FB pixel TP pixel
Trikový nadšenec vylepšil efekty Mandaloriana, teď maká v Lucasfilmu © Lucasfilm

Trikový nadšenec vylepšil efekty Mandaloriana, teď maká v Lucasfilmu

Získat práci v legendární trikové společnosti Industrial Light and Magic není tak složité, jak se na první pohled může zdát. Stačí mít reference, které lidem v oboru vyráží dech.

Filmové novinky

Šikovný fanda speciálních efektů vystupující na YouTube pod přezdívkou Shamook překvapil své followery, když oznámil, že již několik měsíců pracuje pro společnost Lucasfilm, respektive pro trikařského giganta Industrial Light and Magic, který stojí mimo jiné za triky Star Wars filmů či řady Marvelovek. Jak se Shamook k práci snů dostal? Jednoduše měl talent a dokázal, že jeho dovednosti mohou být větší, než řady profíků. Nejvíce ho proslavilo video s Lukem Skywalkerem.

Trikový nadšenec vylepšil efekty Mandaloriana, teď maká v Lucasfilmu © Disney+

Shamook se totiž specializuje na tzv. Deepfake videos, ve kterých se snaží uvěřitelně nasadit obličej slavného/původního herce na již natočený materiál. V minulosti například vylepšoval guvernéra Tarkina v Rogue One, či zkoušel aplikovat Harrisona Forda na obličej mladého Hana Sola. Největší slávu mu ovšem přinesl Luke Skywalker z finále druhé řady Mandaloriana, který ve své oficiální podobě řadu fanoušků vyloženě nenadchnul. Těžko samozřejmě soudit přes fanouškovské slzy štěstí, ale pravdou je, že omlazený Mark Hamill byl poněkud neživotný, což se Dave Filoni a Jon Favreau snažili vyvážit stoickým projevem. Shamook ale ve své porovnávačce jasně předvedl, že práci profíků šlo pomocí Deepfaku ještě trochu vylepšit. Ostatně podívejte se na přiložené video.

Shamook se v posledních měsících na YouTube odmlčel a nyní jasně vysvětlil proč. Zkrátka měl příliš mnoho práce ve svém novém zaměstnání. Nyní se však dle svých slov konečně trochu usadil a může zase pracovat na svém volnočasovém koníčku. Jeho angažování již nicméně potvrdil i jeho nový zaměstnavatel, který zároveň dodal, že neustále hledá nové talenty do svého týmu. Takže jestli máte nějaký vypečený showreel, rozhodně se nebojte chytit šanci za pačesy.

 7 581 zobrazení  
Shang-Chi konečně na solar! Nový Avenger řádí v plnotučném traileru
Shang-Chi konečně na solar! Nový Avenger řádí v plnotučném traileru
28.07.2021 18:30:00 | Filmové novinky

Simu Liu a Tony Leung pořádně nakládají v další ukázce na chystanou marvelovku s asijským bijcem!

Krotitelé duchů mají skvělý trailer naznačující návrat padoucha z jedničky
Krotitelé duchů mají skvělý trailer naznačující návrat padoucha z jedničky
28.07.2021 11:00:00 | Filmové novinky

Nový trailer na návrat Krotitelů duchů je plný mladých hrdinů a nostalgického pomrkávání na nepřekonatelný originál.

Netflix v nových trailerech odhalil data premiér Lucifera a Sexuální výchovy!
Netflix v nových trailerech odhalil data premiér Lucifera a Sexuální výchovy!
28.07.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Dvojicí netradičních trailerů Netflix upozorňuje na pokračování svých dvou populárních seriálů, které se těší mezi fanoušky výsadnímu postavení a téměř jednohlasné adorace. Prozradí v nich i data premiér.

První trailer (před)pokračování Armády mrtvých je tady a ukazuje Prahu!
První trailer (před)pokračování Armády mrtvých je tady a ukazuje Prahu!
27.07.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Na světlo světa se konečně dostala první ukázka na očekávaný akční heist Armáda lupičů, který na obrazovky Netflixu vrátí nejzábavnější postavu Armády mrtvých Dietera Ludwiga. Kulisy filmu pak českým divákům prozradí, že se snímek natáčel v Praze.