FB pixel TP pixel
Válka Transformerů začíná ve skvělém traileru. Tvůrci dělají všechno správně © Paramount Pictures

Válka Transformerů začíná ve skvělém traileru. Tvůrci dělají všechno správně

Už 10. října se fanoušci série Transformers dočkají nejnovějšího příspěvku, který by měl konečně nabídnout ultimátní robotí zábavu, ve které bude všechno správně. Tvůrci si totiž dali hodně záležet, aby novinka byla věrná kanonickému světu plecháčů ze Cybertronu a umetla i cestičku filmům Michaela Baye.

Filmové novinky 14. 8. 2024 15:35 | Filmové novinky

Hraných filmů ze série Transformers jsme se dočkali poprvé v roce 2007 a byl z toho úspěšný zrod nové filmové franšízy. Jenže řada fanoušků dlouhé roky volala po tom, aby se série vrátila k animovaným kořenům a nabídla výhradně robotický příběh, jenž se obejde bez lidí a ukáže nám planetu Cybertron v čase maximálního rozpuku. A nyní přichází snímek Transformers Jedna, který přesně tohle nabídne.

Režisér Josh Cooley však nechtěl být svázaný hranou sérií režiséra a producenta Michaela Baye. Příběh zasazený do počátku války mezi frakcemi Autobotů a Decepticonů si tak jde částečně svou vlastní cestou, nechce však porušit kánon společnosti Hasbro. Zmizel sice sexistický humor (který nikomu nechybí) a také lidské postavy, Transformeři jako takoví však stále vychází z milované první generace, kterou si všichni oblíbili v počátcích hračkářského kultu.

Producent Lorenzo di Bonaventura snímek popisuje jako „biblický“ prequel a zdůrazňuje, že film nabídne hlubší pohled na roboty a jejich život na Cybertronu. Transformers One se může pyšnit hvězdným hlasovým obsazením. Oriona Paxe, z něhož se později stane Optimus Prime, namluvil Chris Hemsworth, jako D-16 alias budoucího Megatrona pak uslyšíme Briana Tyree Henryho. Bumblebeemu propůjčil hlas Keegan-Michael Key, v dalších rolích také uslyšíme Scarlett Johansson, Jona Hamma, Laurence Fishburnea nebo Steva Buscemiho. Do českých kin vstoupí Tranformers Jedna 10. října.

Zdroj: CBM / Paramount Pictures

 „Odstěhujte se od maminky a začněte žít.“ Režisér Vetřelců reaguje na kritiku legendárního filmu
„Odstěhujte se od maminky a začněte žít.“ Režisér Vetřelců reaguje na kritiku legendárního filmu
14.08.2024 15:15:00 | Filmové novinky

Režisér James Cameron nemá čas na zbytečnosti. Vždyť právě dokončuje Avatara 3 a už chystá i čtvrtý a pátý díl téhle vesmírné ságy. Cameron v posledních měsících také konečně doručil dlouho očekávané restaurované verze svých starších filmů. A na jakoukoli kritiku reaguje naprosto nekompromisně.

Trhá lidi na kusy a kouše nosy. Spider-Manův lovec v traileru válčí s lidským nosorožcem
Trhá lidi na kusy a kouše nosy. Spider-Manův lovec v traileru válčí s lidským nosorožcem
14.08.2024 10:40:00 | Filmové novinky

Po Morbiovi a Madam Web se studio Sony pokouší o další příspěvek do své verze marvelovského vesmíru. Tentokrát se zaměří na odvěkého rivala Spider-Mana s tváří Aarona Taylora-Johnsona. Ten se převtělí do role Lovce Kravena.

Brutální akční řež! Daredevil v uniklém traileru láme ruce a bude drsnější než na Netflixu
Brutální akční řež! Daredevil v uniklém traileru láme ruce a bude drsnější než na Netflixu
13.08.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Návrat komiksového borce Daredevila je bezpochyby nejočekávanější událostí v rámci blížících se seriálů Marvelu pro platformu Disney Plus. Ďábel z newyorské čtvrti Hell's Kitchen totiž nevyměkne, naopak chce oproti Netflixu ještě přitvrdit. Uniklá ukázka vypadá skvěle.

Nový Vetřelec uchvátil první diváky i kritiky. Zvrácená jatka mají překvapivý závěr
Nový Vetřelec uchvátil první diváky i kritiky. Zvrácená jatka mají překvapivý závěr
13.08.2024 16:15:00 | Filmové novinky

Nejnovější Vetřelec s podtitulem Romulus má za sebou světovou premiéru a s tou přichází i první ohlasy diváků, mezi nimiž nechyběli ani kritici. Ti nový přírůstek do série oslavují jako povedený návrat ke kořenům, který skalní fanoušky nadchne.