FB pixel TP pixel
Nového Thora viděli první diváci. Chválí záporáka a varují před zklamáním © Marvel Studios

Nového Thora viděli první diváci. Chválí záporáka a varují před zklamáním

Jedna z hlavních filmových událostí léta – marvelácký spektákl Thor: Láska jako hrom – má za sebou slavnostní premiéru. Jak se divákům snímek v režii Taiky Waititiho líbil?

26. 6. 2022 8:00 | Filmové novinky

Nabušený sympaťák Chris Hemsworth a novozélandský herec a režisér Taika Waititi po třetím díle Thora s podtitulem Ragnarok znovu spojili síly, přivzali do party minule chybějící Natalie Portman jako Jane Foster, a dohromady se pokusí zopakovat divácký a kritický úspěch v novince Láska jako hrom. V ní se má Thor a jím sestavená parta postavit Gorrovi, božímu řezníkovi, padouchovi v podání Christiana Balea, který je odhodlán vyhladit bohy z galaxie. Tento čtvrtek proběhla slavnostní premiéra a na sociálních sítích se začaly objevovat první reakce. Oficiálních deníkových recenzí se dočkáme nejdříve 5. července, takže toto je první letmý pohled na kvality snímku. Za zmínku určitě stojí připomenout, že reakce z premiér jsou často fanouškovské a veskrze vyjadřují větší nadšení a shovívavost než klasické projekce, takže jistá míra obezřetnosti je určitě na místě.

Z valné většiny jsou tak „nečekaně“ reakce na Lásku jako hrom nadšené. Má se jednat o zdaleka nejlepší snímek čtvrté fáze. Nový Thor má být opět skvělou zábavou s elektrizující akcí, vyvolávající salvy smíchu, navíc se cení dobře napsaný dojemný příběh o nepřítomných bozích a naší touze po lásce. Snímek pak stojí na skvělých hereckých kreacích, zvláště jsou chváleni špičkový Christian Bale v roli děsivě vtipného Gorra, zábavně podmanivý Zeus Russella Crowea a unisono potlesk je věnován bravurní Natalie Portman. Pár záblesků nespokojenosti se ale přeci jen najde. Kritizuje se především zoufalá snaha zopakovat kouzlo Ragnaroku, komu se nelíbil třetí Thor, bude u čtyřky trpět. Navíc zde chybí pocit překvapení, který předchozí díl přinesl, děj má být plochý a i mnohé vtipy působí na sílu. Přesvědčit se na vlastní oči budeme moci v našich kinech od 7. července.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Jeden z nejočekávanějších hororů roku bude i v Česku. Z traileru mrazí
Jeden z nejočekávanějších hororů roku bude i v Česku. Z traileru mrazí
24.06.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Režisér a scenárista Alex Garland se po hrátkách se žánrem sci-fi vrací ke svému milovanému hororu a v prvním traileru rozjíždí temnou noční můru plnou oslizlých mužů.

Seriálový Pán prstenů ukázal novou podobu skřetů. Diváky čekají změny
Seriálový Pán prstenů ukázal novou podobu skřetů. Diváky čekají změny
22.06.2022 14:20:00 | Filmové novinky

Tvůrci seriálu Pán prstenů: Prsteny moci odhalili novou podobu ohyzdných skřetů. Drsní válečníci, které známe ze Sauronovy nelítostné armády, prochází nejen proměnou fyzickou, ale i kulturní. A tvůrci vysvětlují, jaké změny nás ještě čekají.

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství je online. A nabízí i novou verzi!
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství je online. A nabízí i novou verzi!
22.06.2022 13:15:00 | Filmové novinky

Na streamovací službu Disney Plus dnes podle plánu dorazil snímek Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Tahle hororová jízda režiséra Sama Raimiho předvádí divoké kouzelnické kejkle a vy si ji můžete užít hned ve dvou verzích.

Nejste připraveni! Stranger Things v traileru ukazují válku s Vecnou
Nejste připraveni! Stranger Things v traileru ukazují válku s Vecnou
21.06.2022 16:20:00 | Filmové novinky

Tvůrci Stranger Things neponechávají nic náhodě a pár dní před premiérou velkého finále 4. řady ukazují trailer, který vás donutí si 1. července streamovací službu otevřít hned brzy ráno.