FB pixel TP pixel
Toy Story: Kde byl Woody těch 40 let před tím, než potkal Andyho? © TMDB

Toy Story: Kde byl Woody těch 40 let před tím, než potkal Andyho?

První tři filmy ze série Toy Story se primárně točí okolo šerifa Woodyho a vztahu s jeho dětským majitelem Andym. Andy se však narodil v roce 1989 a z trojice filmů víme, že Woody je sběratelská hračka z 50. let. Co tedy dělal těch 40 let, než se objevil v Andyho pokojíčku?

Filmové novinky

Jednotlivé filmy ze série Toy Story přesně neuvádějí, v kterých letech se odehrávají, což dělá tvorbu jejich časové linky lehce komplikovanou. Reference v nich však naznačují, že Toy Story - Příběh hraček by se mohlo odehrávat v roce 1995. Takže Andy, který v něm slaví 6. narozeniny, se narodil v roce 1989. Woody a Andy jsou podle všeho přátelé odjakživa a Andy zřejmě mohl Woodyho poprvé vidět ještě jako batole. I tak je ale Woody podstatně starší než Andy. V Toy Story 2: Příběh hraček se Woody dozvídá, že je sběratelský předmět vyrobený na základě televizní show z 50. let 20. století. Společně s Jessie, Bulíkem a Petem tvoří sběratelský set, který je tak vzácný, že o něj má zájem jedno japonské muzeum. Černobílé televizní pořady většinou naznačují 50. léta a toto časové zasazení je údajně potvrzeno i v Toy Story 4: Příběh hraček.

Toy Story: Kde byl Woody těch 40 let před tím, než potkal Andyho? © TMDB

Když se v druhém díle AI snaží Woodyho koupit, Andyho matka odmítne se slovy, že jde o „starou rodinnou hračku“. Andymu je v tu dobu asi 8 a název stará rodinná hračka příliš nezní jako Andyho hračka. To naznačuje, že Woody byl v rodině ještě před tím, než se Andy narodil. Další náznak Woodyho stáří v druhém díle lze najít v jeho poznámce „Gramofon! Ten už jsem neviděl léta.“. Můžeme předpokládat, že Andy v 90. letech ve svém pokojíčku žádný neměl a Woody si jej pamatuje ze svého předchozího života. Je tedy velmi pravděpodobné, že Woodyho před Andym vlastnili jeho rodiče, když byli sami malí. Některé teorie jdou ještě dále a pohrávají si s myšlenkou, že Woody kdysi patřil Andyho ztracenému otci. A Andy je na Woodyho tak fixovaný právě proto, že ho má spojeného se svým otcem. Pokud opět můžeme usuzovat ze všeho dosud řečeného ve filmech, byť Woody s Andym strávil relativně krátký čas, je pro něj tím nejdůležitějším dítětem, které ho kdy vlastnilo.

 134 zobrazení   8 se líbí
Netflix slibuje nejdražší seriál všech dob. Chystá komiksového Sandmana
Netflix slibuje nejdražší seriál všech dob. Chystá komiksového Sandmana
01.07.2019 | Filmové novinky

Streamovací gigant Netflix nedávno převzal seriál o Luciferovi a nyní k této komiksové perle přidává i dalšího slavného dospěláckého hrdinu, Sandmana, na kterém se bude podílet i autor Neil Gaiman.

Avengers se vrací do kin. Tvrzení o rozšířené verzi jsou však lživá
Avengers se vrací do kin. Tvrzení o rozšířené verzi jsou však lživá
27.06.2019 | Filmové novinky

Není pochyb o tom, že je Avengers: Endgame multimiliardový megahit. Jenže ani superhrdinové zatím nedokázali v tržbách překonat Avatar Jamese Camerona, což vede distributory a studio Disney ke lhaní fanouškům ohledně obsahu filmu.

Amazonu Pán prstenů nestačí. V Praze natočí adaptaci fantasy Kolo času!
Amazonu Pán prstenů nestačí. V Praze natočí adaptaci fantasy Kolo času!
26.06.2019 15:00:00 | Filmové novinky

Produkce Amazonem připravované adaptace slavné fantasy série Kolo času od Roberta Jordana nyní oznámila první herecké jméno. A je jím hvězdná Rosamund Pike, která ztvární jednu z hlavních a nejmocnějších postav knihy - čarodějku Moiraine Damodred.

Na YouTube nyní najdete zdarma a česky Vykoupení z věznice Shawshank
Na YouTube nyní najdete zdarma a česky Vykoupení z věznice Shawshank
26.06.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Pokud upřednostňujete české filmy s dabingem a bez poplatků, YouTube je pro vás ideální variantou, neboť nabízí hned několik kanálů, kde lze přijít k filmům výměnou za několik automatických reklam. Jedním z nich jsou Filmy česky a zadarmo, kde je nově i Vykoupení z věznice Shawshank.