za pár dní nás čeká pokračování.

Black Panther 2 vrací Marvel ke kvalitě Avengers. Kritici mluví o zdrcujícím zážitku
Black Panther 2 vrací Marvel ke kvalitě Avengers. Kritici mluví o zdrcujícím zážitku
31.10.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Black Panther 2 má za sebou první projekci a s ní přichází i první reakce diváků, mezi nimiž nechyběli ani recenzenti. A pokud vám poslední filmy od Marvelu moc nevoněly, můžete si být jistí, že tentokrát vás čeká závan starých dobrých časů.

Scenárista Zaklínače odhalil šokující chování štábu. Knihám i hře se vysmívají
Scenárista Zaklínače odhalil šokující chování štábu. Knihám i hře se vysmívají
31.10.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Populární netflixovskou fantasy Zaklínač v posledních dnech provází jedna šokující zpráva za druhou. Vedle zdrcujícího oznámení Henryho Cavilla o opuštění hlavní role se objevily informace o části scenáristického týmu, který knihami i hrami pohrdá.