FB pixel TP pixel
Nový Vetřelec uchvátil první diváky i kritiky. Zvrácená jatka mají překvapivý závěr © 20th Century Studioshttps://filmtoro.cz/img/blog/alieeeen2.jpg

Nový Vetřelec uchvátil první diváky i kritiky. Zvrácená jatka mají překvapivý závěr

Nejnovější Vetřelec s podtitulem Romulus má za sebou světovou premiéru a s tou přichází i první ohlasy diváků, mezi nimiž nechyběli ani kritici. Ti nový přírůstek do série oslavují jako povedený návrat ke kořenům, který skalní fanoušky nadchne.

Filmové novinky 13. 8. 2024 16:15 | Filmové novinky

Snímek Vetřelec: Romulus se do kin původně vůbec podívat neměl. Naopak se měl stát velkou premiérou na streamovací službě Hulu, potažmo Disney Plus, kde se dříve dařilo povedenému návratu jiné slavné série Predátor: Kořist. Jenže právě s úspěchem Kořisti si studio 20th Century (nyní spadající pod Disney) uvědomilo, že úspěšné (a kvalitní) návraty zdánlivě mrtvých franšíz mohou zlákat diváky i do kin. A jelikož první zkušební projekce Romula ukázaly, že režisér Fede Álvarez ví, co dělá, padlo rozhodnutí o světovém uvedení v kinosálech.

Oficiálně snímek vstoupí do kin 15. srpna, již nyní má ale za sebou světovou premiéru, které se účastnili také někteří z filmových kritiků. A ti obratem reportovali, jak se jim nejnovější, tedy již devátý, film s xenomorfy (pokud počítáme i ságu Vetřelec vs Predátor) zamlouval.

Strhující podívaná s překvapivým koncem

První dojmy jsou univerzálně velmi kladné. Kupříkladu Borys Kit z The Hollywood Reporteru píše, že novinka sice nabízí přesně to, co čekáte, nikdy ale nepůsobí jen jako tupý fanservis. Film zároveň označuje za nejlepší snímek letošního léta. Eric Vespe označuje film za nádherný a skládající poctu snad všem filmům v sérii. Herci jsou podle něj skvělí a chválu sklízí hlavně Cailee Spaeny a David Jonsson. Matt Neglia z Next Best Picture nicméně dodává, že je film možná až moc přímočarý a může působit dojmem opakování největších momentů z předchozích snímků. Píše však, že řemeslně je film perfektní.

Všichni kritici se nicméně shodují, že největším překvapením je třetí akt filmu, který se hodně odklání od toho, co diváci v průběhu snímku očekávají. A ačkoli jsou s výsledkem spokojení, jedním dechem dodávají, že ne všichni diváci budou s vývojem příběhu pravděpodobně spokojení a závěr část publika rozdělí na dva nesmiřitelné tábora. NIkdo však zároveň neprozrazuje detaily a to je jen a jen dobře. Zkrátka se ve čtvrtek vydejme do kina a přesvědčme se na vlastní bulvy, zač jeho toho Vetřelec.

Zdroj: THR

Největší seriál Netflixu je zpátky! Hra na oliheň 2 slibuje v traileru krvavé Vánoce stovek lidí
Největší seriál Netflixu je zpátky! Hra na oliheň 2 slibuje v traileru krvavé Vánoce stovek lidí
12.08.2024 19:10:00 | Filmové novinky

Už 26. prosince se na obrazovky Netflixu vrátí jeho nejúspěšnější seriál v podobě Hry na oliheň. Hrdina a přeživší minulé hry, Gi-hun, se opět vydá do útrob smrtících úkolů, kde bude bojovat s dalšími 455 konkurenty.

Největší akční nářez roku konečně na HBO. Dorazí po necelých 3 měsících
Největší akční nářez roku konečně na HBO. Dorazí po necelých 3 měsících
12.08.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Do kina dorazil jen málokdo, na HBO a Maxu se ale budou dívat všichni. Nebo v to alespoň doufá studio Warner Bros. které konečně nasadí akční pecku Furiosa: Sága Šíleného Maxe na obrazovky své streamovací platformy a kabelovky.

Nejúspěšnější fantasy od Disneyho se vrací. Moře nestvůr se odhaluje v prvním traileru
Nejúspěšnější fantasy od Disneyho se vrací. Moře nestvůr se odhaluje v prvním traileru
11.08.2024 13:10:00 | Filmové novinky

Seriál Percy Jackson a Olympané se stal jedním z překvapení přelomu roku a také zatím jednou z letošních nejúspěšnějších Disney novinek. Není divu, že se hned chystá druhá řada a v novém traileru poodhalí, co nás čeká.

Kontroverzní Sněhurka v prvním traileru. Snědá pleť je nejmenší problém
Kontroverzní Sněhurka v prvním traileru. Snědá pleť je nejmenší problém
10.08.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Zdálo se, že doba, kdy se Disney soustředil na hrané remaky svých nejslavnějších animovaných pohádek, už pominula. Posledním pohrobkem této éry je dlouho odkládaná Sněhurka, která se nyní představuje v první ukázce.